lokakuuta 06, 2018

Kérastase Résistance Extentioniste - hiusten uusi treeniohjelma

Yhteistyössä Kérastase ja Hiusmuotoilu Inochi

Me naiset haaveilevat usein kauniin pitkistä ja kiiltävistä, terveennäköisistä hiuksista ilman katkeilevia ja haaroittuvia latvoja. Koska olemme malttamattomia tässä hiusten kasvatusprojektissa haluamme pitkät hiukset totta kai myös mahdollisimman nopeasti. Tuntuu siltä, että hiuksien kasvattaminen on ikuisuusprojekti. Hiustemme kuntoa vaurioittavat sekä mekaaniset että kemialliset käsittelyt päivittäin. Me föönäämme, värjäämme ja vaalennamme hiuksiamme toistuvasti. Myös ilmansaasteet sekä aurinko rasittavat hiuksiamme tehden niistä kiillottomammat ja kuivemmat. Monta kertaa ainoana ratkaisuna saada kauniit hiukset on ollut hiusten leikkaaminen. Ja silloinhan meidän haaveemme pitkistä hiuksista siirtyy taas vähän kauemmaksi....

Kuinka nopeasti hiukset sitten kasvavat? Hiukset kasvavat karvatupesta vajaa puoli millimetriä päivässä ja sentistä puoleentoista senttiin kuukaudessa. Se kuinka pitkiksi hiukset voivat kasvaa riippuu perintötekijöistä. Hiuksen pituus riippuu karvatupen kasvuvaiheen pituudesta. Keskimäärin pituus, johon hiukset voivat elinaikanaan päästä on noin 54-70cm. Mittasin omat hiukseni ja tällä hetkellä niiden pituus on noin 58cm mutta joskus nuorempana minulla on ollut yli 60cm pitkät hiukset.


Pari viikkoa sitten kampaajakäynnillä Hiusmuotoilu Inochissa kampaajani Kaisu kertoi, että Kérastase on lanseerannut ainutlaatuiden uutuuden Résistance Extentioniste -hiustenhoitotuotteet. Kérastase on kehittänyt päivittäiseen käyttöön sopivan hiusten valmennusohjelman, joka vahvistaa hiuksia tyvestä latvaan. Hiukset ovat vahvemmat, terveennäköiset ja valmennettu katkeilua ja haaroittuvia latvoja vastaan.

Viime vuoteni loppupuoli oli henkisesti melko rankkaa aikaa kun ensin tapahtui oma hetkellinen kuulonmenetys ja sitten isäni sai vielä sairaskohtauksen. Traumaattiset tapahtumat saivat aikaan sen, että jouduin melkoiseen flunssakierteeseen ja popsin useita antibioottikuureja peräjälkeen. Pariin vuoteen en ollut kertaakaan flunssassa tätä ennen. Kaikki tapahtunut on toki myös vaikuttanut varmasti myös hiuksiini joten innostuneena lähdin mukaan tähän hiuksien valmennusohjelmaan.


Kérastase yhdessä Recherche Avancée L’Oréal-hiustutkijoiden kanssa on kehittänyt Creatine R™ – yhdistelmän, joka sisältää kreatiinia ja keramideja. Mitä nämä oudolta kuulostavat kreatiini ja keramidit oikein ovat mietin? Kreatiini vahvistaa hiuskuitua sisältäpäin ja keramidit puolestaan korjaavat pintaa, kertoi Kaisu.

KREATIINI = Kolmen aminohapon - arginiinin, glysiinin ja metioniinin - yhdistelmä vahvistaa hiuskuitua sisältäpäin tehden hiuksista vahvemmat ja joustavammat.

KERAMIDIT = Keramidilipidit korjaavat hiuksen pintaa, tasoittaen hiuskuitua ja auttaen hiusta pitämään kosteuden sisällä. Hiukset ovat kauniit ja terveennäköiset.

Seuraavat 90 päivää olen siis mukana tässä Kérastasen HIUSTEN TREENIOHJELMASSA: valmistele - toista - hoida - toista.

Päivä 1: Kampaamossa tehtävä Extentioniste -hoitoprotokolla. 

Määritetään hiusten tavoitepituus. Kérastase-kampaaja tekee hiusanalyysin ja auttaa pääsemään kohti hiustavoitteita. Emme tehneet mitään määritystä minun hiuspituudelle sen tarkemmin koska hiukseni ovat jo periaatteessa riittävän pitkät.

TEHOSTA –Hiusten pituusvalmennus alkaa vahvistavalla, syväkorjaavalla ja hoitavalla kampaamossa tehtävällä Extentioniste -tehohoidolla, jonka Kaisu teki minulle. Hiuspohjaani sekä hiuksille annosteltiin 3 pipetillistä seerumia. Kaisu hieroi pyörivillä liikkeillä hiuspohjaa levityksen jälkeen. Seerumia ei huudeltua pois vaan se jätettiin hiuksiin. Seerumi sisältää keramideja ja hiuspohjaa aktivoitiin hieronnalla.Viikot 1-12: Kotihoito-ohjelma

HOIDA – Seuraavaksi hiuksia hoidetaan kotona kampaajan valitsimilla Extentioniste -tuotteilla. 12 viikon kotihoito-ohjelman aikana kampaaja saattaa suositella kampaamossa toteutettavaa hoitoprotokollaa tehtäväksi kerran kuukaudessa, riippuen hiusten hoitotarpeesta. Tähän palaamme kun tapaan Kaisun Hiusmuotoilu Inochissa seuraavan kerran.


Käytän Bain Extentioniste shampookylpy vahvistaakseni pitkiä hiuksia. Shampookyvyn CREATINER™ vahvistaa hiuskuitua sisältäpäin ja korjaa hiuksen pintaa. TAURIINI on taas aminohappo, joka taistelee hiusnystyn muutoksia vastaan. Shampookylpy levitetään märkiin hiuksiin, vaahdotetaan ja huuhdellaan. Toistetaan uudelleen pienemmällä määrällä tuotetta.


Seuraavaksi levitän hiuksiini Masque Extentioniste hoitonaamio pitkien hiusten vahvistamiseksi. CREATINER ™ vahvistaa hiuskuituani sisältäpäin ja korjaa hiukseni pintaa. MALEIINIHAPPO puolestaan vahvistaa hiustani sisältäpäin ja sulkee suomukerrosta muodostamalla yhtenäisen pinnan tyvestä latvaan.

Shampookylvetyksen jälkeen, puristelen hiuksista ylimääräisen veden pois. Annostelen naamiota kämmenelleni pitkille hiuksille sopivan määrän. Levitän naamion hiuksiin aloittaen latvasta ja siirtyen kohti pituuksia. Annan vaikuttaa 5-15 minuuttia ja huuhtelen sen huolellisesti pois.Päivä 90: Tulosten tarkistaminen

90 päivän kuluttua Kaisu tarkistaa hiusteni kunnon Hiusmuotoilu Inochissa käynnin yhdessä. Kampaaja suosittelee hiusten leikkausta ja stailausta tai vaihtoehtoisesti uutta Extentioniste-hoitoprotokollaa. Jään mielenkiinnolla odottamaan tämän testauksen tulosta.

Suoraan seerumikäsittelyn jälkeen hiukseni oikein sädehtivät ja ne olivat erittäin kimmoisat myös. Olen nyt hoitanut hiuksiani shampookylvyn sekä naamion avulla ja testaukseni jatkuu edelleen. Samalla popsin myös Priorin kapseleita kuten olen tehnyt jo useamman vuoden ajan. Pyrin myös vielä pitämään paremmin huolta liikunnasta, riittävästä levosta ja monipuolisesta ravinnosta.

Tuotteet saatu Kérastaselta.
12 kommenttia:

 1. Kuullostaa ihanalta hemmottelulta hiuksille :) Itse en ole muuten koskaan tainnut hiusteni pituutta mittailla, pitäisiköhän mittanauha kaivella esille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin mainita, että myös tuotteiden tuoksu on todella miellyttävä. Kampaajan tuoliin istuessa sitä kyllä nauttii joka kerta. Kaiva ihmeessä mittanauha esille😁 Minä en meinannut millään löytää omaani. Mukavaa sunnuntaita😘

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tuotesarja. Ja aivan upeat nämä sinun hiuksesi, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerastasen tuotteet ovat todella huippuja ja olen itse käyttänyt niitä vuosia. Luotan siihen, että kampaajani Kaisu valitsee aina sellaisen tuotesarjan/ tuotteet, joita hiukseni tarvitsevat.
   Hyvistä hiuksista saan kyllä kiittää perimää ja geenejä. Toki niitä myös hoidetaan.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen ja varmasti kärsivällisyyttä vaativa projekti kun joutuu pitkään seuraamaan kehitystä, mut mahti juttu!

  Ja sulla on ihanat hiukset! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiusten kasvattaminen on aia vähän "pitkäpiimäinen" projekti. Minulla tukka on kasvanut on hyvään mittaan eli minä vahvistan ja pyrin pitämään sen tässä.

   Kiitos Minna,❤️

   Poista
 4. Kuulostaapa ihanilta tuotteilta. Sinulla on kyllä aivan upeat hiukset ja ne varmasti vaativatkin tällaisia ihania hoitoja pysyäkseen niin upeina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ihanuus ❤️ Kérastasen tuotteita olen käyttänyt vuosikausia ja luotan aina siihen mitä kampaajani Kaisu minulle suosittelee. Meillä tulee ensi vuonna 20 vuotta yhteistä taivalta täyteen! Aika pitkäaikainen kampaajasuhde ❤️

   Poista
 5. Sinulla onkin hienosti kiiltävät hiukset.

  Jos yrittää kasvattaa hiuksia ne eivät tunnu kasvavan millään, joskus taas ne tuntuvat venähtävän yön yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli😍 Tuo muuten ihan totta ettei pitäisi kiinnittää liikaakaan huomiota hiusten kasvamiseen. Kasvutahdin kun määräävät meidän geenit ja perimä.

   Poista
 6. Sinulla onkin todella kiiltävät hiukset ja niistä huomaa sen, että olet hoitanut niitä hyvin. Minulla ei ole koskaan hiukset kasvanee tiettyä pituutta pidemmiksi luonnollisesti. Minullahan oli jossain vaiheessa hiuspidennykset. Onneksi järkiinnyin ja hankkiuduin niistä eroon :)

  Kivaa viikkoa ja rapsut Minnielle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli ♥ Kyllä hiuksissa myös näkyy alkuvuoden stressi ja lääkekuurit joten siksi niitä pitää taas hoitaa hyvin eikä laiminlyödä hoitoa.

   Hiukset eivät kaikilla todella kasva pitkiksi ja se johtuu juuri perimästä. Sinun täytyy joskus näyttää minulle kuva itsestäsi pitkällä hiuksilla.

   Oli kiva rupatella tänään ja viimeistään I Love Me -messuilla nähdään.
   Rapsuja Hansille ♥

   Poista