huhtikuuta 15, 2018

Messutärppejä Kevätmessujen sunnuntai päivälle


Tänään on Kevätmessujen 2018 viimeinen messupäivä Messukeskuksessa. Jos olet vielä menossa messuilemaan niin tässä muutamia hyviä tärppejä messuhalleista. Käy ehdottomasti tutustumassa Mökkipiha-alueeseen, joka löytyy hallista 7. Täältä voi napata mukaansa ideoita omalle kesämökille ja käydä ihastelemassa Rantavajan rapujuhlien kattausta, joka on tämän postauksen avauskuvana. Mökkipihalta voi bongailla myös Ideapuutarhasta tuttuja valkoisia kaneja... :) Alue on tuttujen Puutarhaetsivien kädenjälkeä.


Helsieni, 6e79

Mitä jos kasvattaisit itse sieniä keittiössäsi? Hallissa 6 tapasin tämän ihan hulvattoman idean isän hollantilaisen nuoren miehen Chris Holtslagin. Me juomme Suomessa tolkuttomasti kahvia ja kahvipuruissa voi kasvattaa tuossa kierrätetyssä valkoisessa GrowKit-astiassa siitakesieniä. Toinen vaihtoehto on laittaa keittiönpöydälle lohjalaisen yrityksen valmistama sienipölkky. Lisää sienten kasvatuksesta voit lukea tästä. 



Ideapuutarhan ohjelmalava ja skumppabaari

Ideapuutarhan vierestä löytyy ohjelmalava, jossa minä kuuntelin torstaina valokuvatessani miten Eija Keckman kertoi Eija's Gardenin tekemisestä. Kävin itse tuossa ihanassa Ahvenkoskella sijaitsevassa puutarhassa muutamia vuosia sitten. Ohjelmalavan vieressä on myös kaunis ruusupuutarha ja skumppabaari. Istahda hetkeksi nauttimaan pari macaron leivosta ja lasi skumppaa. Olet ansainnut sen kiertelemisen tiimellyksessä :)


Lyhty ry, 6e71


Lyhty ry on tehnyt valtavan työpanoksen sekä Ideapuutarhan että Mökkialueen rakentamisessa. Heidän oma osastonsa löytyy ihan Ideapuutarhan vierestä ja osastolla mm. kivoja ötökkähotelleja, joita on valmistettu kehitysvammaisten aikuisten työ- ja päivätoimintapajoissa. Myynnissä myös pikkupelargonian taimia. Iloisia myyjiä osasto täynnä :)


Keuda, 6h19


Keuda eli Keski-Uudenmaan koulutusyhteisön osasto on hauska. Täältä löytyy minikokoinen pikkuruinen pelto, jossa leikkitraktorit ja maatalouskoneet ovat pienten taimien keskellä. Keuda järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Kartanokierroksen yhteydessä pari kesää sitten vierailin Saaren kartanossa, jossa sijaitsee Keudan Mäntsälän toimipiste. 





Mukulat, perennat, leikko/ruukkukukat ja taimet 


Kevätmessut on pullollaan sekä leikko- että ruukkukukkia ja missä ihanissa väreissä. Itse ostin siis torstai iltapäivällä 50 tulppaanin puntin Hollannista 10 eurolla. Olivat pyytäneet siitä 15€ mutta kun sulkemisaika läheni hinta putosi vielä alemmas. Lisäksi jos mukulat ja perennat kiinnostavat on niitäkin täällä pilvin pimein. Olisi tehnyt mieli ottaa kaksi iso valkoista hortensiaa kympillä kotiin mutta en jaksanut enää kantaa niitä. Kevätmessuilta ei voi palata ilman jotain kukkiin liittyvää :D Myös siemeniä on myynnissä. 







Beija Flor vinyylimatot


Helsinki Home 4 You osastolta, 6n50 löysin keittiöön tiskipöydän eteen aivan ideaalisen vinyylisen irtomaton. Keittiössä roiskuu vettä kun koira juo sekä tiskipöydältä tippuu jotain märkää maahan. Aivan ihana kuosi ja sopii yhteen minun Fanni K:n sinisen maton kanssa. Lisää Beija Flor -tuotteita löydät tästä





Must to see -osastoja


Näillä kaikilla osastoilla on värikästä tai kaunista tai tyylikästä tai ainutlaatuista nähtävää joten jos aika antaa myöden kävele edes ohi ja koe elämys. Ime itseesi ideoita, värejä, muotoja ja nauti!

Maalla -lehti, Otavamedia 6h41, 6n81

Kotipuutarha-lehti, 6n31

Asun-lehti, halli 6

HUONEetRUM, 6r18

Willab Garden, 7m140

Willab Garden, 7m140

Willab Garden, 7m140

Aivan mahtavat Kevätmessut oli tänä vuonna. Nyt on pää täynnä kaikkia uusia ideoita sekä parvekkeelle, vihersisustamiseen että kesäänkin. Onneksi ilmat ovat niin keväiset ja lämpimät nyt. Kyllä se kesäkin sieltä tulee ja pääsen laittamaan oikein urakalla omaa parveketta.

