huhtikuuta 22, 2019

Pääsiäisen leppeät ja makoisat tunnelmat


Toisen pääsiäispäivän ilta ja vatsa piukeana pääsiäisherkuista. Herkullista uunilohta ja kanaa. Mätiä, keväisiä salaatteja, täytettyjä kanamunanpuolikkaita, katkarapuja, Rahkapiirakkaa ja Tipu-kakkua! Mämmiä vaniljakastikkeen kanssa. Pieniä pääsiäismunia aina kulhon ohi mennessä. Ihan vain muutamia. Kaksi Mignon munaa. Leppeyttä, kiireettömyyttä ja olemista perhepiirissä. Kävelyä metsässä koiran kanssa. Heräävän luonnon ihailua kameran linssin läpi.

Vaikka pääsiäisloma oli vain neljän päivän mittainen tuntui se paljon pidemmältä. Säät hellivät päivittäin ja aurinko paistoi kuin kesällä. Lämpömittarissakin yli 15C astetta. Ihan huikea huhtikuinen keli! Muistan hämärästi jostain nuoruudesta vähän vastaavan pääsiäisen. Parvekkeella on juotu ensimmäiset aamukaffet ja luettu Hesari kannesta kanteen. Tänään näin jo ensimmäisen västäräkin! Vanhan sanonnan mukaan enää vähäsen siis kesään.














Miten sinun pääsiäislomasi meni?
Montako pääsiäismunaa popsit vai sekositko jo laskuissa?
Maistuiko mämmi tai rahkapiirakka?
Mikä pääsiäisessä oli parasta?

 ♥ Kivaa uutta alkavaa viikkoa kaikille ♥


12 kommenttia:

  1. Mämmiä söin tänä pääsiäiaenä. Itse en sitä osta, mutta syön kun tarjotaan.Yksi Mignon-munakin tuli syötyä. Tarmo leikki niin paljon vaikka sille ei suostuttu heittämäön leluja sitä tahtia kuin Tarmo olisi halunnut, että raukka oli ihan loppu.

    Oli ihana pääsiäinen kun säätkin olivat niin fantastiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kivaa ihan huippu pääsiäinen! Ostan aina kyllä mämmi koska pidän mausta ihan sellaisenaankin ja totta kai sitten jäädykkeenä/jäätelön kanssa. Olen vähän kuin "Juha Mieto" eli mämmi uppoaa hyvin. Tarmo oli varmasti innoissaan kun on tullut kevät ja "lelunheittäjiäkin" paikalla useampia.

      Poista
  2. Ihana pääsiäinen teillä! Ja mitä herkkuja olettekaan loihtineet, slurps! En syönyt suklaamunia, mutta pavlovaa senkin edestä :-) Mukavaa tynkäviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija :) Teilläkin ollut kiva mökkipääsiäinen ja leppoisaa menoa.
      Pavlova kuulostaa hyvältä, slurps! Suklaamunia tuli syötyää ihan liikaa mutta
      pääsiäinen on onneksi ohi. Hyvää työviikkoa sinnekin :)
      Ihana sää ja lämpöaalto vain jatkuu...

      Poista
  3. Teidän pääsiäinen on ollut niin herkullinen. Me avasimme grillikauden ja söimme myös yhtenä päivänä uunilohta. Mämmin unohdin kauppaan, mutta se ei ole meille kummellekaan ihan must-tuote, joten en sitä enää erikseen kaupasta hakenut. Appiukkoni tekee hyvää rahkapiirakkaa ja hän on sitä monena pääsiäisenä tehnyt, mutta tänä vuonna ei rahkapiirakkatoimitusta näkynyt. Itse tein pashaa ja herkuttelin sillä. Lisäksi leivoin pitkästä aikaa perinteisen sitruunakakun ja tein vielä suolaisen piirakankin. Yhden suklaamunan söin, mutta se ei ollut Mirgon. Minä en ole tottunut tai oppinut syömään noita Mirgoneita.

    Pääsiäinen meni tosi kivasti ja neljän päivän vapaat tulivat kyllä niin hyvään aikaan. Olimme kotona ja touhusimme hyvän sään innoittamina pihahommia. Miehen veljen luona poikkesimme eilen päiväkahvilla.

    Hyvää uuden viikon alkua sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grillikauden avaaminen kuulostaa herkulliselta ja varmasti myös oli sitä. Lapsena minä inhosin mämmiä mutta kun kasvoin aikuiseksi se alkoi kummasti maistua hyvälle. Toivottavasti appiukko ensi vuonna leipoo rahkapiirakan. Minä olin taas laiska enkä tehnyt rahkapiirakkaa pullataikinaan kuten se meidän perinteiden mukaan pitäisi tehdä.

      Mukavaa työviikkoa ja aurinkoa päivääsi ♥

      Poista
  4. Täydelliset tunnelmat ja rakastan kun on värejä ja vielä omia lempivärejä. Nam mitkä herkutkin, ihanaa. <3 Niin kaunis kattaus ja nuo tyynyt, just omaan makuun.

    Ihanaa uutta viikkoa Marjo. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia :) Minä kun en oikein osaa kattaa pöytää "värittömästi". Herkkuja popsittu sen verran ahkerasti, että nyt sitten voi olla keveämmin loppuviikon ja seuraavankin.

      Mukavaa uutta viikkoa Tiia ja aurinkoa ♥

      Poista
  5. Ihania kuvia Marjo <3 Oma pääsiäinen meni rentoillessa, ulkoillessa, shoppaillessa (lähinnä ruokaa ja leivontatarvikkeita) ja katsellessa leffoja omien rakkaiden kanssa. Ihanan rento ja kaivattu loma.
    Mämmiä en syö, koska maltaat ei sovi vatsalle, mutta söin 1 mignon munan ja kaksi Kinder munaa :)
    Ihanaa viikkoa sinulle Marjo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Sinulla/teillä on ollut selkeästi todella ihana pääsiäinen. Olit myös tehnyt aivan upean kakun pääsiäisenä. Ymmärrän, mämmi ei sovi kaikille ja parempi välttää silloin.
      Söin luvattoman paljon suklaata.
      Kivaa uutta viikkoa Outi!

      Poista