huhtikuuta 13, 2018

Kevätmessut 2018 tarjoaa hyviä ja erilaisia parvekevinkkejä


Terveisiä Kevätmessuilta! Tänään messuiltiin sitten aamusta pitkälle iltapäivään. Ehdin aika huolella kyllä koulumaan läpi hallit 6 ja 7. Kiitos Kouvolan bloggaajakollegoille Arjen Helmiä Krisselle ja Sydämellä tehtyä Katjalle mukavasta lounasseurasta ja juttutuokiosta. Niin sitä taas maailma parani kun kolme puheliasta naista pääsi pulputtamaan keskenään ♥

Asun pienkerrostalon ylimmässä 3.kerroksessa ja minulla on ihan tilava parveke. Ainahan kesähuoneeseen kaipaa uusia vinkkejä joten ajattelin teitä muitakin parvekeihmisiä varten nyt esillä malliparvekkeita Kevätmessuilta. Parvekkeen sisustaminen on oma taitolajinsa ja sille asettaa toki suurimman rajoitteen juuri parveketilan koko. Kannattaa myös tarkasti miettiä mitä parvekkeeltaan oikeastaan haluaa? Onko se todella yksi lisähuone kotiin vai kasvatetaanko siellä ehkä jotain keittiöönkin kelpaavaan? Riittävätkö kukat laatikoissa vai olisiko sinusta kasvattamaan vaikka perunoita ämpärissä? Käytetäänkö parveketta myös aterioiden nauttimiseen vai grillataanko siellä myös?

Tässä tulee nyt täysin erilaisia parvekekokonaisuuksia, joista voi sitten poimia itselleen sen sopivimman tai yhdistellä eri elementtejä myös keskenään. Tai napata pelkään yhden kivan jutun omalle parvekkeelle ensi kesäksi.

Vihertuunaajan parvekekeidas, 6h99

Terassilehden malliparveke on runsas ja hyvin naisellinen. Paljon kauniita kukkia maljakossa pöydällä. Pionit ovat ehdottomasti oman kodin kesäkukka suosikkeja. Hauska idea laittaa kirkkaita, hyvin yksinkertaisia maljakoita pöydän keskelle ja tehdä kattauksesta todella "kukkiva". Valkoiset lautaset antoi kukkien loistaa tässä pöydässä. Parvekkeen seinälle oli kiinnitetty vihreitä kransseja, jotka puolestaan olivat hyvin pelkistettyjä. Tunnelma oli ehkä hieman ranskalainen ja boheemikin.Hyötyviljelijän parveke, 6g98

Hyötykasviyhdistyksen malliparveke oli monimuotoinen kesähuone. Tämä parveketila on viljelijän ihmemaa, jossa voi sekä harrastaa että nauttia kättensä töistä. Voisi ajatella, että tämä parveke on kuin "vuokrattava viljelypalsta" mutta se on vain oman kodin yhteydessä. Parvekkeella ei pääse ihan kääntämään maata kuin palstalla mutta hankkimalla muutamia laatikoita ja ruukkuja pystyy hyvin kasvattamaan perheelleen myös syötävää omalla parvekkeella. Itselläni on oikeastaan kokemusta vain persiljan, mintun ja organon osalta. Ehkä jonain kesänä minulla voisi olla oma pieni  perunaämpäri parvekkeella...
Urban Jungle Miami, 6f98

Tämän iloisen ja värikkään parvekkeen olivat suunnitteleet sekä toteuttaneet sisustusartesaanit Axxell -koulutuksesta. Huoletonta, iloista ja letkeää menoa kuvaa minusta parhaiten tämän kesäparvekkeen henkeä. Surffilauta ja skeittilauta kertovat siitä, että asukkaat ovat liikkuvaista sorttia. Värikkäitä ja eksoottisia kukkia. Aavistus viidakkotunnelmaa kasveissa ja roikkui siellä Out of the Darkista hankittu Selettin valkoinen apinavalaisikin. Vanhoista autonrengaista oli tuunattu värikäs parvekepöytä ja melkein kuulin letkeää surffimusiikkia tällä malliparvekkeella. 
Pieni pala paratiisia, 6g99

Puutarhanikkarien malliparvekkeella nautitaan kesästä loikoillen lokoisasti riippukeinussa. Ympärillä on todella vihreää sekä vehreää ja PALJON! Takaseinää peitti upea viherseinä, jonka eksoottisista kasveista minulle tuli mieleen Töölönlahden Talvipuutarhan kasvihuoneet. Täällä parvekkeella olisi melkein odottanut kuulevansa viidakon ääniä tai troopisten lintujen sirkutusta. Jotenkin parvekkeen kasvit ja "tiivis" loivat illusion myös lämmöstä. Tai sitten se johtui vain valaistuksesta osastolla... 
Kasvitieteilijän parvekkeella vihertää, 6e98

