huhtikuuta 24, 2018

Kevättuulet ja valon määrä herättää uinuvan shoppailijan minussa


Pidän itseäni aika maltillisena shoppailija. Aina en sellainen ole ollut mutta olen iän myötä muuttunut sellaiseksi. Muistan aikoja elämästäni jolloin saatoin ostaa vaikka vaatteita tai kenkiä melkein viikottain. Minusta on ehkä tullut harkitsevampi tai sitten ei vain ole huvittanut shoppailla samassa määrin kuin joskus aiemmin. Toisaalta olen myös konmarittanut vaatekaapista kaiken sellaisen "tämä voisi olla kiva vielä joskus", "tähän mahdun ihan varmasti kun pari kiloa on pudonnut". "tämä mekko muistuttaa kivoista juhlista" jne. tyyliset vaatteet kokonaan pois.

Miksi ihmeessä minä säilyttäisin sopimattomia/pitämättömiä vaatteita muutenkin tupaten täydessä vaatekaapissani mietin ennen joulua? Piti tehdä joulusiivousta ja jouluvalmisteluja mutta minäpä konmaritin vaatekaapistani 12 isoa muovikassillista vaatteita Fidaan. Tällaista määrään en olisi saanut nimittäin sullottua jo muutenkin täyteen kellarikomerooni kirppistelyä varten joten ainoa fiksu vaihtoehto oli lahjoittaa ne edelleen. Muistan edelleenkin Fidan työntekijän ilmeen kun sisälle liiketilaan mennessäni kysyin mihin voisin jättää kassini. "Ihan siihen kassan eteen, kiitos." oli ystävällinen vastaus. Kun kerroin kassien todellisen lukumäärän minut ohjattiinkin vikkelästi takaovelle ja kaksi työntekijää tulivat vielä auttamaan tässä kantourakassa. Tuli muuten helpottunut olo kun jätin ne pussit sinne! Ja vaatekaappeihin tuli taas väljyyttä ihan kiitettävästi :)


Kevättuulet ja lisääntynyt valon määrä ovat herättäneet uudelleen uinuvan shoppailijan minussa. HUONEetRUMin pääsiäisaskartelu tapahtumasta minulle tarttui mukaan Johanna Vireahon käsintehty Jovia Designin kaulakoru. Olen tutustunut Johannan ihaniin koruihin jo vuosia sitten ja tästä voit kurkata miten salaperäinen "haarikkakilpailukoru" hurmasi minut. Tuo koru on sellainen, että kun se on kaulassani se herättää aina keskustelua.

Johanna tekemissä korussa on aina joku juju. Tässä korussa se minusta on tämä puinen pikkupantteri sekä nuo tekstilliset osat tuolla korukivien välissä. Korun materiaalit ovat puu, afrikkalainen turkoosi ja hopea. Tässä korussa on jotain Afrikka henkistä fibaa ja se sopii moniin minun värikkäisiin vaatteisiini. Näyttää myös varmasti hyvältä päivettynyttä ihoa vasten myöhemmin kesällä. Tuo seepravati on Jonathan Adlerin tuotantoa ja kotiutin sen kun kävin Zarrosta. Toimii kivana korujen ja sormusten laskupaikkana makuuhuoneessa. Zarrosta kotiutui muutakin mutta siitä myöhemmin.


Ennen Amsterdamin reissua menin piipahtamaan Skopunktenissa Sellossa katsomassa mustia sneakerseja reissuun. No, kuinkas sitten kävikään! Kävelin sieltä ulos kolme paria kenkiä kassissani.
Tarjousta "ota 3 maksa 2" ei voinut vain vastustaa. Mustat sneakersit ovat tuiki tavalliset joten niitä ei kuvata ja esitellä täällä mutta nämä tupsulliset loaferit veivät sydämeni. Ostin siis sekä vaaleanpunaiset että mustat. Harmaa oli kolmas värivaihtoehto. Mikä parasta niin noita tupsuja voi ostaa myös irrallisena eli loafereitaan voi tuunailla päivien ja makumieltymysten mukaan. Kun minulla on jo kahdet parit voin vaihtaa näitä tupsuja päittäin :) Joten minullahan on siis "neljät erilaiset kengät" ainakin melkein. Erittäin mukavat jalassa!



