huhtikuuta 24, 2019

Linnanmäen taiganomainen huvikausi alkaa perjantaina


Varma kevään merkki on se, että Linnanmäen huvikausi alkaa perjantaina 26.4. kello 16! Enää kaksi yötä niin Linnanmäen portista pääsee kurkistamaan odotettuja vinhaa vauhtia kiitäviä uutuuksia ja kutkuttavan kiehtovia uudistuksia. Unohtamatta herkkupisteitä, jotka tarjoavat sekä makeanälkään kuin suolaisempaankin mielitekoon vaikka mitä. Miten olisi överipirtelö ja kaupungin suurin hodari? Pääsin kurkistamaan jo ennakkoon miltä Lintsillä näyttää ennen suurta h-hetkeä.

Tervetuloa Marjon matkassa tutustumaan uuteen 2019 huvikauteen, joka muuten kestää 156 iloista päivää!


Uutta huvikautta rytmittävät kolme erilaista teemaviikkoa, joista kauden alkuun saattelee Avajaiskarnevaali. Katuteatteri, karnevaali-ilottelu, taikuus ja erilaiset koko perheelle sopivat ohjelmat ovat Linnanmäen teemana 26.4. - 12.5.

Syksyllä tulee taas hykerryttävän hyytävä iik!week 7.-22.9., josta luvataan tehdä "kauheampi kuin ikinä". Lokakuussa perinteinen Valokarnevaali saapuu valaisemaan pimeitä syysiltoja 10.-20.10. Uutuutena on pidennetyt aukioloajat molempien syystapahtumien osalta. Myös lapsille toivottua "pikkukauhua" löytyy iik!week -tarjonnasta. Odotan jo innolla näitä syksyn tapahtumia, joissa perinteisesti olen ollut aina mukana. Täältä blogista löytyy usealta vuoden postauksia Linnamäen tapahtumista.

Valokarnevaalien aikaan on pysäköinnin kanssa ollut ongelmia kun ihmisiä saapuu paljon omilla autoilla. Ei hätää sillä nyt tähän on löytynyt ratkaisu. Lintsin Parkki & Patikka -palvelun avulla voi auton jättää Elimäenkatu 15 Q-Park -pysäköintilaitokseen ja noin vartissa sieltä kävelee Lintsille. Voit säilyttää autoasi 24 tuntia vain 3 eurolla. Kesällä Lintsin Parkki & Kyyti -palvelu toimii puolestaan 24.6.-11.8. välillä ja silloin auton voi jättää Messukeskuksen parkkiin, josta on kuljetus huvipuistoon. Lisätietoa löytyy Linnanmäen omilta nettisivuilta.


Uuden huvikauden herkullisen paikka on varmasti uusi Cafe Donitsi, joka sijaitsee Shop Caramellin vieressä pääportin läheisyydessä. Tässä kahvilassa nimittäin valmistetaan tuoreita donitseja, jotka on kuorrutettu mitä mielikuvituksellisemmin. Lisäksi makeannälkään on tarjolla ihan mielettömiä överipirtelöitä. Kun katsoo noita kuvia niin mukana on donitseja, vaahtokarkkeja ja nämä pirtelöt eivät todellakaan ole pieniä. Tässä kahvilassa "less is NOT more". Omnomnom!


Kesällä 18.6. avataan sitten uusi Taiga-ratalaite. Vielä sen ympärillä oli rakennustelineitä sekä miehiä kypärissään ja huomioliiveissään. Taigan muodon pystyi jo hahmottamaan mutta hyvää valokuvaa siitä oli vähän vaikea ottaa. Siksi lainasin tuon havainnekuvan Linnamäen sivuilta. Taiga radalla suoritetaan avajaispäivästä lähtien tärkeitä testiajoja mutta matkustajia ei kyytiin vielä oteta.

Taiga tulee olemaan kyllä melkoinen vempain! Radan pituus 1104m ja sen korkeus on 52m. Maksiminopeus on 106 km tunnissa ja laitteeseen mahtuu kerrallaan 16 matkustajaa. Kapasiteetti laitteelle tulee olemaan yli 800 henkilöä tunnissa ja minimipituus tähän laitteeseen on 140cm. Taigassa kiidetään pelkästään lannevyöllä laitteeseen kytkettynä eli hankalat olkainhihnat puuttuvat. Jään mielenkiinnolla odottamaan miltä Taiga näyttää valmiina ja ennen kaikkea tuntuu siellä olleista huvittelijoista. Kummityttöni on kovasti luvannut mennä Taigaan...

Kuva: Linnanmäki

Toinen mielenkiintoinen uutuus VR-elämyslaite Linnunrata eXtrassa on uudet virtuaalilasit. Muutoksen jälkeen sisävuoristoradan elokuvien maailmoista voidaan nauttia entistä kevyemmin silmin. Elokuva vaihtoehtoja Linnunrata eXtrassa ovat Avaruusseikkalu, Kauhujentaival ja Liitolentomatka. Tätä täytyy päästä kokeilemaan! Viime kesänä avattuun Herkkulinnaan on tullut uutuutena Hodarispot! Tämän pisteen ruokalistalla ovat ihanan isot uuniperunat, joita voi nauttia erilaisten runsaiden täytteiden kera. Maistoin paahtopaistitäytteellä olevan perunaa ja kyllä oli makoisaa! Löytyy myös vegevaihtoehtona. Toinen suolaisen nälän karkottaja on kaupungin suurin hodari. Erittäin maukas bratwursti ja täytteitä sai reilusti. Hodari oli herkullinen makunautinto ja pitää varmasti myös isommankin nälän jo kokonsa puolesta loitolla. 
Linnanmäki on valmistautunut uuteen huvikauteen palkkaamalla lähes 700 hupimestaria. Lintsin työntekijöillä on hauska "titteli". Uudeksi hupimestariksi haki noin 1700 henkilöä ja edellisen kauden vanhoja hupimestareita palasi töihin noin 350. Hupimestarien keski-ikä on noin 20 vuotta ja yhteensä heitä on 650 Linnanmäellä kuluvan kauden aikana. Vakituista työntekijöitä on 70.

Hupimestarit aloittavat kautensa yhdessä Suomen parhaista työpaikoista. Hupimestareiden työtyytyväisyyskyselyn tulosten pohjalta Linnanmäki palkittiin yhtenä Suomen parhaista työpaikoista Great Place to Work -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa vuonna 2019. Lintsi on kaksi vuotta peräjälkeen ollut palkittuna tässä kisassa - ihan huippu juttu!Linnanmäellä on panostettu myös esteettömyyden lisäämiseen kaudella 2019. Tänä vuonna Derby- ja Tykinkuula -peleihin on olemassa erilliset pyörätuolipaikat eli kaikilla on mahdollisuus osallistua myös pelaamiseen yhtenä osana huvipuiston tarjonnassa. Lisäksi saatavilla on erillinen opas, jossa löytyy parhaat esteettömät reitit ja kulkuväylät suosikkilaitteisiin. 

Pelialueella on monissa peleissä tapahtunut myös muutoksia. Oma suosikkini on vuodesta toiseen Derby. Miten ihminen voikaan vuodesta toiseen viskoa valkoista ja punaista palloa reikiin yrittäen kirittää omaa hevostaan maaliin voittajana...Linnanmäen yksi käymisen arvoinen paikka on ehdottomasti Popparitehdas. Nämä Kreisi Karamelli popparit on valmistettu Linnanmäellä. Ne ovat taivaallisen hyviä koska mukana on fariinisokeria ja tummaa siirappia. Ja kiitos kysymästä olen syönyt itsekseni koko 700g pussin "jos nyt yhden vielä ottaisin" -taktiikalla. Muitakin makuja toki löytyy :)UIT:n perinteinen kevätrevyy aloittaa esityskautensa Linnanmäen ihanassa Peacock-teatterissa ennakkonäytöksillä 4.5. ja ensi-iltaa juhlitaan 9.5. klo 20. Herkkua kuin heinäntelo on UIT:n 41. kevätrevyy. Olen UIT-fani vaikka nyt pariin viime vuoteen en Peacockiin ole ehtinyt. Tänä vuonna aion korjata tilanteen ehdottomasti.

