huhtikuuta 22, 2018

Viikolla matkattiin helteisen Amsterdamin kautta tuuliseen Tallinnaan ja takaisin


Kuluva viikkoni ei ole ollut ihan tavallisemmasta päästä. Lähdin keskiviikko aamuna kukonlaulun aikaan työmatkalle, josta palasin perjantai iltapäivällä kotiin. Matkalaukun sisällön pikainen päivittäminen ja lauantai aamuna 40+ bloggaajien balettimatkalle Suomenlahden yli Tallinnaan. Palasin pari tuntia sitten kotiin väsyneenä mutta onnellisena. Vaikka tällä viikolla unet ovat jääneet aika vähäisiksi on ollut ihan huikeaa. Olen lentänyt helteiseen Hollantiin ja olen seilannut vähän tuulisempaa Tallinnaan. Uusia kokemuksia ja makuelämyksiä on tullut roppakaupalla.


Tässä pieni pikakatsaus viimeiseen viiteen päivääni. 
Tarkempaan postausta on tulossa kun olen ehtinyt selvittää kuvani :) 


Amsterdamin Harbour Clubilla syötiin lounas terassilla huhtikuussa! Lämpötila kohosi Hollannin pääkaupungissa peräti 27-29°C asteeseen vaikka kevät oli sielläkin ollut pari viikkoa sitten myöhässä. Talvi oli Hollannissa kova ja jopa kanavat olivat jäätyneet.


Perinteisellä kanavaristeilykierroksella aluksen katto oli avoinna kun söimme aamiaista porottavan auringon alla. Tuntui ihanan kesäiseltä. Tummia sukkahousuja piti visusti pitää jalassa koska sääreni näyttävät talven jälkeen kahdelta valkoiselta parsalta enkä ollut ehtinyt "siistiä" edes niitä.


Ehdin vihdoin piipahtaa Moco museossa katsomassa modernia taidetta. Vanha jugendtalo on huikea kontrasti Banksyn ja Liechtensteinin puhutteleville töille. Erittäin mielenkiintoinen kierros! Museon ulkopuolella kukki kaunis vaaleanpunainen puu, joka ei kuitenkaan ollut kirsikka joten hanamia en vielä ole viettänyt. Ken tuntee puun vinkatkoon...


Kävimme myös Van Gogh museossa, jossa oli teemanäyttely Van Gogh in Japan. Onkohan täällä koskaan sellaista päivää tai hetkeä ettei talo ole tupaten täynnä taiteesta kiinnostuneita...?


Näin magnolian kukkivan - niin kaunis! 


Uusi mielenkiintoinen Restaurant Circl oli tutustumisen arvoinen paikka. Hyvä ruoka, erittäin kiinnostava sisustus, jossa on esimerkiksi kierrätetty puulattia betonin sijaan. Ravintola löytyy pukumiesten business kaupunginosasta Zuidas, joka on täynnä korkeita pilvenpiirtäjiä.


Tallink Megastarin business loungessa syötiin herkullinen aamiainen, jossa totta kai myös munakokkelia ja pekonia, joita otan aina brekkarilautasella kun yövyn jossain muualla kuin kotona. Olen laiska tekemään niitä kotona - pitäisi ryhdistäytyä!


Kalamajan alueella vierailin talossa, jolla oli hauska nimi "Tasapisi tasakaal", joka kuulemma suomennettuna tarkoittaa "pikkuhiljaa tai vähitellen tasapainoon". Talossa odotti oikea ballerina, joka ohjasi meille balettitunnin. Ja kuinkas sitten kävikään selviää myöhemmin...


Baletin jälkeen nautittiin herkullista lounasta Tallink City Hotellin alakerran Sume ravintolassa. Hotelli on minulle entuudestaan hyvinkin tuttu ja sillä on erinomainen sekä keskeinen sijainti. 


Ensimmäistä kertaa pääsin vierailemaan Tallinnan kansallisoopperassa ja baletissa. Komea suomalaisten arkkitehtien suunnittelema rakennus on tuttu lukemattomilta Tallinnan matkoilta mutta nyt näin myös upeat sisätilat. 


Pääsimme mukaan myös talokierrokselle, jossa vierailtiin kaikkialla rakennuksen syövereissä. Puvut, maskit, lavasteet, peruukit jne. tulivat tutuksi oppaan kertoessa niistä ja talon historiasta.


Ensimmäistä kertaa istuin myös katsomassa uutta balettia Katariina I Tallinnassa. Huikea!

Kuva lainattu tallinna24.ee sivuilta.


Tänään aamiaisen jälkeen tutustuin oppaan kanssa Pietarin talomuseoon. Koskaan ennen en ole ehtinyt käydä katsomassa miten keisari Pietari I asui aikoinaan Tallinnassa ollessaan.


Totta kai kävimme myös Kadriorgin palatsissa kun ihan vieressä oltiin. Palatsin vaihtuva taidenäyttely Aivazovskin merimaalauksista ehdittiin myös katsastaa. Kuulin myös cembalon soittoa!


Paluumatkalla Tallink Megastarilla maistui lounas taivaalliselta ja päivän kävelyt olivat aika tehokkaasti kuluttaneet kaloreita. Ostin tax freesta Seikon kellon, jota olin kuolannut pitkään ja totta kai myös Lancomen "ryppyvoidetta".