Kotipuutarha -lehden malliparvekkeen olivat toteuttaneet tutut naiset HUONEetRUMista. Puutarhatoimittaja Johanna Vireaho oli suunnittellut kasvitieteilijän parvekkeen ja toteutuksessa oli mukana metalliartesaarni Eeva Tarkio. Jos tämän parvekkeen tuotteet kiinnostavat niin löytyy HUONEetRUMin omalta osastolta 6r18. Ilmakasveja, kivaa piensisustusta, kalusteteita ja viherkasveja. Tällä parvekkaalla on tillandsioita, kaktuksia ja vihreää tyylikkyyttä. Ei mitään liikaa vaan juuri sopivasti.
Viherkasvit ulkoilevat, 6e99

Työtehoseuran malliparveke soveltuu hyvin kiireiselle kaupunkilaiselle, jonka haaveissa on viihtyisä parveke mutta helposti huollettava parveke. Tämän kesähuoneen somistuksessa on käytetty paljon DIY-ideoita, joita voi helposti toteuttaa myös omalla parvekkeellaan. Ehkä osa huonekasveista on muuttanut sisätiloista kesäksi parvekkeelle amppeleihin nauttimaan myös kesästä. Pelargoniat ovat ikisuosikkeja ja täällä ne olivat juuri oikean punaisia :)
Tutustu grillauksen tulevaisuuteen, 6d98

Weberin malliparvekkeella oli keskiössä selkeästi grillaaminen. Esittelyssä oli uusi sähkökäyttöinen grilli Pulse, jonka avulla päästää myös aitoon grillitunnelmaan kotiparvekkeella. Weber jakaa myös ohjeita miten grillaaminen tulee oikeaoppisesti suorittaa tai miten grillaaminen on turvallista tehdä. 


Minun parvekkeeni on sekoitus, jossa on selkeästi osia monilta näiltä malliparvekkeilta. Uutta kesähuoneeseeni on varmaan tulossa tulevanakin suvena jotain mutta mitä se on en ole vielä päättänyt. Minun parvekkeelta pitää löytyä myös paikka omalle russeliriiviölle. Parvekkeella pitää viihtyä mutta toisaalta siellä pitää myös kukkia runsaasti.

Mikä parveke teema puhuttelee sinua eniten? Minkälaisella parvekkeella sinä viihtyisit?

8 kommenttia:

 1. Oli niin ihana nähdä, joten kiitos itsellesi ♥ Malliparvekkeet olivat tosi kivoja kaikki ja niissä oli kaikissa jotakin kivaa. Minunkin parvekkeeni tai kesähuoneeni olisi myös sekoitus näistä kaikista. Rentoutumispaikka, jossa on paljon kukkia ja kivoja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta seurasta Krisse ♥

   Oman maun mukaan tehty parveke on aina mieluisin mutta paljon vinkkejä näistä löytyi ja ylipäätänsä messuilta. Minulla ihan älyttömästi valokuvia, joita tässä täytyy yrittää kahlata läpi kun ehtii.

   Poista
 2. Aivan mielettömiä juttuja pilvin pimein ja hei viime yönä ei ollut ekaa kertaa pakkasta, nyt on virallisesti vihdoin kevät. Messut olisin tänä vuonna jättänyt väliin, koska muu perhe polkaisi juuri mökille ja ah ihan koti yksin kissojen ja hamsterin kanssa minun käytössä, mutta se halvatun flunssa, mutta siltikin rauha maassa.

  Ihanaa viikonlopun jatkoa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne yöpakkaset alkavat väistyä pikku hiljaa. Ja eilen päivällä oli jo hurjan lämmintä. Itseäni polttelee kukat omalle parvekkeelle jo. Jouduin hillitsemään itseäni Kevätmessuilla 😁
   Pikaista toipumista sinulle ja flunssan selättämistä.
   Aurinkoista päivää🤸🏻

   Poista
 3. Onpa paljon kivoja ideoita. Meillä on sellainen hyötyviljelijän miniparveke, ettei sinne paljoa uusia ideoita mahdu vuosittain, mutta ainakin muutama uusi kukka- tai yrttilajike kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma parvekkeeni on myös "fuusio". Grilli parvekkeella oli kiva mutta toisaalta vie turhan paljon sieltä tilaa. Pelargoaniani ovat talvehtineet tänä vuonna hyvin. Vain muutama ei herää henkiin. Ehkä pääset jo ulkoilemaan tässä joku päivä mutta vielä en niitä parvekkeelle siirrä.

   Poista
 4. Kasvitieteilijän parveke sykähdytti vaikka tykkäsin myös Urban Jungle Miamin värikkyydestä.
  Meillä on pieni takapiha ja siellä kaikki ruukkuistutukset ovat kyllä aika in.
  Mukavaa lauantai-iltaa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvitieteilijän parveke on symppis ja tyylikäs myös. Urban Jungle Miami puolestaan ihanan värikäs ja eksoottinen.
   Pihakin olisi kiva mutta parveke on ihan hyvä myös.
   Aurinkoista sunnuntaita Outi ♥

   Poista