huhtikuuta 01, 2019

Aprillia, aprillia - syö silliä ja juo kuravettä päälle!


Hyvää huhtikuun 1.päivää sekä iloista aprillipäivää kaikille tasapuolisesti! Olen tänään koko päivän pohtinut mikä olisi paras silmiini lehdistä/netistä sattunut tai radiosta kuultu aprillipila. Eihän nyt aprillipäivä ole yhtään mitään ilman mojovaa huijausta, puuta heinää uutista ja jotain muuta pikkujäynää. Aprillipäivää on sentään vietetty jo vuodesta 1582 tai ainakin näin sanotaan tapahtuneen. Ranskassa siirryttiin silloin gregoriaaniseen kalenteriin ja maassa oli tuolloin epäselvyyttä uuden vuoden alkamisesta. Huijausperinne saattoi saada alkunsa aprillipäivän aikoihin pilailumielessä lähetetyistä uudenvuodenlahjoista tai kutsuista.

Oli niin tai näin niin päätin kerätä tähän muutamia itseäni aivan suunnattomasti tänään huvittaneita aprillipiloja.


Aamulla meinasi aamukaffet mennä väärään kurkkuun kun näin uutisen, että jatkossa muovisen Museokortin voi implantoida kehoonsa ja nopeimmat museokävijät voivat saada sen jo nyt! Tänään innokkaille museokävijöille tarjottiin mahdollisuutta ilmoittautua jonotuslistalle odottamaan joko kämmeneen tai vaikka otsaan asennettavaa RFID-kapselia, joka sijoitettaisiin ihon alle. Ja sitten vaan odottamaan, että 1-3 viikon kuluttua sinulla on elinikäinen pääsylippu lähes 300 museokohteeseen ympäri Suomea. Miettikää nyt miten kätevää tämä olisi jo Museokortti olisi vaikka unohtunut kotiin :D


THL Työ- ja hyvinvoinninlaitos puuttuu alusasujen valikoimiin ja niiden myyntiin ikärajattomasti ruokakaupoissa. Ei siitä nyt ole mitään tolkkua, että kalsareita voi ostaa samasta kaupasta mistä ostaa sitten sitä kaljaa. Kansainvälistäkin huomiota saaneet kalsarikännithän siitä sitten syntyy! THL päätteleekin, että kalsarien käyttö ja alkoholijuomien nauttiminen ovat selkeästi yhteydessä toisiinsa.

"Turvallista rajaa ei ole. Henkilökohtaisesti en nauttisi mietokaan juomia kalsareissa, koska siitä muodostuu helposti tapa." toteaa THL:n tiedotteessa asiantuntija Untamo Väli-Huomio. Untamo muistuttaa vielä, että "Pitkät kalsarit kuuluvat pakkassäälle ja alusasut päällysvaatteiden alle."


Tekniikka ja talous ilmoitti tänään jo klo 8 aamulla, että Tallinnan uuden tunnelin kaivuutyöt alkavat. Koekaivut ovat välttämättömiä, jotta selviäisi tuleeko Tallinnan tunneli suunnata etelänaapuriin Helsingin keskustan vai Otaniemen kautta. Kyllä minä näin espoolaisena suosisin tuota Otaniemeä ja muuten olisin lähtenyt mutta ongelmaksi muodostui oman lapion puuttuminen. Ei löytynyt auton takaboxista joten en sitten mennyt hakemaan aktiivipassia kun ei ollut mitään kättä pidempää millä kaivaa.

Ystävä vinkkasi, että Löfsberg oli mainostanut jossain kahvisuihketta kiireisille, jotka haluavat nauttia kahvista mutta eivät ehdi sitä keittää. Suihketta vaan suuhun ja menoksi. Facebookissa oli kuulemma ollut Apetit pinaattikeittojäätelön mainos. Voisi olla muuten aivan oivallinen tuote koska olen suuri pinaattikeiton ystävä. Sitä vaan tässä mietin, että miten se kananmunan puolikas nautittaisiin kyytipoikana jos jäätelö olisi suoraan pakkasesta...

Kyllä minusta silti ihan ylivoimaisin oli Minna Parikan ja Nokian yhteistyö All Talk -kengät! 
Minna Parikan ja HMD Globalin yhteistyössä syntyneissä All Talk -älykorkokengissä yhdistyy näyttävä suomalainen design sekä kehittynyt älypuhelinteknologia.