Että sellainen viikko tällä kertaa! Mielenkiinnolla odotan onko ensi viikko yhtä vauhdikas :)

22 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Harvoi Satu sattuu ihan näin vauhdikasta viikkoa :) Elämyksiä toki mahtuu jokaiseen päivään ja viikkoon mutta viime viikolla todella mentiin myös maasta ja paikasta toiseen. Alkava viikko sujuu kyllä kotimaan kamaralla.
      Mukavaa alkavaa viikoa Satu :)

      Poista
  2. Sinulla tuota matkailua on tosiaan ollut tällä viikolla. Ihanan pitkällä Hollannissa on jo kevät. Oli kyllä aivan mahtava Tallinnan reissu, kiitos sinullekin seurasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkailu avartaa kyllä :) Hollannissa oli todella poikkeuksellinen helleaalto ja noiden muutamien päivien aikana näki kun lehdet kasvoivat puissa. Tulppaanitkin olivat jo vähän menossa ohi. Kiitos sinulle myös kivasta matkaseurasta Tallinnassa.

      Poista
  3. Huikea viikko takana. Paljon olet taas nähnyt ja kokenut. Kyllä olisi tervetullut Hollannin lämmin kevät tänne suomeenkin! Mukavaa uutta, alkavaa viikkoa Sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä kevättä tänne Suomeenkin saisi jo enemmänkin tulla :) Tosin tuntuu siltä, että ollaan menty huiken harppauksin eteenpäin luonnossa.
      Mukavaa viikkoa sinullekin ja tsemppiä koulujuttuihin ♥

      Poista
  4. Vauhtiviikko! Tallinnassa oli kyllä kivaa -ja vauhti päällä sielläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin VAUHTIVIIKKO! Kuluvalla viikolla on pakko keskittyä esim. pyykinpesuun ja myös niihin "ihaniin" muihin pakollisiin kotihommiin. Kiitos seurastasi Tallinnassa :)

      Poista
  5. No nyt on ollut vauhtia Marjolla matkassa :D. Äiti parhaillaan mun pikku siskon luona Hollannissa ja whats upiin on tullut tuskaisia ilmeitä ja postauksia, kuulemma liian kuuma!
    Tallinnan oopperassa on tullut vierailtua muutamia vuosia sitten, S-ryhmällä hyviä tarjouksia hotelli+ooppera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinkin voi sanoa, että vauhtia riitti Sari - onneksi ei mitään vaarallisia tilanteita kumminkaan. Ymmärrän, että äitisi lähettää tuskaisia ilmeitä koska Amsterdamissa oli todella kuuma. Ehkä myöskään vaatetukseni ei ollut ihan paras hellekeleihin (varsinkaan ne mustat sukkahousut).

      Poista
  6. Mega star on kyllä noista laivoista ihan paras. Lounget on hyvät ja aamiaiset on monipuoliset. Ja se myymälä...kaksi kerrosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Megastar on ihan huippu laiva😊 Kaikki on otettu hyvin huomioon suunnittelussa ja istumapaikkoja löytyy riittävästi kaikille. Aamiaisella tulee kyllä reissussa syötyä kyllä aika reippaasti 😁 Taxfree on shoppailijan taivas.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Mira :) reissut olivat molemmat kyllä ihania omalla tavallaan. Tallinna vapaa-aikaa ja Amsterdam myös työtä. Kivaa viikkoa!

      Poista
  8. No sinulla on tosiaan ollut kiirettä! Mutta kun on mukavaa, niin jaksaa:) Täällä jalat vieläkin aivan puhki, se oli se baletti, vaikka en jaksanutkaan loppuun asti, siis tanssia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos matkaseurastasi Tallinnassa :) Kyllä baletti kipeyttää jalat - muistan ajat kun harrastin sitä lapsena ja jalat aina särkivät. Me myös kävelimme Tallinnassa joten sekin vielä kipeyttää jalkoja. Kivaa viikonjatkoa <3

      Poista
  9. Nyt on siellä ollut kunnon vauhtiviikko ja upeissa kaupungeissa olet ollut. Oman viikon kruunasi balettireissu ja ehdottomasti illan balettiesitys. <3 Mukavaa tätä viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia mukavasta matkaseurasta Tallinnassa <3 meillä oli upea balettireissu ja kaikinpuolin kiva matka. Söimme hyvin ja nauraa kikatettiin myös vähän varastoonkin. Viikonlopun irtiotot ovat hyvä keino rentoutua.

      Poista
  10. Todella kivalta näyttää! Itse olen käynyt tallinnassa niin useaan taasen lähiaikoina, että Amsterdam tai joku tahansa muu olisi tällä hetkellä kivempi!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinassa olen itse käynyt niin usein etten ole enää edes laskuissa pysynyt. Myös Amstedamissa käyn työn puolesta nykyään usein jotenkin sekin on tullut jo hyvin tutuksi kaupungiksi. Ehkä pääset nyt kesällä matkustamaan jonnekin kivaan kaupunkiin Hanna.
      Mukavaa viikkoa :)

      Poista
  11. Ihanan näköisiä kuvia ja tunnelmallinen postaus! Ihan tulee matkakateus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kauniista kohteista on helppo ottaa aina kuvia. Kiva viikonjatkoa sinulle!

      Poista