heinäkuuta 11, 2015

Kahvilla pesutuvassa

Fiskarsin antiikkireissun yhteydessä löysimme myös ihan uuden kahvilan. Tosin kahvila on avattu jo toukokuussa 2014 joten en voi ymmärtää miten minulla on mennyt ohi tämä paikka ihan totaalisesti? Tarkemmin ajateltuna emme viime kesän antiikki-antiikki-metsästysreissulla käyneet ollenkaan Fiskarsin kylää halkovan joen toisella puolen joten sen on oltava syy. Muuten olisin kyllä bongannut näin mielenkiintoisen ja mukavan paikan.Fiskarsin Ruukin vanha pesutupa on remontoitu täydellisesti ja nyt tiloissa toimii siis Fiskars Laundry Café Bar niminen paikka. Äärimmäisen tyylillä tehty miljö ja upea tarjoilutiski, joka taitaa olla ihan oman kylän taitajan Nikarin tekemä. Vaaleat seinäpinnat, vähän taidetta ja laaja valikoima herkullisen tarjottavaa kävijöille. Vanha pesutupa on punatiilirakennus, joka on tehty jo vuonna 1860 ruukkiin. Löysin Fiskars Villagen omilta nettisivuilta tietoa, että vanhan pesutuvan lisäksi rakennuksessa olisi toiminut myös leipomo aikoinaan. Viimeisimmät vuodet rakennus on ollut keramiikkaverstaana.


Jos en olisi syönyt itseäni ähkyksi Billnäsin puolella niistä muurinpohjaletuista olisin takuuvarmasti sortunut ostamaan palan tästä mustaviinimarja-mansikka-mustikka kakusta. Fiskars Laundry Cafè Barin sivuilta löydätte lisää syötävän maukkaista leivonnaisista ja kakuista. Nyt oli pakko tyytyä juomaa pullollinen kylmää janojuomaa helteisen olon helpottamiseksi.Kahvilassa näyttää olevan tarjolla makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä keittoja ja salaatteja myös. Koska kyseessä on baari tarjolla oli myös ainakin viiniä ja oluita. Kahvila koostuu kahdesta huoneesta, josta toisessa oli pianokin. Huomasin kahvilan Facebook sivuilta, että Laundry Cafén tiloissa on järjestetty myös jazziltoja. Lisäksi kahvilan ulkopuolella oli kunnon terassitilatkin, josta mukavat näkyvät joen toiselle puolella Fiskarsin pääkadulle.Tässä paikassa on ehdottomasti päästävä käymään uudelleen - ehkä jo tänä kesänä.
Ihana uusi paikka Fiskarsissa - menestystä pitäjille jatkossakin!

6 kommenttia:

 1. Kivan näköinen paikka. Mulla tosin jää Fiskarsilla aina syömättä kahviloissa, meillä kun on ollut se "viisikko lähtee retkelle"-tyyppinen picnic. Sjundbyn mustaherukkajätski tosin täytyy ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän "Viisikko lähtee retkelle" -picnic on jo legenda :) Sääli, että jäi tänä vuonna väliin. Sade ei kuitenkaan tullut ruukkialueen päälle joten hyvin siellä olisi voinut lounastaa huovan päällä. Sjundbyn linnassa en ole käynyt joten jäätelö vielä maistamatta. Kiitos vinkkauksesta :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Söin silmilläni kakku kun vatsa ei enää vetänyt plättysten jälkeen.... Ehkä ensi kerralla sitten..

   Poista
 3. Hihii, jonnekin olen sentään ehtinyt ennen sinua, vaikka etana olenkin ;) Kävimme pesulassa viime kesän antiikkimarkkinoiden yhteydessä. Ja kävin myös silloin, kun oli vielä keramiikkapajana. Minä niin rrrrrakastan näitä vanhoja punatiilirakennuksia ja niiden tunnelmaa. On niin upeaa, että niihin saadaa uutta elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etanalla on ollut turbovaihde päällä :)
   Muistelen, että olen itse myös käynyt silloin kun oli keramiikkapajan.
   Punatiilirakennukset ovat minustakin hurmaavia!!!!

   Poista