heinäkuuta 08, 2015

Kesälomafiiliksissä ollaan

Kesälomalla on ihan parasta kyllä se, että voi itse päättää aikatauluistaan ja menoistaan kun ei ole sidottu rajoitettuun vapaa-aikaan työajan jälkeen. Ei kellosidonnaisuutta vaan voit vähän fiilispohjalta toteuttaa mielitekojasi tai olla myös suunnittelematta yhtään mitään jos niin haluat. Hyvä esimerkki tästä on viime lauantai eli ex-tempore Louhisaaren jälkeen syömään Turkuun. Ruokapaikaksi valikoitui ravintola Blanko. Turku oli melko täynnä ihmisiä Ruisrockin takia mutta hyvin mahduttiin sekaan syömään ja saatiin ruokakin nopeasti ystävällisen palvelun kera. Blanko ei ole koskaan pettänyt minua siellä käydessäni. Sen verran kuuma oli, että valitsimme sisäpöydän.Itse otin listalta bufalamozzarella-mansikka-caesarsalaatin parsan, parmesanin ja krutonkien kera. Tuore, hyvin ruokaisa salaatti ja bufalamozzarella oli juuri sopivan valuvaa makuuni. Seuralaiseni otti broileritagliatellen grillatulla broilerinrinnalla ja kesäkasviksilla. Pasta oli ihanan kermaista ja maistuvaa myös. Turussa täytyy vielä päästä käymään kesällä ja tutkailla tarkemmin mitä kaupungissa tapahtuu.


En voi olla ihailematta kesäkukkasia jokaisella koiralenkillä aamuisin, iltapäivisin ja illoin. Pientalojen pihamaat ovat niin kauniita, hyvin hoidettuja ja täynnä mitä mielikuvituksellisempia kukkia. Naapuritalon pionit vihdoin täydessä kukassa. Toki myös luonnonkukkia on niityt ja pellot pullollaan. Eilen oli tarkoitus mennä keräämään oikein kunnon kimppu luonnonkukkia mutta sade sai minut toisiin ajatuksiin joten kukkakimppu jää nyt loppuviikkoon. Olen päättänyt etten stressaa yhtään säätilasta vaan on ilma mikä tahansa lomani aikana niin tekemistä kyllä keksitään satoi tai paistoi, UGH!
Varsinais-Suomen retkellä jo nähtiin viljavia peltoja ja ruiskaunokkeja!

Tulen ihan villiksi kotimaisten vihannesten ja kasvisten kanssa marketissa. Kaikkialla tuoretta ja värikästä. Salaattitarpeita on ostettu joka päivä - kesäsipulia, kukkakaalia, salaattia, tomaatteja, kurkkua, paprikoita! Entäs sitten vesimelonit - ihania aamupalana ja välipalana. Meillä myös russeliriiviö tykkää syödä vesimeloni joten hänelle laitetaan ihan sitten omaan kuppiin meloninpaloja, joita sitten rouskutellaan huulia lipoen ja katseella "Saanhan vielä lisää?" Onneksi meloni ei ole koiralle pahasta vaan pelkkää vettähän se sisältää enimmäkseen ja ilmeisimmin maistuu koirasta hyvälle. 
Tänään söin hieman epätavallisen aamiaisen: leipäjuustoa lakkahillon ja kahvikupposen kera. Ja totta kai taas vesimelonia ison palasena. Yritin istua parvekkeella Hesarin ja villatakin kera mutta siirryin sitten suosiolla sisälle. Mutta kesähän on asenne vai miten se nyt meni :DKyllä lomalaisen elämä on ihanaa ja ihan kesäfiiliksillä mennään. Aamulla saa nukkua vähän pidempään kuin normiaamuina ja koirakaan ei herätä ihan kello kuusi vaan antaa armeliaasti nukkua seitsemään joskus jopa vähän pidempäänkin. Loppuviikosta on muuten Fiskars/Billnäs antiikkimarkkinoita tiedossa ja kaikkea muutakin kivaa :) Ja hei, asuntomessut aukeavat perjantaina...
Mä vaan oon NIIN lomalla!


It's a new dawn
It's a new day
It's a new life
For me
And I'm feeling good

Nina Simone, Feeling Good

4 kommenttia:

 1. Nyt saattaa Fiskars/Billnäs jäädä väliin, loppuviikolle on luvattu sinne suuntaan sadetta ja/tai ukkosta. Ja minä kun olin vakuuttunut, että tulee hellettä! Antiikkimarkkinoiden aikaan on AINA ollut hellettä, vaikka kesä olisi muuten minkälainen.

  Turussa on paljon kivoja ravintoloita, saa nähdä ehdinkö sinne lomalla.

  Ollaan pysytelty kaupungissa Siipan päivystyksen takia, mutta olemme käyneet kivoissa paikoissa lounailla ja eilen myös aamiaisella ulkona. En muista milloin olisin näin taajaan käynyt ravintoloissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein Fiskars/Billnäs aikaan on ollut helteisen kuumaa mutta muistan kyllä myös sellaisia kertoja kun vettä on satanut. Joku sanoin eilen lähikaupassa "Tällaista tää Suomen kesä on....vaihtelevaa!" Sääennusteisiin ei kannata luottaa joten mukaan vaan rohkeasti.

   Turkuun ajattelin tehdä uuden reissun ehkä ensi viikolla...

   Ulkona syöminen on kivaa välillä ja pääset sinäkin vapaalle kokkailuista :)

   Poista
 2. Loma ilman kesää = loma. Tammisaari on kiva,mutta jos menet lauantaina, niin ehdottomasti aamusta, sillä kaikki paikat suljetaan kl 13.00. Porvoo on kiva ja täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari vinkeistä :) täytyy katsoa miten aika tauluaika antaa myöden tai sitten toinen reissu Tammisaareen. KesäPorvookin on taas nähtävä....

   Poista