heinäkuuta 15, 2015

Niityllä sirkka viulua soittaa

Niityllä sirkka viulua soittaa,
tahdissa sääski tanssia koittaa.
Aurinko kultaa nurmien nukkaa,
puuta ja kukkaa.

Ihanan helteinen kesäloma päivä ollut tänään. Auton lämpömittari näytti peräti 23,5°C joten ihan ei hellelukemissa taideta olla mutta mukavan lämmintä silti. Ystävän häihin alkukesästä hankittu keltainen mekko on otettu nyt jo arkikäyttöön. Jalkaan vielä kullanväriset GinaTricotista hankitut espandrillokset ja niittyä kohden. Kaappasin vielä mukaan valkoisen pari vuotta sitten Lindexin alesta ostetun todella leveälierisen kesähatun. Nenälle keikkumaan Mangon alesta mukaan tarttuneet hieman kissamaiset aurinkolasit. Flowerfields here I come :)Kukkakoriin poimittiin saunakukkaa, koiranputken, hiirenvirnaa, puna-apilaa, kissankelloja, kaunokkeja, niittyleinikkejä ainakin. Otin myös toista keltaista pienikukkaista niittykukkaa, jonka nimeä en valitettavasti tiedä. Violetteja ohdakkeita olin ajatellut myös kerätä niittykukkakimppuun niiden kauniin värin takia. Olin jo varustautunut Fiskarsin oranssipäisillä saksilla niitylle mutta ohdakkeissa oli niin paljon jotain öhkömönkijäisiä, että jätin kukat ja hyönteiset rauhassa jatkamaan yhteiseloaan niitylle. Parempi näin meidän molempien kannalta.

Kesäkorini löysin Pietarsaaren reissulta pari vuotta sitten sisustus/lifestyleliike Blossomista. Hyvä kesäkori picnic reissuilla, torilla, mökillä ja kaupassa. Kannatti siis ehdottomasti raahata työmatkalta tämä LO-ikan monikäyttöinen kesäkassi. Lisäksi kiva sisustuselementti kodissa ympäri vuoden.
Mikäpä on sen kauniimpaa kuin luonnon kasvattamat kukat! Poimitut kukat kotona äkkiä veteen ja parvekepöydälle. Luonnonkukissa kun tuppaa olemaan aina hyönteisiä jonkin verran joten pidän luonnonkukat mieluiten ulkosalla. Luonnonkukat eivät myöskään kestä maljakossa kovin pitkään.


Ja sitten nopeaa kesäruokaa nälkäiselle lomalaiselle. Verkkomelonia, ilmakuivattua kinkkua ja tomaatteja basilikan kanssa.....ja mozzarellaa toki. Tarvitaanko sitä pikku nälkään näin kesällä muuta? Ihan tuli sellainen italialainen fiilis kun istui parvekkeella auringossa ja nautti myöhäistä lounasta. Olohuoneessa juoksevat muuten villakoirat kilpaa koirankarvojen kanssa mutta tänään ei ole mielestäni ollenkaan oikea päivä tarttua imuriin. Ehkä huomenna tai ylihuomenna....istun vielä hetken tässä auringossa ja nautin....Joka ainut kesä minut valtaa vastustamatta
halu olla mehiläinen.
Niityltä niitylle minä lentäisin hoilaten,
hoippuen, hyräillen
ja jäisin kukkaan aina kunnes olisin uuvuksissa
ja tuuli kumppanini hyväilisi otsaani
kunnes tulisi se yksi
johon jäisin iäksi.

Tommy Tabermann
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti