lokakuuta 19, 2018

"Avomielinen Anneli Keijon kaa" tarjoaa ihmissuhdekomediaa parhaimmillaan KUT:ssa


Avomielinen Anneli on NAINEN isoilla kirjaimilla! Anneli on varma mielipiteissään eikä häntä todellakaan hetkauta mitä muuta ajattelevat hänestä. Kun Anneli saapuu paikalle kääntyvät katseet vain häneen. Anneli osaa nimittäin pukeutua näyttävästi korostaen vartaloaan piukeilla italialaisilla muotiluomuksilla. Hameenhelmakin voi nousta välillä vähän turhan korkealle kun rouva esittelee sorjia sääriään.

Korujakin on Annelilla ihan kiitettävästi ja rannerenkaat vain kilisevät tämän energiapakkauksen saapuessa. Muodistahan Anneli tietää aivan kaiken sillä onhan hänellä  oma muotiboutique, jonka elävänä mallina hän itse levittää pukeutumisen ilosanomaa missä ikinä liikkuukaan. Muut kun eivät oikein osaa pukeutua yhtä näyttävästi kuin Anneli!


Miesasioissa Anneli on aina ollut jalat tukevasti maassa seisova realisti. Jos elämän suuri rakkaus ei kestäkään jostain kumman syystä niin aina löytyy uusi mies edellisen paikalle. Anneli on varma, että häntä selkeästi odottaa jossain juuri se oikea, suuri rakkaus. Ja ystävien miesehdokkaat ovat aina aivan vääränlaisia Annelin mielestä.

Annelin elämään on kuitenkin nyt astunut putkimies Keijo. Keijon kalsaritkin ovat oudosti ilmestyneet Annelin sohvapöydälle kukka-asetelman viereen samalla kun mies on kantanut Annelin pihalle kasan ihan karmeita puutarhatonttuja. Saman katon alla tämä pariskunta ei vielä asu mutta aikaa vietetään Annelin luona koska "Keijon koti on niin ankea". Ja minä takaan ettei näiden kyyhkyläisten yhteiselosta puutu niitä parisuhteen kimurantteja koukeroita.

Avomielinen Anneli on Leena Tammisen mittatilaustyönä juvalaiselle näyttelijä Pauliina Hukkaselle kirjoittama roolihahmo. Kari Paukkusen ohjaama yhdennaisen komedia on kiertänyt muutaman vuoden ajan ympäri Suomen maata ja naurattanut ihmisiä. Kun Annelin elämään on vihdoin astunut tämä putkari Keijo on komedian nimeenkin lisätty "Keijon kaa". Keijon roolissa nähdään Janne Kyyhkynen.

Avomielinen Anneli Keijo kaa -komedia sai pari viikkoa sitten aikaan valtaisia naurunpyrskähdyksiä jo ensi minuuttien aikana KUT:in uudessa teatteritilassa Keravalla. Anneli on muuten luvannut maksaa lippurahat takaisin (Keijon pussista) mikäli et naura esityksessä kertaakaan. Tätä komediennea ei voi kyllä nauramatta katsoa eikä Keijokaan jää kakkoseksi vaikka vetäessään päälleen Annelin mekon näyttämöllä.

Avomielinen Anneli kertoo komediallisesti "ihmisen ikävästä toisen luo" tässä "kaipuun kaljakorien kilisevässä" Suomenmaassa. Me naiset yritämme niin usein muokata miehestä "oman ihannekuvan mukaista yksilöä"  haaveiden satuprinssiä, jolla on iso purjevene ja urheiluautokin. Syömme salaa sydänsuruihin suklaata tai juomme viiniä vaikka olemmekin ikuisella laihdutuskuurilla ihan aina. Joskus olemme myös niin itseellisiä ettei maailmaamme oikein edes mahdu toista ihmistä vaikka häntä kaipaammekin viereemme.

Avomielinen Anneli Keijo kaa -komedia saa minulta vahvan suosituksen. Pauliina Hukkanen ja Janne Kyyhkynen ovat hyviä komedian parissa. Lavalla nähdään myös tanssia ja laulua. Miten pariskunnan romanssin käy loppupeleissä kannattaa käydä itse katsomassa Keravalla. Uusi teatteritila on upea ja talkoontyöllä tehty - hatunnosto siitä teatterilaisille.

Esityksiä on vielä kolme nyt marraskuussa: 15.11. ja 16.11. klo 19 sekä 17.11. klo 16. 

Paikka: Kerava, KUT (ent. Teatteritalo), Kultasepänkatu 4. 
Liput alkaen 26,00€. 
Esityksen kesto 1 tunti 40 minuuttia sisältäen väliajan. 

Herkulliset väliaikatarjoilut ovat Festa Zannonin käsialaa. 

Lipun esitykseen tarjosi KUT, Keski-Uudenmaan Teatteri

4 kommenttia:

 1. Tässähän olisi loistava aikaistettu joululahja teatterin ystävälle. Taisit ratkaista juuri yhden ongelman. Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä Tinsku :) Teatterielämys on aina hyvä tapa muistaa toista vaikka juuri jouluna ja voihan lahjan "nauttia jo etukäteen". Itse ole välillä aika nirso komedian suhteen eli en "väkisin naura mukana" vaikka muut nauraisivat. Ehkä myös tämä aihe tuntui niin omalta, että monet Annelin ajatukset ja Keijon vastaheitot niihin osuivat ja upposivat.
   Ja minä kyllä nauroin ihan valtavasti - tai oikeastaan hohotin kun en osaa pienesti!

   Poista
 2. Komedia on vaikea juttua. Kaikki ei aina naurata mutta parisuhteen kommervenkit voisi naurattaa.
  Täytyy kysyä ystävää mukaan. Mies ei varmasti lähde. Sinikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää etten minäkään naura ihan kaikelle komiikalle.
   Tässä näytelmässä juuri parisuhteen ympärille tehdyt jutut toimivat ja nauroin kyllä.
   Mukavaa sunnuntaita Sinikka :)

   Poista