huhtikuuta 27, 2018

Balettimatkalla keväisessä Tallinnassa - matka-, majoitus- ja ravintolavinkit

Yhteistyössä Tallink Silja Oy, Visit Tallinn ja 40+ blogit

Viime viikonloppuna pääsin nauttimaan yhdessä 40+ bloggaaja kollegoiden kanssa balettimatkasta keväiseen Tallinnaan. Kahden ihanan matkapäivän aikana sattui ja tapahtui niin paljon mielenkiintoisia juttuja, että päätin suosiolla jakaa reissukuulumisiani useampaan postaukseen. Itse nimittäisin tätä meidän balettireissua myös "Eat, Enjoy, Dance -matkaksi". Vaikka meidän reissumme ei kestänyt vuotta kuten Julia Robertsin iki-ihanassa leffassa Eat, Pray, Love tuntui, että viikonloppuun mahtui vaikka mitä hauskaa, inspiroivaa ja uuttakin. Tallinna näytti minullekin taas uusia puolia itsestään. Kurkataan ensin vähän matka-, majoitus- ja ravintolavinkkejä Tallinnassa.

Kuva: Tallink 

Matkasimme Tallinnaan 1-vuotiaalla Megastar -aluksella. Tästä voit kurkistaa millaiset tunnelmat olivat aluksen neitsytristeilyllä vuosi sitten tammikuussa. Megastarilla olen matkannut jo muutamia kertoja kuluneen vuoden aikana Helsingin ja Tallinnan väliä. Laivan suunnittelussa on erittäin hyvin otettu huomioon se, että kaikille matkustajille löytyy riittävästi istumatilaa matkan ajaksi. Koko sisätilojen visiona on ollut, että laiva palvelee "julkisena olohuoneena  ja on yhtä aikaa avoin ja kutsuva" kuten Megastarin sisustuksen tehnyt sisustusarkkitehtitoimisto dSign asian on kiteyttänyt. Totta kai myös kevään ja kesän aikana voi matkustaa aurinkokansilla. Nyt pieni piipahdus riitti sillä sen verran kylmää vielä oli auringonpaisteesta huolimatta.


Meitä emännöin matkalla Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd. Marika koosti koko reissustamme myös ihanan videon. Videolta pääsette jo vähän ennakkoon kurkkimaan mitä reissussa tapahtui. Ne lukijat, jotka seuraavat marjonmatkassa Instaa näkivät ehkä jo MyStoryssa otteita näistä huikeista päivistä. Tallinnan päässä seuraamme liittyi vielä markkinointipäällikkö Mall Oja, Visit Tallinn - Tallinnan kaupungin matkailu- ja kongressitoimistosta.

Balettimatkalla olivat mukana myös rakkaat blogikollegat

Lumo lifestyle
Balettimatka Tallinnaan


Kuva: Beach house kitchen


Matkasimme mennen tullen Megastarin Business loungetilassa. Olin kotona vain juonut kupillinen kahvia banaanin kera koska tiesin meidän siirtyvän suoraan aamiaispöytään. Laivan tarjonta oli herkullisen monipuoleinen ja siitä oli helppo kerätä itselleen maistuva ja mieluisa aamiainen. Olen laiska kotona paistamaan pekonia ja tekemään munakokkelia paitsi joskus sunnuntai aamuisin joten minulle on luksusta syödä näitä herkkuja aina matkoilla. Keräsin myös luonnonjugurtin päälle hedelmiä, hilloa ja cornflakseja. Minä kun en allergiani takia juurikaan uskalla ottaa valmiita myslejä jos niissä on pähkinöitä mukana. Appelsiinimehua, paahdettua leipä ja hyvää erikoiskahvia Business loungen kahvikoneesta. Ihan taivaallinen aamiainen!

