huhtikuuta 09, 2018

Kiva, kamala, lemppari, inhokki - blogihaaste ja Kevätmessu-lippujen voittajat


Nappasin Blinger Shimmer -blogin Miralta blogihaasteen, josta minulle tuli mieleen jotenkin kouluajat ja lapsuus. Muistatteko ne Ystäväni -kirjat, jotka koulussa kiersivät ja jokainen täytti sinne asioita itsestään? Jokaiselle kirjoittajalle oli varattu oma aukeama, johon saattoi liittää oman valokuvansa tai vaikka piirtää itsensä. Nämä olivat hauskoja mutta minulla ei ole kyllä tallessa yhtään näitä vanhoja kirjoja enää - sääli! Jossain muutossa ne on joko heitetty pois tai ne ovat vain hävinneet.

Muutamia vuosia sitten julkaistiin Aikuiset ystäväni -kirja, jonka mottona oli "Seksikkäintä on, kun joku kysyy jotain henkilökohtaista ja haluaa todella kuulla vastauksen." Tätä aikuisten kirjaa en ole koskaan nähnyt mutta siellä kuulemma kysellään toteemieläintä, maailmankatsomusta tai ongelmia oman puolison/vanhempien/terapeutin mielestä sinussa.

Mutta nyt Miralta napatun blogihaasteen pariin! 


Kamalin ruoka

Veriletut! Olin kouluruokailussa aina viimeinen kun oli verilättyjä ja yritin jälkiruoka hedelmän avulla saada ne alas. Tuskaista ja jäänyt ikuisesti mieleen. Ylipäätänsä veriruoat eivät minuun uppoa.

Herkkuruoka

Vaikea vastata vain yhtä herkkuruokaa. Olen hyvän ruoan ystävä joten erilaisia ruokalajeja olisi paljon. Ehkä italialainen ruoka kun olen ikuinen Italia-fani - pastat, risotto, pizzatkin. Tai juuri pyydetty miekkakala eli pesce spada, jota tarjoillaan Sisiliassa palermolaiseen tapaan grillattuna sitruunalla ja suolalla maustettuna. Omnomnom!

Kahviherkku, jolle sanon ei

Runebergintorttu ja laskiaispulla mantelimassalla. Joudun kahviherkkujen osalta kieltäytymään pähkinä/manteli allergian takia em. herkuista. Totta kai laskiaispullaa mansikkahillolla nautin. Valitettavasti myös monet raakakakut jäävät väliin juuri allergiani takia.

Kahviherkku, jolle sanon kyllä

Pidän todella paljon Fazerin perunaleivoksista. Tämä taitaa olla meillä sukuvika sillä ne olivat myös äitini herkkua. Bebe-leivos vie myös kielen. Tippaleipä myös ihanaa rouskutettavaa vaikka se sotkee aina suun ja kädet tomusokerilla. Juuri leivottu pulla - mielellään korvapuusti ja rahkapiirakka. 


Telkkariohjelma, jota en katso

Minä en juurikaan katsoa teeveetä. Aiemmin katsoin mutta nykyään voi mennä monta viikkoa etten edes vilkaise sieltä mitään. Tähän kuitenkin vastaan, että Temptation Island. Luulen etten jaksaisi keskittyä siihen edes parin minuutin ajan. Toinen voisi olla Sohvaperunat tai joku reality-sarja, jossa kilpaillaan jostain päättömästä jutusta. 

Telkkariohjelma, jota katson

Viimeisin oli Nukkekaappi, jota kehuin jo täällä blogissa. Suosikkeja olivat aikoinaan House ja CSI. Toisaalta myös dokumentti- ja luonto-ohjelmat kiinnostavat. Aikoinaan on tullut seurattua mm. Sinkkuelämää, Rimakauhua ja rakkautta, Frendejä jne.

Inhokkisää

Tähän tekisi mieli vastata kuten aikoinaan voimistelunopettajani sanoi "ettei huonoa säätä olekaan vaan se on pukeutumisesta kiinni". Koiranomistajalla ei voi olla inhokkisäätä kun karvakaveri on vietävä säällä kuin säällä ulos. Emme Minnien kanssa kumpikaan pidä sellaisesta vesikelistä, jolloin vettä vihmoo vaakatasossa ja tuulee ihan hirveästi eli usein loppusyksyllä on näitä inhokkikelejä.

Lempisää

Kesäinen leppeä päivä/ilta, jolloin ei ole liian kuuma. Tuulee sopivasti ja aurinko paistaa. Taivaalla voi olla muutamia pilvenhattaroita mutta sinistä näkyvissä ja aurinkoa!

