heinäkuuta 02, 2013

Emmin ihanat kengät

Sunnuntaina oli Hietalahden tai siis kotoisammin Hietsun torilla kaupunkifestivaali Bassline Festival tapahtuma. Tori täyttyi muodista, musiikista ja designista klo 10-18. Indiedays-blogiportaali on kutsunut paikalle suosittuja bloggaajia, suomalaisia suunnittelijoita ja kiinnostavia muoti- ja designmerkkejä. Torilla oli bloggaajien muotikirppis sekä Fashion & Design Market, jossa myytiin vaatteita, asusteita, koruja ja sisustustuotteita eri suunnittelijoilta.

Minulla oli vakaa aikomus lähteä sinne heti aamusta mutta inhottavan punkin löytyminen koirani Minnien niskasta vähän sotki aamun suunnitelmat eli rantauduimme torille vasta puolenpäivän jälkeen. Punkki oli poistettu täysin vääräoppisesti russeliriiviöstä tavallisilla pinseteillä eli se inhottava imupiikki jäi siis koiran ihoon....auts! Lupaan ja vannon, että ne punkkipihdit menevät nyt "must to shop" -listalle mitä pikimmiten.

Aurinko porotti melko polttavasti pilvettömältä taivaalta ja torilta kantautui mukavan letkeä musiikki ja saimme autonkin ihan torille parkkiin. Olin jo etukäteen katsonut, että Emmi Malmström Shoes olisi paikalla joten päätin aloittaa kiertelyn tapaamisella Emmin kanssa.


Ensi kosketukseni Emmin tuotantoon oli vuonna 2010  kun Andiamo lanseerasi malliston Andiamo by Emmi ja kävin kuolaamassa näitä ihanuuksia useassakin Andiamon liikkeessä.


Emmin kengät olivat näyttävästi esillä mm. Ellessä ja useissa muissakin lehdissä. Erityisesti Andiamolle suunnitellusta mallistosta pidin näistä Helsinki-kengistä, joissa oli ihana viiskytlukulainen vaaleansininen väri sekä itse kengässä että myös korossa.


Em. kuvat lainasin Emmin omasta blogista. Andiamolle tehdyllä mallistolla oli myös äärimmäisen hauskat nimet kengille. Helsinki-mallin lisäksi oli Tokyo, Venetsia ja New York, jonka mustavalkoisuus myös puhutteli minua.

Vaikka olenkin vannoutunut kenkäfriikki ja satojen kenkien onnellinen omistaja en jostain syystä ostanut näitä kenkiä ja arvatkaa harmittaako se minua nyt... PAH! Ehkä jostain vielä voisin löytää yhden parin kokoa 41 Helsinki tai New York malleja....ehkä....

Seuraavat Emmin suunnittelemat  kengät muistan elävästi Annan-lehden kannesta, jossa Ella Kannistolla oli jalassa upeat Paprika-malliston Inez-kengät. Minulle on jo vuosia tullut Anna-lehti ja olen aina bongannut sen kannesta jotain kivaa kuten nyt keväällä Soyaconceptin paidan ja  Accessorizen Statement kaulakorun, jotka nyt löytyvät myös Marjon vaatekaapista :)
Inez-sandaaleissa olevat värit myös hurmasivat eli lemppari oranssiani yhdistettynä fuksianpunaiseen. Tässä vaiheessa viimeistään vaikutuin Emmin luovuudesta ja tyylistä!
Emmin tapa käyttää värejä on minulle mieleen koska itsekin rakastan värejä :) 

Hietsun torilla oli nyt uudempaa SS13-mallistoa eli tyylikkäitä matalia hieman 60-lukuun vivahtavia Lore-ballerinoja. Erityisesti Loren pieni nilkkaremmi tekee kengästä siron tällaisessa vähän isommassakin jalassa. Ehdottomasti menevät "must to have" listalle. Lore-ballerinoja näytti Hietsussa olevan myös punaisina ja netistä löysin myöhemmin Loret ihanan vaaleankeltaisen värisinä.Keltainen on myös niin minun värini joten tuli taas sellainen "lapsi karkkikaupassa" -fiilis - liikaa houkutuksia ympärillä eli nuo sitruunankeltaiset Kiki-kengät kiilakorolla ja nilkkaremmillä olisivat myös todella houkuttelevat. IIK!!!! Nudenväriset Kikit ovat äärimmäisen tyylikkäät ja kiilakorko on kyllä suosikkini kengässä, jolla kävellään vähänkään enemmän.
  
Entäs sitten nuo valkoiset Ceri-nilkkurikengät? Niissäkin mukava nilkkaremmi ja kiva platform.
Ensimmäisessä kuvassa Ceri-nilkkurikenkä oli Emmin kädessä ja kenkä on todella varustettu kunnon korkealla tolppakorolla. Uskon silti, että näillä kävellään ihan vakaasti :)

Emmin kengissä minua viehättää erityisesti naisellisuus ja linjakkuus. Kengät suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan pieninä sarjoina Espanjassa. Juttelimme Emmin kanssa siitä, että joskus ihmisten on vaikea ymmärtää miksi laadukkaat nahkakengät maksavat enemmän kuin halvat keinomateriaaleista valmistetut sarjatuotantomallit. Hyvät kengät istuvat jalassa kuin hansikkaat ja pitkän päivän jälkeen kyllä huomaa eron onko jalassa ollut hyvän lestin omaava kenkä vai ehkä kauniin näköinen mutta kävelyssä, seisomissa todella huonolestinen jalkine. Myönnän, että sorrun joskus itsekin ostamaan kauniíta "tusinakenkiä" mutta kyllähän sellaiset jäävät sitten pölyttymään komeron pohjalle kenkälaatikkoon.

Otimme lopuksi vielä vähän fanikuvia Minnien kanssa ja taisi siinä Emmi saada pari pusuakin tältä innokkaalta, nelijalkaiselta fanilta.Kiitos Emmi mukavasta juttutuokiosta ja lupaan, että kun seuraavaksi kohtaamme minulla on Emmi Malmström kengät kokoelmissani.

Hyvää kesää ja menestystä urallasi :)2 kommenttia: