heinäkuuta 19, 2015

Kirjurinluodon kova naistrio

Perjantaina oli aika ottaa suunnaksi Pori, Kirjurinluoto ja jazzit. Ehkä muistatte, että viime vuonna haaveilin yöpyväni Porissa seuraavien jazzien aikaan mutta heräsin liian myöhään joten kaikki majoitukset oli jo täyteen buukattu. Tulisi siis taas yhden päivän ajokeikka Poriin ja takaisin kuten viime kesänäkin. Matkaseurana minulla oli Kuala Lumpurista Shanghaihin bloggaaja Sari, joka viettää kesää nyt Suomessa ennen paluutaan takaisin Aasiaan.

Me tytöt olimme varautuneet sadesäähän koska Pekka Pouta lupaili ainakin iltapäivälle kovia ukkoskuuroja Poriin. Pääkaupunkiseudulla oli myös aamulla satanut melko rankasti ja jopa ukkostanut. Otimme mukaan lippalakkia, sadeviittaa ja lämmintä vaatetta mahdollista taivaalta tulevaa suihkua vastaan. Menomatkalla Kokemäen kohdalla vettä tuli kuin joku olisi avannut vesihanat täysille mutta lähestyessämme Poria aurinko helotti täydeltä taivaalta ja ilma oli äärimmäisen kaunis. Tosin Kirjurinluodolla tuuli melkoisesti muttei se kyllä meidän tyttöjen menoa haitannut. Ja vaatetuskin osui ihan nappiin vaikkei niitä sadevaatteita tarvittukaan.


Kirjurinluoto oli täynnä iloista jazzkansaa ja picnic huopia, retkituoleja ja pöytiä näkyi pitkin nurmikoita. Edelleen minua hieman ärsyynnytti käsilaukkujen ja kassien loputon penkominen alueelta toiselle siirryttäessä mutta jos omia juomia ei enää saa Kirjurinluotoon tuoda ei kai sitä muuten voida valvoa. Lisäksi meidän tiukka alkoholilainsäädäntö pakottaa tarkistamaan ettei kukaan lähde juoma kädessä rajatun anniskelualueen ulkopuolelle. Porin Jazz juhli 50-vuotispäiviään joten onnea vaan jazzfestivaalille, joka on tullut keski-ikään. ONNEA!

Ja sitten odottamani kovan naistrion ilta alkoi päälavalla. Jännä juttu, että peräkkäin tulisi kolme valovoimaista brittinaista. Ensimmäisenä lauteille nousi energinen ja upean ääneen omaava Jessie J. Täytyy sanoa, että melkoista tykitystä Jessie J:n meno lavalla oli. Mieletön lavapreesens ja pidin suunnattomasti hänen humoristisista - hieman erikoisistakin - jutuistaan musiikin lomassa. 
Viimeistään yleisön riehaantui siinä vaiheessa kun Jessie J esitti radiohittinsä Price Tag ja Nobody's Perfect. Käsiä nousi ilmaan ja yleisö lauloi kuorossa Jessien kanssa. Selkeästi lavan edessä oli myös tässä vaiheessa nuorempaa jazzkansaa kuin seuraavien artistien esiintyessä.I still fall on my face sometimes and I
Can't color inside the lines 'cause
I'm perfectly incomplete
I'm still working on my masterpiece and I
I wanna hang with the greatest gotta
Way to go, but it's worth the wait, no
You haven't seen the best of me
I'm still working on my masterpiece and I

Jessie J, MasterpieceEnerginen lavashow sai jopa mustan verkkopaidan lentämään nurkkaan ja loppukonsertti oltiin sitten bikinilinjalla :) Upea nainen, mahtava ääni ja pidin ihan valtavasti. Porin jazzit on kyllä sellainen tapahtuma, että siellä aina törmää tuttuihin kuten tälläkin kertaa. Äärimmäisen kiva oli nähdä Petteriä, Ireneä ja Johannaa. Kiitos Johanna Sol-seurasta. Otin sitten oluenkin vaikken koskaan yleensä juo olutta. Ja Lokkilava oli mielenkiintoinen paikka. 

Seuraava päälavan brittinainen oli verhoutunut pitkään, tyylikkään mustaan iltapukuun ja huippukorkeisiin kenkiin, jotka eivät kyllä tuntuneet yhtään haittaavan hänen showtaan. Paloma Faith ja naisen valtava vaalea kiharapilvi laskeutuivat diivamaisesti valkoiset portaat lavan etureunaan ja sitten alkoi svengata. Ihanan keimailevaa energisyyttä, iloa, kujeilevia ilmeitä ja mikä puhallinsetillinen miehiä. Naisbasisti oli piste iin päälle.

Ylläolevan kuvan postasin kesken konsertin Instagram tililleni "marjoaa" eli sitä kautta voitte seurata myös Marjon matkassa blogin tapahtumia. Huomasin myöhemmin, että #visitpori oli repostannut kuvani omille Insta sivuilleen. Olen niin ylpeä tästä Lumia 1020 näpsäisystäni kun oli kelvannut heillekin :) Olimme muuten ihan lavan edessä kaikkien kolmen esiintyjän kohdalla ja äärimmäisen hyvillä paikoilla.Paloma Faith teki kierroksen myös ihan meidän editsemme mutta tämän parempaa kuvaa en valitettavasti saanut hänestä napattua. Ihanan hymyilevä ja pirteä nainen!Paloman hittibiisi Can't Rely On You sai jazzkansan viimeistään sekaisin. Käsittämätöntä miten Paloma pystyi hyppimään korkeilla koroillaan niin elegantisti. Sain pari kuvaa pomppivasta artistista mutta edessämme liikkuva kameramies pilasi valitettavasti ne otokset.


 I just can't rely on you
I just can't rely on you
Yeah, you got that good stuff but that don't last (no way)
So I just can't rely on you


Paloma Faith, Can't Rely On You
Ja kunnon showdiivan tavoin noustiin myös laulamaan valkoisen flyygelin päälle. Tyylillä ja elegantista sekä nousu että laskeutuminen. Ihailtavaa! Itse en moiseen olisi kyllä pysynyt kapeassa iltapuvussa ja kengissä....

Kävelimme ennen seuraavaa esitystä syömään hotdareita kun nälkäkin alkoi jo olla ja katselimme kaiholla VIP-teltan ihania istuimia. Tässä vaiheessa olisi tehnyt mieli ihan vain vähän lepuuttaa konserttijalkoja ennen seuraavan esiintyjän aloittamista. Kutsua VIP-alueelle odotellen...Illan viimeinen brittinainen oli voimakasääninen Emeli Sandè. Jos kaksi aiempaa artistia oli liikehtinyt pitkin lavaa edestakaisin Emeli seisoi lähes paikoillaan tunnelmoiden pimenevässä Porin illassa. Sandèn soulballadit olivat tunteellisen koskettavia. Lämmin, syvältä kumpuava ääni!Lavalla ei ollut muuta rekvisiittaa kuin takaseinään heijastettu Emeli Sandè teksti. Tyylikästä!Taitavia naisia Emelin taustakuorossa ja he pääsivät esittämään keskenään yhden soulbiisin.Itselleni tulee aina kylmät väreet ja nousen kananlihalle kappaleesta Read All About It ja niin kävi jazzeillakin. Mikä ääni ja kappale ja tulkinta.

So come on, come on
Come on, come on
You've got a heart as loud as lightning
So why let your voice be tamed?
Maybe we're a little different
There's no need to be ashamed
You've got the light to fight the shadows
So stop hiding it away
Come on, come on

Emeli Sandè, Read All About It


Ihan mieletön päivä ja ilta Porissa. Kiitos Jessie, Paloma ja Emeli
Seuraavat viikot kuuntelen teitä kaikkia vuorotellen ja fiilistelen Poria...
Kiitos myös Sarille mukavasta seurasta :)2 kommenttia:

 1. Kiitos seurasta ja kyydistä! Hyviä kuvia olet ottanut. Hyvä toi kuva, kun vartija juoksee perässä |)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi :) mukava keikka ja spookymainen paluumatka yösumussa....
   Paloma liikkui niin vikkelästi, että kuvaaminen hieman haastavaa. Ja se kameramies on myös ikävästi edessä niissä lennokkaissa hyppykuvissa....harmittaa vähän!

   Poista