Rooleissa mm. Nina Tapio, Sinikka Sokka, Sami Hintsanen, Pihla Penttinen jne. Musiikista vastaa Jean S. ja tanssijoina Tanssii Tähtien Kanssa -tähdet Jutta Helenius, Katri Mäkinen, Emil Hallberg ja Antton Laine. Ohjaus Sari Siikander ja koreografia Mikko Ahti. 
SEA LIFE on Suomen johtava akvaariokeskus ja yksi Helsingin suosituimmista elämyskohteista. En olen pariin vuoteen käynyt joten nyt menee "must to visit" -listalle. Sea Lab -merilaboratorio avautui helmikuussa ja Mikko-meriahvenellekin on rakennettu uusi entistä tilavampi akvaarioallas. SEA LIFEssa tullaan kuukausittain järjestämään teematapahtumia ja ensimmäinen tapahtuma Lego Sea Explorers on avoinna 26.5.2019 saakka. Kesäkuun alussa alkaa Vedenalaiset Supersankarit. Kurkkaa lisää SEA LIFEn nettisivuilta


Hauskaa uutta huvikautta 2019 Linnanmäelle!


14 kommenttia:

 1. Linnanmäki on ehdoton vierailukohde kunhan neiti tuosta hieman kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pikkuneidin kanssa Lintsille! Vielä on minusta liian pieni mutta ehkä jo ensi kesänä.

   Poista
 2. UIT ensi viikolla ja jee haluan noita kinuskisia poppareita maistella. Lintsi on kyllä niin ihana paikka. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UIT on varmasti huippuhyvä kuten aina. Varoituksen sana, että noihin poppareihin jää koukkuun :D Minulla todella meni se pussi yhden illan aikana. Linnanmäkeen liittyy niin paljon muistoja jo lapsuudesta, nuoruudesta ja nyt aikuisuudestakin. Vaikka sinne tulee uutta niin silti se "Linnanmäen henki säilyy". Parasta on se, että huvipuisto on keskellä kaupunki ja vielä korkealla kalliolla. Näkymät Rinkelistä tai Maailmanpyörästä kuten sitä lapsena totuin kutsumaan ovat huikeat <3

   Poista
 3. Oi ihanan näköistä, haluan tuollaiset donitsityynyt terassille :D
  Aikoinaan kun olin Muumimaailmassa töissä, pääsin ID kortilla maksutta kaikkiin huvipuistoihin, mutta nyt ei ole tullut käytyä, koska hinnat ovat aika korkeat. Täältä maalta kun lähtee lintsille on se meiltä kahdelta muutaman satasen reissu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi olla totta - olet ollut Muumimaailmassa töissä! Varmasti ihana työpaikka :)
   Kyllähän sitä jos perheenä lähtee menee rahaa mutta toisaalta kyllä ainakin yksi kerta kesällä on käytävä Linnanmäellä.

   Poista
 4. Kääks tuota uutta laitetta, ei taitaisi vanhan maha enää kestää tuota kieputusta.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule samaa mietin tässä itsekin, että menisikö pakki ihan sekaisin Taigassa :D
   Ihanaa vapunodotusta Outi <3

   Poista
 5. Mä niin odotan Taigaa! Ne jonot vaan varmasti... Ja noi donitsiöveriherkut, oi joi. <3 oli kiva tavata eilen taas, sinä tummaääninen kaunotar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti alussa Taigaa on melkoinen tunku mutta toivotaan, että jonot menisivät nopeasti ohi. Pirtelö- ja donitsiöverit on kuule helppo vetää nyt Cafe Donitsissa :D Oli tosi kiva tavata Hampton Bayn terassilla. Ihanaa jos minulla on tummaääni - itse kun ei sitä oikein kuule.
   Kivaa vapunodotusta Katja <3

   Poista
 6. Ei ole tullut käytyä Lintsillä vuosikausiin, mutta Taiga vähän houkuttelisi, jospa kesällä tekisi retken pääkaupunkiseudulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Mari ehdottomasti Lintsille! Eihän teitä tänne nyt niin pitkä matka ole...

   Poista
 7. Linnanmäki on kyllä kiva paikka. Sieltä löytyy paljon mukavia juttuja moneen makuun ja pisteenä iin päälle vielä hyvää ruokaa. Donitsikahvila kuullostaa niin herkulta ja UIT olisi joskus myös kiva kokea. Hauskaa Lintsi kesää sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ♥ Kesä ilman Lintsi ei ole mitään joten eiköhän siellä tule käytyä.
   Suosittelen UIT esitystä sillä jo pelkästään Peacock on erityinen paikka esitykselle.
   Ja revyyt ovat hauskan viihdyttäviä.
   Hyvää vapunodotusta!

   Poista