heinäkuuta 22, 2013

Mansikkapastaa

Kesällä on pakko kokeilla jotain uutta ja jännää keittiössä ja tämän suven ensimmäinen kokeiluruokani oli mansikkapasta. Olin nähnyt kuvan jonkun kaverini Facebook profiilissa mansikoista pastan päällä ja ajattelin lähteä sitten soveltamaan siitä omaa herkkuani kun mansikoita tänä kesänä on riittänyt yllin kyllin.


Ostin Pirkan Neljän juuston ravioli paketin ja saman merkin Grana Padano juustolastupussin. Mansikoita oli jo valmiiksi kotona jälkiruokaa varten varattuna.


Pastat keitetään ohjeen mukaan ja nehän valmistuvat todella nopeasti. Hienonna 100g salottisipulia ja freesaa sitä hetki pannulla voissa. Lisää joukkoon 2-3rkl sitruunapestoa. Kaada sen jälkeen kermaa 2dl pannulle ja keitä kasaan. Mausteiksi lisäsin suolaa, mustapippuria, basilikaa ja rosmariinia. Muut mausteet laitoin kerman joukkoon jo heti mutta suolan vasta kun kerma oli keitetty kasaan.Sitten vain kermakastike kaadetaan valutettujen, keitettyjen raviolien päälle. Päälle runsaasti juustolastuja ja mansikan lohkoja. Koristelin omani mansikkapastani vielä sitruunamelissan lehdillä koska sopivat tähän muutenkin vähän eksoottiseen makuun hyvin. Toki voi käyttää myös basilikan lehtiä.


Helppo ja vaivatonta pastaruokaa vaikka tällaisena vähän sateisena kesäpäivänä!
Buon Appetito!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti