heinäkuuta 12, 2015

Matkailutalon bistrossa Mansessa

Kesäkuussa ollessani työmatkalla Tampereella harmittelin täällä blogissa etten vieläkään ole ehtinyt pistäytyä ruokailemassa Hans Välimäen bistrotyyppiseen belgialaisravintolaan Tammerkosken kupeessa. Silloin iltakävelyllä kurkittiin vain keittiön ikkunasta kokkeja vilkutuksen kera iltakävelyllä. Tänään Tampereelle suuntautuneen päiväretken päätteeksi oli pikkuinen nälkä ja silloinhan on luonnollista mennä syömään juurikin August von Trappeen. 


August von Trappe - Belgian Bistro & Bar sijaitsee historiallisessa arkkitehti Theodor Höijerin suunnittelemassa vuonna 1896 valmistuneessa punatiilisessä talossa. Höijerin varmaan tunnetuin rakennus Helsingissä on kaikille tuttu Ateneumin taidemuseo. Oma suosikkini Höijerin rakennuksista on ehdottomasti upea Grönqvistin talo Pohjoisespalla. En pysty koskaan ohittamaan taloa katselematta sen upeaa julkisivua ja torneja ihaillen. Höijerin taloista valitettavasti liian monet joutuivat armotta 60-luvun purkuvimmassa maan tasalle mikä on todella surullista. 

Tampereen Matkailutalo on ollut merkittävä rakennus Tampereella jo vuosia ja nyt kun rakennus on saneerattu ja kunnostettu on tässä historiallisessa paikassa hyvät puitteet myös ravintolalle. Ravintolan sisustuksesta on vastannut Jaana Ekman, Visionary Desing Partners. Jaana on kyllä melkoinen sisustusvelho. Bistron sisustuksessa on käytetty paljon kuparia mm. keittiön ja bistron välinen seinä on päällystetty kokonaan kuparilla. Kupari materiaalia sopii kuin nenä päähän tähän vanhaan punatiiliseen rakennukseen. Kuparin punainen hehku tuo tilaan kivan lämpöinen tunnelman. Toisaalta se antaa myös kansainvälistä ylellisyyden tuntua bistrolle.


Mustissa Windsor tuoleissa oli mukava istua ja ne sopivat yhteen bistron mielenkiintoisen lattianlaatoituksen kanssa. Myös baaritiskin etuosa oli kuparia samoin valaisimet. Pubin puolella oli upea kalanruotoparketti lattialla. Pubin baaritiskin laatoitus jatkui jännästi myös lattiaan. Kaiken kaikkiaan interiööri oli ihan nappi suoritus. Tilan sisustus on todella namu ja se tukee mielestäni hyvin yli sata vuotiaan rakennuksen henkeä. Visionary Design Partnersin omilla sivuilla on paljon kuvia tiloista. Itse en melko täydessä bistrossa kehdannut heilua enempää kuvailemassa.

Olin ajatellut tilaavani simpukoita ja annoksenkin olin jo valinnut "Mouclade" eli sinisimpukat anopin tapaan. Annos sisältäisi valkosipulia, chiliä, korianteri, valkoviiniä, voita, madra-currya ja simpukat olisi luonnollisesti tarjottu perinteisten belgianperunoiden sekä majoneesin ja sinapin kera. Tarjoilija pahoitteli, että kaikki simpukat oli todettu aamulla kuolleiksi joten tätä valitsemaani annosta ei ollutkaan saatavissa. Olin toki pettynyt mutta en olisi halunnut sairastua kuolleista simpukoista joten päädyin toiseen mielenkiintoiseen annokseen.Valintani oli "Skagen" mutta ei ihan perinteinen. Käsinkuorittuja katkarapua, talon majoneesia, kananmunaan (uppomuna), tilliä, muikunmätiä ja salaattia ihanan vohvelin päällä. Juu, luitte ihan oikein - koko komeus vohvelin päällä. August von Trappen listalla on myös toinen vohvelin päällä tarjottava vaihtoehto Wienerschnitzel. Ruokalistassa luki hauskasta Skagenin perässä
"Tarvitaanko muuta? No mun mielestä ei! Nam!"


Minunkaan mielestäni ei tarvittu mitään muuta kuin veitsi ja haarukka sekä Bon Appetit! Äärimmäisen hyvä simpukoiden korvike ja tottahan toki kyytipojaksi niitä belgianperunoita majoneesin kera mutta sinappia en osaa kyllä niiden kanssa syödä. Taidan olla siinä asiassa vähän amatööri....en soveltuisi ihan oikeaan belgialaiseen bistroon siis Belgiassa :)


Täytyy käydä testaamassa simpukat sitten Richardinkadun August von Trappessa Helsingissä joku toinen kerta simpukkanälkäisenä. Ystävällinen palvelu, maistuva ruoka ja upea miljöö. Pidin!Matka kohti pääkaupunkiseutua on hyvä aloittaa syötyään oikein hyvin. Tampere päivästä tulossa postausta huomenna tai lähipäivinä. Lomailu jatkuu....ihanaa....
4 kommenttia:

  1. Kiva, että ruoka oli hyvää. Helsingin ravintolasta olen kuullut monelta että laatu ja hinta eivät oikein kohtaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse kuullut samaa mutta ainakin Mansessa ruoka oli hyvää ja palvelukin erinomaista.

      Poista