Pakkaskelien reippailumyssy

Tänä talvena se on useasti ollut Tallinnan joulumarkkinareissun yhteydessä ostettu kahdella isollla tupsulla varustettu, harmaa fleecevuoritettu ihanuus. Piti hyvin tuulta ja pakkasta! Nyt jo talviteloilla onneksi :)


Paras musiikki

Öööö...tähän on vaikea vastata vain yhdellä musiikkilajilla. Riippuu niin paljon omasta mielialasta ja tilanteesta, jossa musiikkia kuuntelee. Minulla soi lähes aina autossa Suomipop mutta olen todella kaikkiruokainen musiikin suhteen. Ehkä pahin huutohevi ei uppoa.

Kamalin aika vuorokaudesta

Tämä on myös vaikea. En yleensä koskaan herää sudenhetkenä aamuyöstä, jonka moni varmaan nimeään kamalimmaksi ajaksi. Ehkä viheliäin aika on ruuhka-ajat sekä aamulla että illalla kun ajaa työmatkaa ja jonot vain seisovat Kehä Ykkösellä.

Ja se paras aika

Parhaita aikoja on yhtä vaikea nimetä. Herääminen aurinkoon ja uuteen päivään. Sunnuntai aamun joutilaisuus. Lauantai illan letkeys. Yhdessäolo rakkaiden kanssa. Tähän en osaa vastata vain yhtä tiettyä aikaa. 
Tästä menetän hermot

Minulla on melkoiset lehmänhermot joten menetän hermoni hyvin harvoin. Tilanteita voivat olla liikenneruuhkat, jossa ihmiset poukkoilevat sinne tänne. Inttävät ja riitaa haastavat ihmiset, jotka jankkaavat yhtä ja samaa asiaa kuuntelematta toista. Toisen ihmisen kohteleminen huonosti. Päällepuhuminen ja toisen dissaaminen.


Tästä rauhoitun

Linnunlaulu. Hiljaisuus. Luonto. Koiran silittäminen. Halaaminen. Tuleen tuijottaminen. Meri.

Huonoin mielialani

Olen liikkeissäni ja päätöksissäni nopea. Varmaan huonoin mielialani on silloin kun toinen jahkailee ja arpoo eikä pysty tekemään ratkaisua jossain asiassa puoleen eikä toiseen. Vastaan kärsimättömyys. Jos vielä olen väsynyt se vielä lisää kärsimättömyyttäni. 

Paras mielialani

Rauhallisuus ja pitkäpinnaisuus. Nyt joku miettii, että juurihan sanoin olevani kärsimätön. Se kärsimättömyys tulee ilmi vasta ihan viime metreillä kun olen sitä ennen ollut lehmänhermoisena rauhallinen ja pitkäpinnainen. Sanotaanko näin, että pinnani on pitkä mutta kun se katkeaa se todella katkeaa :D


Kodin turhake

Mielestäni omassa kodissani ei turhakkeita ole. Sanoisin tähän rikkaimuri leivänmuruille, vedenkeitin, munankeitin tai ylipäätänsä kodinkoneet, joita ilman pärjää oikein hyvin ja ne vievät vain kaappitilaa keittiössä. 
Paras tavara

Nyt tuli kyllä tämä kysymyssetin vaikein kysymys. Kodissani on varmaan paljon tuikitärkeitä tavaroita mutta vastaan tähän sänky koska hyvät yöunet takaavat sen, että olen virkeä ja energinen joka päivä ja jaksan paremmin. 

Vaate, jota en suostu laittamaan päälleni

Ylipäätänsä vaatteet, jota eivät tunnu mukavilta yllä. Vaatteet, jotka on valmistettu muovista tai jotka muuten ovat "keinotekoisia" ja ympäristöä kuormittavia. Vaatteet, joiden alkuperämaa on "hämäränpeitossa". Vaatteet, jotka ovat "pidä ja heitä pois" tyylisiä.

Vaatteet, joissa viihdyn

Viihdyn vaatteissa, jotka ovat luonnonmateriaalia ja ne hengittävät tuntuen mukavilta päällä. 


Haju, jota en kestä

Lian ja hien haju. Ummehtunut "kellarinhaju" tai homeen haju. Päälleen liikaa hajusteita suihkuttanut henkilö, joka vielä lisää niitä päivän aikana. 

Paras tuoksu

Vastaleikattu ruoho. Kesän tuoksu. Rakkaan tuoksu. Pullan tuoksu. Puhtaan kodin tuoksu. Metsä.

Kamalin luonteenpiirre ihmisellä

Itsekkyys yhdistettynä ilkeyteen ja "tyhmyyteen". -Välipitämättömyys ja tunneälyn puuttuminen. 

Mukavin luonteenpiirre ihmisellä

Kunnioitus toista ihmistä kohtaan. Aina eivät ajatukset ja arvot kohtaa mutta kunnioittava ihminen osaa arvostaa ja hyväksyä myös eriäviä mielipiteitä olla suvaitsevainen. 


