heinäkuuta 21, 2013

♫•♪♫ Hoo-ray and up she rises♫♫•♪♫♫

Vannoutunut maakrapu hurahti viime viikolla ihan totaalisesti suuriin purjelaivoihin ja muihinkin veneisiin kierrellessään Hietalahden ja Jätkäsaaren rantoja. The Tall Ship Race Helsinki 2013 -tapahtuma sai minut nimittäin useana päivänä ihailemaan mahtavia purjealuksia ja nauttimaan tapahtumasta paikan päällä. Jopa perjantai illan väri-ilotulitus tuli koettua laivojen soittaessa sumutorviaan pimenevässä illassa - melko vaikuttavaa sanoo maakrapu :)

Huomasin kyltin yhden laivan kannella, jossa haettiin miehistöä seuraavalla etapille Riikaan ja aah, olisi niin ihana lähteä purjehtimaan näiden alusten kanssa kohti auringonlaskua. Tosin en ihan mahdu tuohon vaadittuun ikähaarukkaan 16-25 vuotta ja pakkohan minun olisi tunnustaa myös kärsiväni melkoisesta merisairaudesta joten tuskin pääsisin mukaan. Laivoja on silti mukava ihailla ja miettiä olevansa aavalla ulapalla purjeet pulleina tuulista ja lokit kirkumassa taivaalla :)Aluksiin pääsi tutustumaan sisälle mutta ainoa purjelaiva, jossa kävimme oli tämä Bergenistä tullut Statsraad Lehmkuhl. Kun jonotimme tähän vuonna 1914 rakennettuun parkkiin tuli melkoinen sadekuuro ja se karsi kummasti ihmisiä jonosta. Melkoinen paatti ja liikkuu 150 hengen miehistön voimin maailman merillä. Kaunista teak-kantta pitkin oli ihan turvallista liikuskella vaikka se oli sateesta märkä. Minkä kesäsade kastelee sen se myös kuivaa hetkessä :)


Eksotiikkaa tapahtumaan toivat Omanin, Brasilian ja Meksikon laivat :)


Eilen lauantaina The Tall Ship Race Helsinki 2013 huipentui laivojen lähtöön Helsingistä kohden seuraavaa satamaa Latvian Riiassa. Ihmisiä oli kerääntynyt tuhansittain satama-altaiden ympärille ja myös lähisaariin Suomenlinnaan ja Pihlajasaareen oli matkustettu vilkuttamaan laivoille. Useat huviveneilijät saattelivat laivat ulos merelle.

Osa kuvistani on hieman vinoja kun jouduin kuvaamaan laivoja metallisen aidan takaa kädet kameran kanssa työnnettynä metalliputkien välistä :) mutta kyllä kannatti roikkua siinä aidan vieressä kun melkein aitiopaikoilla oltiin!

Meksikon  Cuauhtemoc parkin ulosajo oli melkoinen spektaakkeli. Laivan miehistöä sekä kannella että purjeissa eli ehdottomasti näyttävä ilmestys!Bon Voyage. Arrivederci!


Yo no soy marinero, soy capitan :)

2 kommenttia:

  1. Kesäreissun takia jäi muut näkemättä paitsi pikainen kierros Hietsussa keskiviikkona. Meksikon poikien meno oli ehdottomasti sympaattisinta, iskelmä raikasi ja raitapaitapojat vilkuttelivat iloisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viva la Mexico - Viva la Mexico! Tosi symppiksiä tyyppejä. Harmi kun ei jaksettu jonottaa heidän laivaansa sisälle...

      Poista