Tallinnan reissulla en juuri kauppoihin ehtinyt mutta paluumatkalla laivalle tarttui uudesta Nautica ostoskeskuksesta tuollainen sininen tähtihuivi, joka sattui olemaan puoleen hintaa joten 7 euroa maksoin siitä. Kaupan nimeä en muista mutta joku nuorisoliike, jonka muovikassit olivat kirkkaankeltaisia. Olin pitkään huivien ostolakossa koska niitäkin oli aivan liikaa mutta myös huiveja lähti konmarituksen mukana pois. Sitä paitsi tämä sopii minun siniseen kauteen hyvin :)


Eilen sain vielä uudet kevätkynnet oikein heleissä karkkiväreissä. Kyllä nyt kelpaa juhlia vappua ensi viikolla ja skoolata näillä kynsillä vai mitä tuumitte? Kynnet loihti Kynsistudio Bright like a Diamond Nummelassa. Taitava sukulaistyttö ja menestynyt myös kilpailuissa - vahva suositus!


Minkälaisia shoppailijoita siellä ruudun toisella puolella mahtaa olla?
Kuinka usein shoppailet ja shoppailetko aina tarpeeseen?
Tunnistatko, että joskus "lohtushoppailet"?

Kivaa viikonjatkoa kaikille ♥ 

10 kommenttia:

  1. Reissaan paljon,niin ostan vaatteita matkoilta,kun saa jotain tiettyjä merkkejä ja usein edullisesti.Outlet-myymälät käyn katsastamassa.Ja harkitsen mitä ostan/tarvin.Joskus kyllä tulee ostettua heräteostojakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua aina harmittaa kun työreissuilla ei juurikaan ole aikaa käydä katsastamassa mitään vaatekauppoja. Outmyymälät ovat fiksu tapa hankkia vaatteita ja asusteita. Niitä vaan osuu harvoin kohdalle siellä missä itse reissaan tai sitten ovat jossain kaupungin ulkopuolella ja aikaa ei ole riittävästi. Minä ostan myös nykyään harkitsevammin. Ennen olin aika paljon ex-tempore ostaja. Pakko myöntää, että joskus tulee tehtyä myös heräteostoja mutta harvemmin nykyään.
      Kivaa viikon jatkoa Aikku :)

      Poista
  2. Minun vaatekaappini kipaisi myös konmaritusta. Ei sen vuoksi, että vaateita olisi liikaa, vaan siksi, että vatteiden koko ei ole oikea enkä siksi pidä niitä koskaan tai ne eivät sovi alaosien kanssa yhteen. Itse shoppailen aika harvoin, vain suurimmassa hädässä eli kun on pakottava tarve. Nytkin kaipaisin kipeästi uusia puseroita, mutta mieluisia ei vain ole löytynyt ja kaupassa minuun usein iskee kauhea nuukuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konmarituksesta tulee muuten ihanan vapauttava olotila. On turha säilyttää sellaista, jota joskus tulee käyttämään tai liian pieniä nostalgiavaatteita. Toivotaan, että sinä löytäisit kivan puseron jostain. Ymmärrän, että opiskelija budjetilla ei paljoa törsäillä.
      Kivaa viikon jatkoa Krisse :)

      Poista
  3. Ihania juttuja ja hei se sun paita/pitkä paita/tunika on niin kaunis, nyt vaan tilaamaan se meikäläisenkin paita, rohkeasti vaan. <3

    Kivaa viikon jatkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia :) Täytyy nyt katsoa tarvitsenko sitä sinun paitaasi kun minulla on kaksi ellei kolme raidallista paitaa. Totta kai vielä yksi mahtuisi joukkoon :D
      Kivaa viikon jatkoa <3

      Poista
  4. Aian välillä tulee lohtushoppailtua, mutta kun itse työskentelee tekstiilialla, moni uutuus saattaa näyttää jo vähän vanhalta kun ne päätyvät kauppoihin. Itse olen saattanut materiaaleja hypistellä jo yli vuotta aiemmin. Siksi usein päädynkin klassisiin väreihin ja malleihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu etten enää lohtushoppaile kuten joskus ennen. Ymmärrän, että kun olet nähnyt jo jonkun tuotteen vuotta aiemmin se tuntuu kauppaan päätyessän jo vanhalta.

      Poista
  5. Ihania shoppailuja olet tehnyt, nuo tupsukkaiset kengät on kivat. Minä taidan olla sellainen tunneshoppaaja, eli jos joku tuntuu hyvältä, ostan sen. Lapsille ostelen muutenkin vaikka mitä.
    Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tupsukengät ovat minusta hauskat ja niin hyvät jalassa :D Pakkohan niitä oli ottaa kahdet kun oli NIIN hyvä tarjous.
      Kivaa keskiviikko iltaa myös sinulle <3

      Poista