heinäkuuta 31, 2015

Pariisilaista teetä ja sympatiaa Villa Randalassa

Viime lauantaisen Naantalin päiväreissun ehdoton kohokohta oli odotettu vierailu ihanassa Villa Randalassa. Olin kuullut pelkkää positiivista ja suitsutusta tästä vanhasta, historiallisesta porvariskodista, joka on saanut uuden elämän majoituspaikkana, kahvilana ja tilausravintolana. Villa Randala sijaitsee  ihanteellisella paikalla Naantalin vanhan kaupungin rannassa ihan Rantatien toisessa päädyssä. Hennon vaaleanpunainen talo huokui menneen maailman henkeä ja kun kurkkasi sisälle rakennukseen tuntui kuin olisi tehnyt aikahypyn menneisyyteen. Meri on ihan kivenheiton päässä Villa Randalasta ja Kultarantakin näkyy villan ikkunoista.Villa Randala on täynnä kauniita vanhoja esineitä, kalusteita, valaisimia, taidetta ja kaikkea mielenkiintoista. Sain jopa kurkata keittiöön, jossa valmistui pientä suolaista ja salaattia tarjottavaksi kahvilan vieraille. Vanhojen astioiden suurena fanina olisin voinut viettää tässä lasiverannalla enemmänkin aikaa vain ihaillen kaikkia kauniita esineitä.


Villa Randalan leivonnaiset ja pikkusuolaiset ovat itsetehtyjä ja todella tuoreita. Näin keittiössä vaikka mitä hyvää, jota olisi tehnyt mieli tilata. Yrittäjäpariskunta Hanna Pulla-Kankimäki ja Olli-Pekka Kankimäki pyrkivät suosimaan lähialueen tuotteita ja luomua sekä ruuassa ja viineissä. Päädyin itse lopulta ottamaan chevre-viikuna quichen salaatin kera. Riittävän ruokaisa annos pikkunälkään ja syntisen hyvää. Kankimäet ovat pitäneet Villa Randalaan nyt reilun vuoden ja sitä ennen he isännöivät Olkkalan kartanoa. Olkkalan kartano onkin tuttu paikka....

Kuva on lainattu Turun Sanomien sivuilta, kuvaaja Marttiina Sairanen,Villa Randalan terassilla oli mukava istuskella auringonpaisteessa ja kuunnella päivämatineaa kitaralla ja huilulla. Jos ilma on sateinen aiemmissa kuvissani vilahtanut verannan teesalonki toimii konserttipaikkana. Villa Randalassa on ilmaista elävää musiikki 12.8. saakka ellei ohjelmassa toisin mainita. Muusikoille sai jättää omantunnon mukaan tippiä pöydän kulmalla olevaan purkkiin. Mukavaa musisointia joten tippipurkkiin jäi vaivanpalkkaa näille opiskelijoille!


Kuva on lainattu B&B Villa Randalan omilta nettisivuilta.


Villa Randalan on Naantalin ensimmäinen teehuone. Yrittäjä pariskunnan ystävä Helena Petäistö on konsultoinnut teevalikoiman laatimisessa. Listalta löytyi vihreää, valkoista ja mustaa teetä. Päädyimme ottamaan mustaa, pariisilaista teetä ja se oli maidon kanssa erinomaista. En osaa juoda teetä ilman maitoa mutta koskaan en teetäni makeuta millään. Villa Randalassa oli muuten tismalleen samanlaiset teekupit, joita meillä oli kotona kun olin pieni tyttö. Kupit olivat ihanan ohuet ja teekannu oli puettu hauskaan virkattuun myssyyn, joita oli erivärisiä. Kyllä Villa Randala tarjoilee myös kahvia jos kahvihammasta kolottaa ja saatavana on sekä viinejä että väkeviäkin juomia. 
Villa Randalassa on mahdollista myös yöpyä ja minua alkoi harmittamaan, että oltiin vain päiväretkellä koska tähän vanhaan 1700-luvun pihapiiriin olisi ollut kiva jäädä pidemmäksikin aikaa. Koska en vieraillut huoneissa livenä kurkin niitä kotiin tultuani netistä ja valinnanvaraa olisi kyllä ollut päärakennuksen yhteydessä oleviin huoneistoihin, huoneisiin tai sitten aittarakennuksen huoneisiin. Päätalo ja aitat rajasivat kauniin pihapiirin, jossa oli myös suuri kanihäkki. Häkissä asuu kuulemma kaksi kania, mutta kumpaakaan pitkäkorvaa ei näkynyt. Olivat ehkä päivälevolla kuumana kesäpäivä mökissään.

Kuva on lainattu Villan Randalan omilta nettisivuilta.


Villa Randalan yhteydessä on myös sauna, josta voi kipaista mereen vilvoittelemaan ja jatkaa sitten taas makeissa löylyissä saunomista. Villa Randala on auki myös talvella mutta silloin aittahuoneet ovat kiinni, koska niissä ei ole lämmitystä talvisin. Talvella sitten rohkeimmat avantoon....Tähän paikkaan ihastuin niin perinpohjaisesti, että ehkä vielä vierailen tänä kesänä toisenkin kerran. Yöpyminen kyllä ei taida mahtua suunnitelmiin elokuussa tai mistä sitä koskaan tietää. Huoneisiin saa myös vielä koiran joten täytyy laittaa mietintämyssyyn.....


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Meidän pitää joskus tehdä sinne yhteinen kesäretki :) Tänään kävi muuten ilmi, että ystäväni on yöpynyt parikin kertaa tässä paikassa vaikka silloin omistajat eivät olleet nykyisiä. Villa Randalan sauna on kuulemma makoisat löylyt ja maapohjainen lattia. Piha-aitoissa on romanttista yöpyä sain myös kuulla ;)

      Poista