Aurinkoista päivää kaikille  ♥


22 kommenttia:

  1. Ihania juttuja ollut tarjolla ja niin paljon nähtävää. Harmitus kun en ehtinyt tällä kertaa messuille. Mukavaa sunnuntain jatkoa Marjo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ihanuus ♥ Aina ei voi ehtiä kaikkialle joten ensi vuonna sitten taas uudet messut. Oli ihana nähdä sinut eilen pitkästä aikaa ja jutella. Aurinkoista sunnuntaita ja hei, sinun timjami on talvehtinut - good!!!!

      Poista
  2. Ihania tärppejä ja kuvakulmia messuilta! Näin sitä huomaa, että messuilla kannattaa ottaa aikaa havaita asioita. Läpi juoksemalla jää monta hyvää juttua huomaamatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olit ilmeisesti vain torstaina pikaisesti :) Kyllähän sitä paljon enemmän saa irti kun pyörii siellä yhden päivän kuten itse tein perjantaina. Ja pakko myöntää, että koko rakentamispuoli jäi vielä katsomatta. Toisaalta kun siihen ei ole nyt tarvetta ei se kiinnostanutkaan.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. No Mira, ensi vuonna sitten kun lapsonen on vähän isompi :) Täältä löytyy myös Forsmannin teeosasto.

      Poista
  4. Minustakin Kevätmessut olivat oikein onnistuneet tänä(kin) vuonna. Olisi ollut ihan kiva päästä sinne kiertelemään useampanakin päivänä, koska yhdessä päivässä/kerralla en pystynyt millään näkemään kaikkea. Miten minulta oli tuo skumppabaarikin menny ihan ohi?! Mukavaa sunnuntaita Sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ettekö te Katjan kanssa huomanneet skumppabaaria? Se oli Ideapuutarhan vieressä :D Sinä olet ollut niin Liisan lumoissa, että skumpat on menneet ohi. Pakko myöntää ettei itsekään siellä ehtinyt piipahtaa lasillisella vaikka näin suunnittelin.
      Mukavaa sunnuntai iltaa ja seuraavia messuja odotellen ... :D

      Poista
  5. Mä ihan missasin nämä messut tänä vuonna! Viime vuonna kävin ja tykkäsin kyllä :) nytkin siellä on ollut nähtävästi kaikkea kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi mutta ensi vuonna sitten Minna :) oli kyllä nähtävää ja sai paljon hyödyllistä tietoa.

      Poista
  6. Itse en muista, koska viimeksi olisin ollut näin fiiliksillä kevätmessujen jälkeen. Todella onnistuneet ja kauniit messut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvin onnistuneet ja monipuoliset messut 😊 ensi vuonna sitten uudelleen. Miltähän Ideapuutarha silloin näyttää...
      Mukavaa uutta viikkoa ❤

      Poista
  7. Sienipölkky on hauska, sellaisen ostin sienistä pitäneelle isälleni kymmenisen vuotta sitten joululahjaksi. Siitä oli iloa lopputalveksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienien kotikasvatuksessa riittää kun menee omaan keittiöön "sienimetsälle"😉

      Poista
  8. Kivat messut oli ja huomasin etta tuollaista minipeltoa en nähnyt ollenkaan!
    Mukavaa alkavaa viikkoa Marjo! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo minipelto oli söpö😘 kotipuutarhassa voi vähän hassutella.
      Aurinkoista uutta viikkoa Marita❤

      Poista
  9. Juurimukuloita olisin tarvinnut mutta nyt ei messuille keretty. Täytyy käydä paikallisessa puutarhassa ostamassa ne. Riippumatto pitäisi myös uusia ja pari marjapensasta.
    Sinikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi Sinikka kun et ehtinyt Kevätmesssuille. Toivottavasti ehkä sitten ensi vuonna. Messuilla oli kivoja riippumattoja monella osastolla.
      Aurinkoista viikkoa sinulle :)

      Poista
  10. En ole näistä messuista kuullutkaan, joten jäi vierailematta. Näyttää kyllä tosi kivalta, ihania kuvia olet napannut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari :) Paljon kivaa kuvattavaa löytyi joten valokuvia taisi kertyä melkein 500 :D

      Poista
  11. Voi harmi, ettei törmätty messuilla! Olen ollut varmasti syömässä juuri, kun kävit. Ihania kuvia ja tunnelmia olet taltioinut messuilta. Ja toivottavasti tavataan jossain muualla. Olisi niin kiva nähdä livenäkin ihana Marjo! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sinun täytyy Riina syödäkin messuilla :) Ihan varmasti tavataan jossian yhteydessä ja sinun kasvihuoneesi oli todella kaunis <3

      Poista