Korkoon upotetussa Nokia-puhelimessa on iskunkestävä 5,8 tuuman Full HD+ PureDisplay -näyttö. ZEISS-optiikalla varustettu kaksoistakakamera mahdollistaa kuvien ottamisen vaikuttavalla tekoälytekniikalla - vauhdissa kuin vauhdissa. 6000-sarjan alumiinirunko ja timanttihiotut reunat takaavat tukevat askeleet. Kaksisuuntainen langaton lataus mahdollistaa kaikkien Qi-standardien mukaisten laitteiden lataamisen kävelyenergialla.

Kannattaa toimia nopeasti jos mielii kenkiä...

Kyllä jokainen nainen ansaitsee tällaiset hopeanväriset kengät itselleen!


10 kommenttia:

 1. Toi viimeinenhän on nykyaikaistettu versio muinoin tv:ssä seikkaileen salainen agentti Maxwell Smartin kenkäpuhelimesta. Te nuoret ette taida sitä sarjaa muistaakaan!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maxwell Smart ei ole tuttu sarja mutta kenkäpuhelin voisi olla hauska. Minua nauratti juuri tuo
   " kaksoistakakamera mahdollistaa kuvien ottamisen vaikuttavalla tekoälytekniikalla - vauhdissa kuin vauhdissa". Kuluvana aprillipäivänä oli paljon kivoja huuhaa uutisia :)

   Poista
 2. Minä tykkäsin myös poliisien "uusista" pinkeistä työasuista :)
  Hauskaa iltaa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliisien asut olivat ihan huippua myös! Muistaakseni asu vielä vaihtoi jotenkin "pinkin sävyä" sen mukaan on päivä vai ilta. Kyllä voisi olla kaunista katukuvassa :D

   Poista
 3. Aamulehden uutinen suojatietä punaisilla valoilla ylittävien kameravalvonnasta meinasi ensin mennä minuun täydestä, mutta sitten hoksasin, mikä päivä oli kyseessä. Ihmeellinen aprillipäivä, kun en (tietääkseni) tullut huiputetuksi. Itseltänikään ei irronnut mitään innovatiivista ideaa, mikä oli sikäli harmi, että on taas vuosi varrottava seuraavaa ajankohtaa. Tosin positiivisesti ajateltuna on vuosi aikaa kehitellä jotakin järisyttävää.
  Huhtikuu! Ihanaa! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tuon saman jutun ja mietin, että "hyvä ideahan tämä olisi itse asiassa". Monta kertaa
   on oltu liikennevaloissa, joissa myös lapsia odottamassa ja sitten joku hyväkäs aikuinen ryntää sinne punaisilla autojen sekaan.
   Huhtikuu on ihanaa aikaa :)

   Poista
 4. Kofeiinikoukussa rimpuilevalla keski-ikäisellä on ostettuna mietoa kofeiinisuihketta. Sitä ei suinkaan suihkuteta suuhun vaan ohuille ihon kohdille. Tämä ei ole aprillipila vaan aivan totta :) Mies toi kerran suihkeita Kaliforniasta tuliaiseksi.

  Vielä yllättävämpää kyllä, suihke on jopa toiminut. Suolistovaivani saattaa pukata päälle hetkenä minä hyvänsä ja silloin kofeiini pahentaa oireita. Kofeiinin puute taas laukaisee nopeasti minulla päänsäryn. Sen katkaisee kofeiinisuihke. Fiksu ihminenhän tietysti siirtyisi lopullisesti täysin kofeiinittomaan elämään, mutta kun rakastan palavasti sitä yhtä kahvikupillista päivässäni niin en kykene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta, että tällainen kofeiinituote on siis jo olemassa! Suihke on vielä toiminut joten taitaa sitten olla ihan kelpo tuote. Kahvissa on parasta juuri maku ja fiilis "juoda kahvia". Minuun kahvilla ei ole kovin piristäviä vaikutuksia eli voin juoda monta kuppi kahvia ennen nukkumaan menoa ja heti kun pääni tyynylle lasken nukahdan. Tunnen kyllä piristeyttä kahvikupposen juotuani muttei vie siis yöuniani.

   Poista