heinäkuuta 14, 2013

Mrs Lovejoy - antiikkia, antiikkia

Minun hurahtamisesta antiikkiin voi osittain syyttää kirjailija John Grantin alias Jonathan Gashin dekkareihin perustuvaa televisiosarjaa "Lovejoy" :)  Seurasin aivan lumoutuneena tätä koukuttavan viihteellistä sarjaa 90-luvulla. Lovejoy oli antiikkikauppias, jolla oli poikkeuksellinen lahjakkuus tunnistaa antiikkiesineen aitous. Tämä hurmaava suklaasilmäinen kauppias oli toimissaan joskus melko häikäilemätön ja laillisuudenkin rajoissa hieman joustava mutta sarja sai minut innostumaan antiikkimessuilla ja tapahtumissa käymisestä :)

Eilen oli vuorossa perinteinen Fiskars-Billnäs antiikkitapahtuma. Olen parina viime vuotena jättänyt Billnäsin kokonaan väliin vaikka tänä vuonna Billnäsin tapahtumaan olisikin ollut vapaa pääsy. Fiskarsin ruukin Vanhalla Veitsitehtaan myyntihallissa on riittävästi kierrettävää ja lisäksi kauppiaita on levittäytynyt ulos torille myyntipöytien taakse runsain joukoin. Tänä vuonna Fiskarsin Antiikkipäivät oli järjestänyt Seurojentalo Lukaalissa Tyylit & Tekijät -myyntinäyttelyn, jossa olisi ollut kiva käydä tutustumassa entisöintiin ja perinnerakentamiseen mutta aika loppui yksinkertaisesti kesken :)

Kuolasin taas Tolixin tuoleja....jonain päivänä minullakin...ja juurikin tämän värisenä...Talvikin jo lähestyy eli lumikengille saattaisi olla käyttöä!Antiikkiliike Fasaanilla taas paljon vanhaa Arabiaa ja ihana sinivalkoinen kattaus. Fasaanin pitäjät ovat todella mukavia ihmisiä ja olen itse myynyt myös sitä kautta jotain tarpeettomia tavaroitani vuosien varrella.
Rapukausi alkaa kohta ja Vanhasta Veitsihallista olisi saanut vaikka mitä rapujuhlien kattaukseen....

....vaikka tämän ravulla ratsastavan tytön... :)


....mustavalkoruutuiselle pöydälle katettuna :) Rapurekvisiitta ja pöytä olivat Antiikkiliike R. Muurin osastolla heti halliin tultaessa.

Erikoinen punainen kaappi puolestaan löytyi virolaisen Antik J.Idlan näyttelytilasta. Tallinnassa käydessäni yritän aina ehtiä Idlaan myös katselemaan Baltian maiden antiikkia.Ihanainen musta Mademoiselle tuoli.... yksi lempparini myös!


Mrs Lovesoyn oli aika jättää Vanha Veitsihalli ja siirtyä ulos aurinkoon ja syömään jotain herkullista. Reissun loppuosasta tulossa uusi postaus koska nyt Minnie vaatii lenkille muristen eteisen kynnysmatolla.  


Leppoisaa sunnuntaita kaikille ja jos antiikki alkoi kiinnostamaan Firskars/Billnäs markkinat auki vielä tänään :)

6 kommenttia:

 1. Kesäretki markkinoille on ollut ohjelmassani jo toistakymmentä vuotta, vain Australian-matka kolme vuotta sitten esti sinne pääsyn. Yleensä jotain on tarttunut mukaankin, mutta tänä vuona tyydyimme vain ihailemaan.

  Ilmatkin suosivat aina. Torstaille lupailtiin alunperin sadetta, mutta perinteisestä lämpimän aurinkoisesta säästä saatiin loppujen lopuksi nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itsekään muista miten monta vuotta olen käynyt täällä.
   Minulle ei todella tältä reissulta täältä Fiskarsista tarttunut yhtään mitään pois lukien ihania ruokia, joita söin.

   Ja ilmat todella mahtavat :)

   Poista
 2. Ihana blogi! Kiitos Marjo!
  t. Leena

  VastaaPoista
 3. Siis ... et ostanut mitään?? Näyttäs olevan pullollaan kaikkee ihanaa! Voi kun oisin rikas!

  VastaaPoista
 4. En Niina todellakaan ostanut mitään. Kaikki mitä olisin halunnut oli melko kallista joten ehkä säästelen siihen Loviisan keikkaan ;)

  VastaaPoista