huhtikuuta 06, 2018

Kevätmessut 2018 alkavat kohta joten nyt starttaa messulippu arvonta!


Huhtikuuta mennään jo vauhdilla ja sehän tarkoittaa sitä, että Kevätmessut 2018 käynnistyvät ensi viikolla! Kaipaako parvekkeesi ehkä vinkkejä miten siitä tehtäisiin viihtyisä kesähuone? Mitä uutta mahtaa olla grillirintamalla tulevana kesänä tarjolla? Mihin aikaan pitäisi kylvää siemenet jotta kesällä saataisiin satoakin? Miten kesäkukkien taimia koulitaan oikein? Miten onnistua kodin remontissa oikein? Nyt jos koskaan on aika ottaa selvää näistä ja monista muistakin kevääseen/kesään liittyvistä asioita ja suunnistaa Messukeskukseen 12. - 15.4. Kevätmessuille. Marjon matkassa -blogi on nyt kolmatta vuotta mukana messubloggaajana Kevätmessuilla.


Odotan jo innolla, että pääsen samoilemaan Puutarhaetsivien suunnittelemaan Ideapuutarhaan! Nyt on tarjolla TODELLISIA puutarhaunelmia sillä messuilla pääsee sukeltamaan Liisa Ihmemaassa -satuun! Minun lempisatuni lapsuudesta :) Puutarha on varmasti todella fantastinen sillä sinne istutetaan mm. yli 24 000 kukkasipulia, eri ruusulajikkeita, magnolioita, liljoja ja kukkivia hedelmäpuita. Kukkamerta ympäröivät kuulemma kuusimetsät, kuntta, vesialtaat, suihkulähteet, cottage garden ja erilaiset ruokapuutarhat. Kuulostaa jo aivan ihanalta!

Totta kai satumaisessa Ideapuutarhassa ovat myös itse Liisa, Irvikissa, Hullu Hatuntekijä ja valkoinen kellonsa kanssa säntäilevä Kani. Luvassa on myös hassuttelua hulluilla teekutsuilla, peilisalissa, kaninkolossa ja ruusupuutarhassa. Täällä viihtyvät aikuisten lisäksi myös lapset ja Ideapuutarhasta löytyy "pikkulasten korkeudelta" yllätyksiä.

Mukana rakentamassa Ideapuutarhaa ovat olleet Rainset Oy, Työtehoseuran aikuisopiskelijat ja Lyhty ry ja Messukeskus. Luulenpa, että tässä puutarhassa minulla kuluu aikaa ja tulee myös räpsittyä valokuvia ihan urakalla!


Kevätmessuilta löytyy myös seitsemän erilaista malliparveketta, josta ihan varmasti saa vinkkejä sinne omaakin kesähuoneeseen. Kuten olen monesti itsekin täällä blogissa kirjoitellut niin kesällä kannattaa ehdottomasti ottaa yksi lisähuone käyttöön ja tehdä omasta parvekkeesta mahdollisimman viihtyisä ja kodikas. Weber jakaa vinkkejä parvekegrillaukseen, Työtehoseuran parveke on helppohoitoinen kun taas Hyötykasviyhdistys puolestaan kertoo miten parvekkeen voi ottaa hyötykäyttöön ja viljellä siellä syötävää muutamia mainitakseni. Terassilehden parveketeema on vielä yllätys mutta tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen ja kiinnostava kuten aina ennenkin.


Kevätmessuilla on myös mahdollista päästä seuraamaan kuinka ammattilaiset sitovat kukkakimppuja. Sidontanäytöksiä on torstaina, perjantaina sekä sunnuntaina. Täältä saa hyviä vinkkejä kukkakimppujen tekemiseen ja sekä myös leikkokukka tietoutta. Sidontanäytöksen kukkakimput myydä huutokaupassa sitä mukaan kun ne valmistuvat joten Kevätmessuilta voi tuurilla hankkia itselleen huikean kimpun kotiin viemisiksi. Lauantaina Messukeskuksessa järjestetään kukkasidontakilpailu, jossa on mukana 22 kilpailijaa Suomesta, Virosta, Venäjältä, Saksasta, Puolasta, Irlannista ja Tanskasta. Kukkien sitominen on todellinen taitolaji ja sitä on maagista katsella! Olisipa itselläkin taitoa sitoa kukkakimppuja...


Mökkipiha-alue on nyt toista kertaa mukana Kevätmessuilla. Alueelta löytyy paljon erilaisia ideoita, joita voi kopioida valmiilla tuotteilla tai elementeillä omalle mökilleen. Satumetsän puolella taas voi käydä poimimassa ideoita miten kierrätystavaraa voisi hyödyntää mökkipihallaan. Alueelta löytyy iso laituri ja kulkusilta, riippumatto, vesialtaita, sauna ja rantavajakin. Mökkipiha-alue on rajattu suomalaisin klapimuurein ja koristeltu kalaverkoin ja myrskylyhdyin. Uskon, että tällä alueella on kuhinaa taas kuten oli vuosi sittenkin.

Mökkipiha-alueelta 150 ensimmäistä saa päivittäin mukaansa ämpärin, johon on mahdollista sitten hakea kotiin lähtiessään multaa, siemenperunat ja ohjeet Pohjoiselta sisäänkäynniltä. Aika monta onnellista perunaviljelijää pääse kesällä nauttimaan uusista, itse kasvattamistaan perunoista. Mukana tempauksessa Hyvinkään Tieluiska ja Torpanpiha. Vesi tässä jo herahtaa kielellä kun vain ajattelee uusia perunoita ja voita niiden kanssa...silliä ja tilliäkin...omnomonom...


Oma Koti -tapahtuman sydän on Gigantti-lava Kevätmessuilla. Täältä saa vinkkejä rakentamiseen remontointiin ja sisustamiseen. Sisustussuunnittelija Milla Alftan antaa vinkkejä inspiraation lähteistä kodin sisustamiseen ja siitä kuinka valaistusta voidaan käyttää hyväksi. Gigantti-lavalla voi myös ihailla kuinka artisti, koristemaalaaja Johnny Sjöblom/Design Painting ehostaa jääkaappia käyttäen kynäruiskutekniikkaa. Koristellun jääkaapin voi voittaa arvonnassa itselleen joku onnekas.

Gigantin näytöskeittiössä loihditaan keväisiä herkkuja, joita valmistavat Harri Syrjänen ja Meri-Tuuli Väntsi. Mukana myös hyönteiskokki Topi Kairenius, joka valmistaa syötävää sirkoista ja muista hyönteisistä.


Kevätmessujen yhteydessä järjestetään myös maksuttomia koulutuksia ja seminaareja, joihin voi osallistua Messukeskuksessa. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta voi lukea täältä. Poimin tähän muutamia tärppejä mukaan. Mökkiläiseminaari 13.5. ja mukana mm. vuoden 2017 mökkiläisen näyttelijä Aku Hirviniemen tervehdys. Hometalo -seminaarissa sisäilma-asiantuntija kertoo "Mistä tunnistat hometalon".

Teemalliset rakentajan ja remontoijan polut antavaa vinkkejä siitä mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ennen kuin rakentaminen tai remontointi alkaa.  Mm. mitä kaikkea kylpyhuoneremontissa tulee tietää. Täällä pohditaan myös sisäilmaan ja lämmitykseen liittyviä asioita. Polkujen varsilla on yrityksiä, jotka antavat vinkkejä tuotteista ja sekä jakavat tietoa remontti- ja rakennusprojektia varten.


Sinun on myös mahdollista ladata itsellesi uusi sovellus ettet eksy Kevätmessuilla! Voit etsiä näytteilleasettajia ja navigoida haluamallesi osastolle interaktiivisella kartalla aivan kuten auton gps:llä. Kuulostaa todella näppärältä ja samalla näet Augmented Reality maailman lisäyllätykset kuten Pokémon GO -pelissä. Messukeskuksen Immersal -sovellus on ladattavissa iPhoneen, iPadiin tai Android-laitteisiin. Minähän voin nyt ladata tämän Huawei Mate10 Pro -testikännykkääni.... :)

Kuvat on otettu Kevätmessuilta 2017

Messukeskuksen aukiolla voi myös ilmaiseksi kylpeä tynnyrissä. Sunnuntaina on mahdollista tavata Tanhupallo ja ehkä myös Karvamato. Lasten Oma Skidi -alueella voi tehdä vaikka mitä kivaa. Vuoden mökkiläinen Vappu Pimiä palkitaan Ideapuutarhan ohjelmalavalla torstaina 12.30. Messukeskuksessa löytyy myös Lähiruoka & luomu -messut.