Miellyttävä yllätys oli, että Megastarin ja myös Silja Europan kahvilasta saa nykyään myös Starbucksin kahveja. Toukokuun aikana myös Starin kahvilavalikoimiin tulevat Starbucks kahvit. Kiva lisä laivalle joten mekin nautimme sitten jälkiruokakaffet hakien juomat kahvilasta.


Nautimme paluumatkalla myös myöhäistä lounasta Business loungessa. Pakko myöntää, että oli ihanan leppoisaa syödä kun ihmisiä oli vähän ja sai ihan omassa rauhassa tuumailla mitä lautaselleen ottaa. Myös lounastarjoilut olivat äärimmäisen monipuoliset vaikka itse taisin taas kallistua sinne suosimalleni kalapuolelle. On vain niin vaikea vastustaa katkarapuja, sillejä, erilaisia kalatahnoja, silakoita ja lohta. Tuo valkoinen kastike (olisiko ollut majoneesipohjaista) maistui muuten ihan taivaalliselta perunoiden kanssa. Arvatkaa vain hainko sitä lisää...



Ostosmahdollisuudet Megastarilla ovat ihan huikeat. Itämeren suurin 2800m² Traveller Superstore levittäytyy kansille 7. ja 8. Tuntuu kuin olisi kauppakeskuksessa kun kävelee portaita kahden kerroksen väliä tax-free tiloissa. Minua vähän harmitti, että olin ehtinyt ostaa kosmetiikkavarastojen täydennykset jo alkuviikosta Amsterdamin lentokentältä. Mutta onneksi täältä löytyi se tuiki tärkeä Lancomen "ryppyvoide" jota Schipholin kentällä ei ollut. Ja totta kai uusi Seikon kello!


Tallinnassa me majoituimme Tallink City Hotelliin. Paikka on aivan erinomaisten kulkuyhteyksien päässä eli aivan Virukeskuksen vieressä. Olen useampia kertoja yöpynyt täällä aiemmilla Tallinnan työreissuillani. Minulle oli uutta se, että hotelli oli remontoitu entisestä 70-luvun ostos- / toimistorakennuksesta. Muistan ihan ensimmäisiltä Tallinnan matkoiltani, että samalla paikalla oli iso korkea talo mutta luulin, että se purettiin kokonaan ja tilalle rakennettiin uusi hotelli. Tallink City Hotellin aulassa on vanhoja mustavalkoisia kuvia miltä talossa on näyttänyt 70-luvulla. Mielenkiintoista ajankuvaa menneestä!


Me yövyimme Standard-huoneissa, joiden sisustus on skandinaavisen tyylikäs. Hotellista löytyy myös tarvittaessa huoneita allergikoille. Pehmeä (mutta ei liian sillä se ei sovi minun selälleni) sänky ja tilava kylpyhuone ovat asiat, joita arvostan hotellihuoneissa. Nukuin kuin prinsessa ja heräsin hyvin levänneenä sunnuntai aamuna. Kurkkasin netistä huvikseni miltä Junior Suite näyttää ja aika hulppealta vai mitä tuumitte tästä kuvasta? Tässä huoneessa voisi nukkua kuin kuningatar :)


Tallink Hotels myyntijohtaja Marina Mättik liittyi seuraamme kun ruokailimme lauantai iltapäivällä hotellin Sume ravintolassa. Olen aiemmin syönyt Tallink City Hotellissa ainoastaan aamiaista joten Sumen ruokatarjonta yllätti minut erittäin positiivisesti. Monipuolista, trendikästä, maistuvaa ja kaunis esillepano. Meidän ruokailun lomassa Marina kertoi Tallink Hotelsin muista hotellikohteista Tallinnassa ja Piritassa.