Ja sitten lopuksi vielä kaksi onnellista, jotka voittivat itselleen liput Kevätmessuille ovat Krisse K ja Kaisu, jolle ilmoitetaan vielä henkilökohtaisesti. Kaisu, laittaisitko minulle email osoitteen, johon voin postittaa sinulle messulipun. Onnea voittajille ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Blogihaasteen saa vapaasti napata tästä jokainen joka haluaa :)
16 kommenttia:

 1. Olipa kiva haaste ja vaikka hieman samanlaisen olen joskus tehnytkin, taidan tarttua tähän jossain vaiheessa;)
  Uusia asioita sinustakin taas löytyi - ja taisi minulta hihitys päästä siinä vaiheessa, kun luin sinun kahvileipäinhokkejasi - ja sen jälkeen niitä herkkuja, sillä sieltä löytyi se minun ehdoton inhokkini: perunaleivos;)
  Aurinkoisia kevätpäiviä, Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :) niin ne maut voivat mennä ristiin, että toisen inhokki on toisen suosikki.
   Tartu ihmeessä jossain vaiheessa sillä jos näitä on itse kiva tehdä niin näyttävät myös kiinnostavan teitä lukijoitakin.
   Aurinkosta tiistaita Turkuun Ladylle <3

   Poista
 2. Unkarilaisen mieheni myötä marsipaanista on tullut mulle oikea herkku, joten suorastaan kauhistuin jo ajatusta manteliallergiasta. Kiva haaste, monipuoliset aiheet tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko :) Minulle jo pieni määrä marsipaani saa aikaan hirveän yskimisen ja kurkun kutinan. Jään odottamaan jos sinäkin tartut tähän haasteeseen niin opin uutta ehkä.
   Aurinkoa Tampereelle :)

   Poista
 3. Mukava postaus. Kiva saada tietää sinusta enemmän, joten tätä oli mukava lukea. Aurinkoista tiistaita, Marjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ihanuus <3 Ehkä tartut tähän itsekin jossain vaiheessa...
   Tsemppiä sinulle kouluun sekä Mikille rapsuja.
   Aurinkoa viikkoosi!

   Poista
 4. Kiva oli käydä sunkin vastaukset lukaisemassa :)

  VastaaPoista
 5. En kestä! Tiesinhän minä tämän oikeastaan jo, mutta: meillä on jo ihan liikaa yhteisiä ajatuksia ja suosikkeja <3 :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidamme olla siis sielunsisko Rouva Sana :) Mutta en minäkään sitä ihmettele sen kummemmin.... <3

   Poista
 6. Paras tuoksu todellakin on vasta leikattu nurmikko, toinen tuoksu on kesä ja varsinkin kuuman auringon polttama junakiskot ja vierellä makaavat kuumat kivet. Sitä tuoksua rakastan. Minulle yksi tärkeä tuoksu on meren tuoksu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, että minäkin rakastan ratakiskojen tuoksua ja myös sitä puun tuoksua, joka on kiskojen välissä. Meri on myös ihan ykkösjuttu ja sen takia menen usein meren rannalle. Mekin olemme siis sielunsiskoja <3

   Poista
 7. Sitä vastaleikatun nurmikon tuoksua kaipaan jo. Paljon on samaa meissäkin, tosin minulla ei ole niitä lehmänhermoja :)
  Ihanaa tiistaita Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehmänhermoista on hyötyä mutta joskus toivoisin "räjähtäväni" nopeammin :D
   Ihanaa iltaa sielunsiskoni <3

   Poista
 8. Marjo onko meillä samanlaiset makunystyrät, sillä perunaleivos ja juurikin se Fazerin, jota mummikin aina minulle osti, se vaan on paras ja isä osti taas aina Bebejä ja Fazun Bebejä voittanutta ei ole ja etenkin pähkinä. Täälläkin on lehmänhermot, mutta kun pinna palaa, niin sitten tanner tutisee.

  Ihania nuo vanhat liinat, täälläkin on niitä keräilty ja saatu, vaarini vaimo oli tekstiilitaiteilija Vuorelmalla ja olen saanut häneltä ison määrän kirjailtuja pyyhkeitä, liinoja, pellavaa, kaikkea ihan huikeaa. <3

  Muiskuja päivään ja hei aurinkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunaleivos - EI VOI OLLA TOTTA - sinunkin suosikkisi! Tiedän lukemattomia ihmisiä, jotka nypistävät nenäänsä kun heille vain mainitsee sanan perunaleivos :D Hauska yhteensattuma.

   Lehmänhermoista on hyötyä kyllä monessa tapauksessa mutta meillä "lehmilläkin" voi se pinna palaa tai hihna hirttää kiinni ja sitten se on menoa!

   Vanhat liinat ovat ihania. Itse olen hankkinut omiani mm. kirpputoreilta ja osa on isoäidin jäämistöä.

   Aurinkoa <3

   Poista