Olen saanut arvottavaksi kaksi messulippua joten kahdella onnekkaalla on 
mahdollisuus päästä kokemaan Kevätmessujen koko anti. 

Vanhat tutut ohjeet osallistua tähän messulippu arvontaan tulevat tässä.

Jos liityt Marjon matkassa -blogin lukijaksi Bloggerissa saat 3 arpaa. 
Jos tykkäät Marjon matkassa -blogin Facebook sivusta saat 2 arpaa. 
Seuraamalla Marjon matkassa -blogin Instagram tiliä saat 1 arvan. 
Jos liityt lukijat blogit.fi saat myös 1 arvan. 
Jätä kommenttikenttää yhteystietosi ja kuinka monella arvalla olet olet mukana. 

Kaksi onnekasta voi lunastaa siis itselleen messulipun Kevätmessuille! 
Osallistumisaika on 9.4. klo 18 saakka. Onnea kaikille arvontaan 20 kommenttia:

 1. Wau, enpä tiennyt, että tälläisiä messuja onkaan! Itselle hieman väärä aika ja paikka, mutta olisi kyllä joskus kiva käydä tutustumassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätmessut on Habitaren lisäksi yksi minun suosikkini. Paljon kaikkea kivaa ja monipuolisesti vinkkejä niitä kaipaaville. Ideapuutarha on myös elämys! Ehkä ensi vuonna sinäkin 😊

   Poista
 2. Mun parveke on täydellinen kesähuone <3 Toivottavasti pääsisi jo sitä laittamaan ja syömään ensimmäinen päivällinen siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla😍 vielä joutuu ehkä vähän aikaa odottamaan. Kyllä toukokuussa meillä jo istutaan parvekkeella. Ehkei vielä syömässä mutta kahvilla ainakin.

   Poista
  2. Kolmella mukana arvonnassa. jkj.jussi@gmail.com

   Poista
 3. Kevätmessut ovat kyllä huikea tapahtuma, josta saa mielettömän paljon ideoita. Olisipa ihana päästä taas kävelemään tuonne ideapuutarhaan ja sukeltaa satujen maailmaan. Viime vuonna Kevätmessut jäivät väliin, muta tänä vuonna olisikin ehkä maahdollistaa päästä paikalle, joten seitsemällä arvalla mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Krisse tänä vuonna pääsisit messuille niin mekin tapaisimme ihan livenä pitkästä aikaa. Odotan todella paljon Ideapuutarhaa kun Liisa Ihmemaassa on yksi suosikki satukirjani. Ihan varmasti Kevätmessuilla on niin paljon katsottavaa ettei yksi päivä riitä😊

   Poista
 4. Ihanat messut, näitä on jo odotettu! Kolmella arvalla mukana!

  VastaaPoista
 5. Kevätmessuilla ei olekaan koskaan tullut käytyä, mutta sinne olisi kyllä joskus kiva päästä! :)

  VastaaPoista
 6. En osallistu arvontaan, mutta tuota Liisa Ihmemaassa teemaa odotan kyllä itse ihan intopinkeänä :)
  Ihanaa viikonloppua Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nähdään messuilla Outi ja ehditään vaikka kahvitella :) Tai seikkaillaan yhdessä Liisan kanssa Ihmemaassa. Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 7. Kahdella arvalla mukana :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia, kuten Sinulla aina. Messuiluun ei taida nyt(kään) olla aikaa, sillä olemme kotona edellisen ja seuraavan matkan välissä vaan runsaan viikon - ja toisaalta, kesäkin on jo sen verran reissuja täynnä, että taitaa meille tänäkin kesänä riittää puutarhassa vanhat pensasaidat ja nurmikko :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko😊 Meriharakoilla on selkeästi vauhti päällä. Täysin ymmärrettävää. Seuraan taas blogin puolelta missä piipotatte maailmalla.

   Poista
 9. Kolmella mukana. Elmiira

  VastaaPoista