Kuva: VeniceExpert

Minua alkoi heti kiinnostaa ensi kesänä päästä Piritaan koska sieltä on löytyy Maarjamäen linna. Tämä myös Maarjamäen kartanoksi kutsuttu rakennus kuuluu nykyään Viron historiallisen museolle. Linna on vuosisatojen aikana ollut tunnettu lomailupaikka, venäläisen kreivin Anatoli Orlov-Davodovin kesäasunto, suosittu ravintola-yökerho ja Viron tasavallan armeijan lentokoulu. Tällä hetkellä siellä on perusnäyttely "Minu vaba riik (Minun tasavaltani)", joka vie 100-vuotiselle retkelle Viron tasavallan syntymästä nykypäivään. Saman katon alta löytyy myös elokuvamuseo. Menee ehdottomasti ensin kesän "must to see" -listalleni!

Tuoresuolattu lohitartar, luomutattariblinien, viiriäisenmunien ja ruohosipulin kera

Mausteinen, kermainen myskikurpitsakeitto, unikkogrissinien ja tummasta leivästä 
valmistetun myslin kera

Kuva: Tallink Hotels

Itse valitsin alkupalaksi lohitartarin, joka oli suussa sulavaa. Viiriäisen munia en olekaan syönyt pitkään aikaan. Vaikka ne ovat pienen pieniä on niiden maku melkoinen. Kun olin lapsi meillä oli niitä kotona kuin kananmunia koska kotimme lähellä oli viiriäisten kasvattaja. Pääruoka oli ihan nappivalinta eli Sume-hampurilainen, joka vei kyllä kielen mennessään. Sämpylä oli korvattu briossilla, joka toimi hampurilaisessa erittäin hyvin. Jälkiruoka jäi minulta väliin mutta jos kurkkaatte muiden blogeista niin herkullisia ovat nekin olleet. Olin jo aivan täynnä ja piti kiirehtiä valmistautumaan balettia varten. 

Hirvenlihatartarpihvi, kapristen, maustekurkkujen, savustetun munankeltuaisen ja punasipulin kera

Kuva: Lumo lifestyle
Sume-hampurilainen naudanlihapihvillä, ranskalaisten perunoiden, tuoreen salaatin, tomaatin, marinoidun kurkun ja cheddarjuuston kera  

Toukokuun alussa 7.-12.5.2018 vietetään Tallink Hotels Restaurant Week-tapahtumaa, jolloin Sume-ravintolan ja muidenkin Tallink hotellien alkuruoat maksavat 7€, pääruoat 10€ ja jälkiruoat 4€. Sunnuntaisin Sumessa tarjoillaan klo 12-15 välillä erittäin suosittua brunssia 22€/henkilö. Ja mikä parasta brunssi sisältää rajattoman määrän kuohuviiniä - ei paha! Sumen herkkuja loihtii keittiömestari Heidi Pinnak. Brunssille voi osallistua vaikka ei asuisi hotellissa. 

Paistettu maissikanafilee, perunapannukakkuja ja tattikastiketta

Grillattua turskaa sitruunaruohon, maa-artisokka-gnocchien, merikaalin ja sitruskastikkeen kera

Kuva: Tallink Hotels


Tallink City Hotels aamiainen on tarjoiluiltaan runsas ja yllätys-yllätys minun lautasella taas pekonia ja munakokkelia. No, onneksi en yövy ihan joka yö hotelleissa :) muuten voisi olla jo syytä miettiä kolesteroliarvojaan. 



Kävimme lauantai iltana baletin jälkeen pienellä iltapalalla itselleni täysin uudessa paikassa, josta oli muuten upea näköala yli valaistun öisen kaupungin. Komeet Kohvik löytyy Solaris-kauppakeskuksen 4.kerroksessa, jonne noustaan hissillä. Kahvila Komeet Kohvik on virolaisen julkkiskokki Anni Arron perustama ja kesällä täällä on avoinna myös kattoterassi. Hyvin leppoisan oloinen sisustus ja mutkaton paikka muutenkin. Ja ne näkymät olivat ihan huikeat! Täällä täytyy tulla käymään uudelleen ja ajan kanssa. Nyt minulla ei juurikaan enää ollut nälkä kaiken syömisen jälkeen joten päädyin jakamaan juustolautasen. Juustukuningad juustot olivat todella herkullisia mansikoiden ja leivän kanssa. Mall Oja kertoi, että nämä juustoherkut olisivat myös rantautumassa Suomeen lähiaikoina. Jään odottamaan kieli pitkänä!



Tässä muutamia matka-, majoitus- ja ravintolavinkkejä teille, jotka olette suunnittelemassa Tallinnan matkaa nyt keväällä/kesällä tai miksei myöhemmin syksylläkin. Nappaa vinkit talteen! Minä jatkan matkakertomusta muiden aiheiden mm. baletin, oopperatalon parissa myöhemmin. 



12 kommenttia:

  1. Oli kyllä niin kiva reissu ja ai että näitä kuvia katsellessa iski ihan mieletön nälkä heti aamusta. Aurinkoa viikonloppuun Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta balettiseurasta. Minulla oli nälkä kun tein tätä postausta ja kävin jääkaapilla koko ajan. Mukavaa loppuviikkoa Tiia <3

      Poista
  2. Kiitos hauskasta seurastasi - oli meillä aika täydellinen reissu! Onneksi ei joudu joka viikko uhrautumaan ja nauttimaan ravintoloiden herkkuja, minun kolesterolit alkaisivat paukkumaan niiden katkarapujen vuoksi, heh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle myös mukavasta kaksipäiväisestä Tallinnassa. Ehdimme nähdä ja kokea todella paljon. Oikea miniloma ja irtiottoarjesta. Matkailu avartaa, rentouttaa ja luo ihania makumuistoja myös😊

      Poista
  3. Oli kylä todella onnistunut matka ja ei nähty nälkää missään vaiheessa. Ihania herkkuruokia ja todella kiva tuo hotellikin oli.
    Mukavaa viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ihanasta matkaseurasta❤ Kaksi päivää tuntui paljon pidemmältä ajalta kun ehdimme nähdä ja kokea niin paljon erilaisia asioita. Tallinna on ihana kaupunki 😍
      Hyvää viikonloppua Outi❤

      Poista
  4. Mahtava matka meillä oli ja ne herkut oli kyllä....:) Kivoja kuvia on tarttunut sinunkin kameraasi:) Baletti oli upea, joten voi hyvin mennä uudestaankin balettia katsomaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkalle tekisi mieli jo uudelleen😉 matkakuume taitaa aina painaa päälle. Onneksi Tallinna on lähellä joten sinne voi todella piipahtaa katsotaan balettia tai taidenäyttelyä helposti. Kivaa viikonloppua😘

      Poista
  5. Olipa kiva postaus! Kiitos kivoista vinkeistä. Nappasin jo tuon Sume -ravintolan talteen seuraavaa Tallinnan reissua varten. Tallinna kukoistaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula :) Sume-ravintola oli minulle myös positiivinen yllätys joten ihan varmasti siellä tulee käytyä toistekin Tallinnan matkoilla. Tallinnassa on aina jotain uutta ja yllättävää. Kivaa viikonloppua!

      Poista
  6. Oih, mitä ruokakuvia! Vesi herahti kielellä ja suunniteltu nakkikastike (kaksi meidän pojista rakastaa sitä) tuntuu nyt aivan liian arkiselta ;)

    Mukavaa viikonloppua Marjo! Toivottavasti olet jo parantunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rva Kepponen :) Sinun pitää joskus tehdä pojillesi minun erikoisuutta eli nakit hapanimeläkastikkessa. Tätä syödään perunamuusin kanssa ja on myös taivaallisen hyvää. Toki ei näiden gourmet ruokien veroista mutta hyvää kotiruokaa. Viime viikonloppuna syötiin kyllä todella hyvin ja paljon :D

      Hyvää viikonloppua Rva Kepponen! En ole parantunut vielä - maanantaina uudelleen lääkärit. Antibiootit loppuvat huomisen jälkeen...

      Poista