heinäkuuta 27, 2015

Loistaa kuin Naantalin aurinko

Naantalissa on aina paistanut aurinko siellä vieraillessani ja niin kävi viime lauantaisenkin päiväreissumme yhteydessä. Ei siis ihme, että Naantalin vaakunaan on ikuistettu keltainen aurinko ja siitähän tuo vanha sanontakin "Loistaa kuin Naantalin aurinko." tulee. Tarkemmin "auringon alkuperästä" tästä. Ja Naantalissahan on toki Muumimaailma ja Väskin seikkailusaari mutta paljon paljon muuta mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.


Naantalin vanhankaupungin kapeilla kaduilla on mukava kuljeskella ja katsella kuinka mielikuvituksellisia nimiä rakennuksilla on Hattu, Isokarhu, Jeremias, Pusa, Humppi, Tymppi

Jos Naantalin taloilla on hauskoja nimi niin eivät vanhankaupungin katujenkaan nimet ihan tavallisemmasta päästä ole vai mitä sanoitte seuraavista: Hamppukehruunkatu, Storläkäri, Rakkaudenpolku, Katinhäntä tai Aapiskuja. Miltähän mahtaisi asua Rakkaudenpolulla :)

Vanhankaupungin Mannerheiminkadun varrella on ihania pieni liikkeitä, puoteja ja putiikkeja oikealla ja vasemmalla. Putiikki Roosa myy maalaisromantiikka, nirunarukenkiä, naisellisia heiluvia helmoja, kuluneita pintoja, romanttisuutta eli oivallinen paikka esteetikoille.
Ateljee Galleria Kristina Turtosen ikkunan edessä jännät hahmot ihailemassa vaaleanpunaista hortesiaa. Koko Naantali on muuten täynnä mitä ihanampia kukkia talojen edessä, puistoissa ja roikkumassa seinillä. Niin kaunista katsoa kulkiessaan...
Jossain vaiheessa kun on riittävästi ihaillut ja kävellyt tulee mieleen, että voisi istahtaa johonkin kahville ja pienelle makealle tai vähän suuremmalle suolaiselle. Juurikin oivallinen paikka tähän tarkoitukseen löytyy Kahvila Ravintola Cafe Antonius. Tässä paikassa tulee ehdottomasti nauttia marenkinkermakakkua nimeltään Aatoksen unelma. Ei tätä turhaan oltu kehuttu, vei kyllä kielen mennessään. Istuessamme ulkona kahvilla tuli tunne ettei olisi ollenkaan ollut edes Suomessa vaan jossain Välimerellä.Naantalin vanhankaupungin kadulla kannattaa välillä myös katsella ylöspäin niin näkee hauskoja kylttejä talojen seinissä. Naantalissa järjestetään myös lapsille keskiviikkoisin Risto Räppääjä - elokuvan jalanjäljillä - kierros, jossa pääsee tutustumaan ihan oikeisiin leffan kuvauspaikkohin "Rauha- ja Elvi-tädin" opastuksella. Pääsisiköhän tänne aikuisetkin mukaan...
Naantalin Taidehuoneella on Jukka Rintalan Unelmien matkassa - Flowing With Dream - näyttely vielä 9.elokuuta saakka. Sattui hyvä tuuri, että paikalla oli näyttelyn suunnitellut visualisti Matti Vaskelainen kertomassa tarkemmin näyttelystä ja sen puvuista. Kiitos esittelystä! Jukka Rintalan uniikkipuvut ovat veistoksellisen kauniita, niissä on runsaasti yksityiskohtia ja taidokkaita leikkauksia. Taidehuoneella leijui ihana freesian tuoksu, joka vielä lisäsi visuaalista nautintoa.
Naantalin vierasvenesatama on ihan vanhankaupungin sydämessä ja siinä sitä oli ihmettelemistä isojen ja pienien veneiden määrässä. Kaunis ilma ja aurinko oli saanut perheitä ja myös turisteja sankoin joukoin liikkeelle joten ravintolat ihan rannan tuntumassa olivat melkoisen täynnä. Koska nälkä ei vielä kurninut vatsassa ruokailua oli helppoa siirtää ja jatkaa sataman katsastamista. 
Höyrylaiva s/s Ukkopekka risteilee Turku-Naantali-Turku väliä 15.elokuuta saakka. Risteilyllä lapset pääsevät etsimään Pilssirotan kätkemään kulta-aarretta. Laivalla on seisovapöytä ja upeiden merimaisemien lisäksi voi ihailla Airiston ihania, vanhoja pitsihuviloita.

Jos aikaa reissulla jää voi käydä Naantalin vanhassa keskiaikaisessa kivikirkossa. Kirkossa järjestetään Naantalin musiikkijuhlat näin kesällä. Emme päässeet kurkistamaan kirkkoon sisälle, koska siellä oli alkamassa häät.


Hauska päivä aurinkoisessa Naantalissa :) Tuli sellainen tunne kuin olisi käynyt jossain ulkomailla koska vierasvenesatamassa kuuli monia kieliä ja ravintoloissa myös. Kun lähdimme ajamaan takaisin Espoota kohden tuli Muumimaailman bussi parkkipaikalle ja väsyneet mutta onnellisen näköiset lapsiperheet aloittivat myös kotimatkan. Selkeästi myös muumien kanssa oli ollut mukavaa.

Tänään muuten on vietetty Unikeonpäivää ja viralliseksi Unikeoksi nimitetty henkilö on heitetty mereen kello 7.00 aamulla. Koko päivän on kaupungilla ollut menoa ja meininkiä :)


2 kommenttia:

 1. Sain kutsun Naantalin kaupungin unikeonpäivän aamiaiselle, mutta tällä viikolla on jo pariksi päiväksi pitkiä ajoja tiedossa ja Naantaliin olisi pitänyt lähteä jo neljältä aamulla, jotta olisi ehtinyt näkemään unikeon veteen heiton!

  Naantali on kaunis kesällä, ruokatarjontaan tosin petyimme viimeksi käydessämme. Antoniuksessa oli hyvä kakkupala, mutta todella tyly palvelu. Meidän lisäksemme myös samaan kompleksiin kuuluvaan hotelliin sisään kirjautuvaa asiakasta tylytettiin ikävästi, jäi aika huono kuva.

  Tutun näköisiä kankaita Jukan puvuissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän ettet jaksanut lähteä niin aikaisin katsomaan Unikeon mereen heittoa :)

   En ollut käynyt Naantalissa nyt pariin vuoteen ja löysin taas uutta ennennäkemätöntä. Kurjaa, että palvelu on ollut teillä huonoa - meillä sujui hyvin. Kaikki tuollainen jättää negatiivisen kuvan....

   Miksiköhän Jukan kankaat tuntuvat tutuilta...upeita olivat kyllä....aah...jos joskus saisi pitää tuollaista....haaveilee...haaveilee lisää....

   Poista