lokakuuta 04, 2018

Sinikka Nikanderin 25-vuotisjuhlamuotinäytös


"Lapsena piirsin paljon. Aiheita oli useimmiten vain yksi, juhlapuvut. 
Päätä, käsiä tai jalkoja en malttanut piirtää vaan keskityin kaikkiin ihaniin väreihin ja yksityiskohtiin puvuissa, ja haaveilin." Sinikka Nikander

Pukuompelija, maskeeraaja, floristi, Villa Pilvilinnan emäntä, elämästä ja ystävistä nauttiva taiteilija Sinikka Nikander juhlisti eilen 25 vuotta kestänyttä uraansa juhlamuotinäytöksellä Hotel Havenin tiloissa. Kipittäessäni Kauppahallin ohi kohden juhlapaikka mietin, että juuri tällaisena iltana olisi nautinnollista katsella kauniiden juhlapukujen loistoa ja vain nauttia kun syyssade vihmoi ulkona. 

Tanja Karpelan Linnanjuhlien puku 2008


Restaurant Haven tarjosi upeat puitteet tälle Sinikka Nikanderin pukujen muotikavalkadille. Pääsimme istumaan kolmeen ravintolasaliin luodun catwalkin molemmin puolin. Tunnelma on hienostunut ja intiimi isojen salien kristallikruunujen alla. Tässä Carl Ludvig Engelin piirtämässä talossa asui aikoinaan kauppalaivan kapteeni, kauppias Gustaf Wilhelm Sundman (1777-1835). Alakerrassa oli kauppaliike ja nämä yläkerran salit olivat silloin asuin- ja edustuskäytössä. 


Muotinäytöksen juontajana toimi Leena Sarvi ja muotitaiteilijakin ehti pikaisesti piipahtaa lavalla ennen näytöksen alkamista vaikka takahuoneessa vielä tarvittiinkin häntä pukujen viimeistelyissä. Ja sitten se alkoi. Ensimmäiseksi esiteltiin jo aiemminkin monelle tuttuja Sinikka Nikanderin luomuksia kuten tuo Tanja Karpelan yllä vuonna 2008 Linnanjuhlissa nähty keltainen unelma. Karpela esiintyi parissakin itsenäisyyspäivän vastaanottojuhlassa Sinikan loihtimissa puvuissa. Myös monen muun kansanedustajan päällä hänen luomuksiaan on nähty ja eilisessä näytöksessä yhtenä mallina toimi eduskunnan puhemies Paula Risikko.

Upea Minna Tervämäki


"Lapsuuteni oli vaatimaton, mutta halu kauniisiin vaatteisiin oli valtava, 
joten aloin ommella jo hyvin nuorena vaatteet itselleni. 
Halusin jotain erityistä, ei samanlaista kuin muilla." Sinikka Nikander

Säteilevä Anna-Liisa Tilus


Raili Hulkkosen yllä nähtiin eilen todella kaunis oliivinvärinen juhla-asu. Valtakunnan ykkösmeikkitaiteilija otti myös melkoisella charmilla lavan haltuunsa ja näki, että hän nautti olostaan catwalkilla. Lavalla esiintyi myös entinen Palacen hotellinjohtaja Elvi Ragnell, joka nykyään maalaa tauluja siirryttyään taiteen pariin. Näyttävän upeita naisia molemmat!Sinikka Nikanderin 25-vuotisjuhlamuotinäytöksessä nähtiin myös eilen debyyttinsä catwalkilla tehnyt seurapiiritoimittaja Rita Tainola! Marjon matkassa InstaStoryn puolelta voit kurkata pienen videopätkän kauniista housuasusta, jossa Rita Tainola tuli lavalla ensimmäistä kertaa.


Eduskunnan puhemies Paula Risikko


"Ompelin, neuloin, virkkasin vaatteita kaikille läheisilleni ja ystävilleni 
ja siitä se idea sitten lähti: yrittäjyys, oma hääpukuliike. 
Kauniita puku, kukkia, kampauksia, meikkejä, koruja. 
Kaikkea mitä pieni tyttö voi ikinä maailmassa toivoa." Sinikka NikanderSinikka Nikanderin iltapuvuissa on upeita yksityiskohtia kuten tämä keltamustan kirjaillut puvun musta harsomainen laahus, joka sai mallin näyttämään keveältä kuin perhonen hänen liidellessään catwalkilla edestakaisin. Erittäin näyttävä myös!Sinikka Nikanderin sisar Lea Irina Männistö lauloi tilaisuudessa eilen ja WAU mikä ääni! Lea on tuttu Voice of Finland kilpailusta.


Juhlapukujen jälkeen siirryttiin morsiuspuku osioon. Tässä näytöksessä naiset olivat päärooleissa ja kuvissa vilahtavilla miehillä oli vain "avustajanrooli" kuten Leena Sarvi asian ilmaisi eli he vain taluttivat naisia lavalle mitä upeimmissa asuissa kerta toisensa jälkeen. Tämä toispuoleinen, yhdellä valuvalla hihalla varustettu morsiuspuku kävisi minusta myös juhlapuvusta.Nuorempi morsian voi hyvin pukeutua vähän erilaiseen hääpukuun, joka on edestä lyhyempi paljastaen housumaisen pitseillä varustetun alaosan. Erittäin mielenkiintoinen!Oma suosikkini hääpuvuista oli ehdottomasti tämä kultainen äärimmäisen kaunis puku. Mallin salaperäisesti harsotut kasvot toivat mieleen jotenkin takauman 50-lukuun ja sellaiseen madonnamaisen viattomaan tyyliin. Tästä tuli joku mielleyhtymä myös Grace Kellyyn. Nuo callankukat täydensi upean asukokonaisuuden - ihan napakymppi!


"Kaikki tämä toi minut tähän tärkeään päivään. 
Ja sain teidät vieraikseni tänään." 
Sinikka Nikander

Lopulta lavalla pääsi myös itse juhlakalu muotitaiteilija Sinikka Nikander. Upeita pukuja, näyttäviä malleja ja ennen kaikkea todella onnistunut kokonaisuus. Onnenkyyneleitä, halauksia, naurua, iloa ja puheensorinaa. Kiitos, että sain olla mukana tässä huikeassa illassa 


Tapahtumassa mukana Hotel Haven, Magnetic Head Spa, Lancome Paris, 
L'Oreal Paris, Jacobs Creek. Tapahtumakoordinaattori Mirva Saukkola. 

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Juri ♥ Siellä myös linssiluteena yksi tuttu mies - wink wink!

   Poista
 2. Upeita pukuja.

  Havenissa onkin upeat puitteet pienille muotinäytöksille, olen ollut parissakin näytöksessä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka Nikaderin puvuissa oli minusta upeat kankaat mutta myös paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia.

   Haven on kiva paikka ja siellä oli kyllä upeat puitteet tapahtumalle. Ihana vanha miljöö!

   Poista
 3. Tyylikkäitä juhlapukuja. Harvoin enää näkee näin kauniita.
  Sinikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Sinikka! Itse arvostan myös käsityötaitoja ja sitä, että saadaan aikaan kaunista kankaista. Paljon upeita pukuja.

   Poista
 4. Ihania pukuja ♥ ja mahtavat kuvat! Juhlamuotinäytös on ollut kerrassaan upea ja mitkä puitteet sille. Täysi kymppi. Kiitos, kun jaoit tunnelmia meillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse❤ Kauniita pukuja on aina ihana katsella ja haaveilla. Juhlissa saa loistaa ja hyvä puku on kaiken aa ja oo.
   Kivaa päivää sateesta huolimatta.

   Poista