huhtikuuta 23, 2019

Gardenliving puutarhamyymälä on nyt auki Mankkaalla


Kevät on aikaa jolloin meidän kaikkien viherpeukaloiden sormia alkaa syyhyämään! Oma parveke, terassi, piha tai puutarha on talven jälkeen kiva laittaa taas kesäkuntoon. Me parveke-ihmiset selviämme oman "kesähuoneen" siivoamisella kun taas puutarha ja piha vaativat huomattavasti enemmän panostamista. Pitää leikata pensaita ja puita, haravoida, kalkita, lannoittaa, kääntää, jyrsiä, tasoittaa jne. Silti minä aina haaveilen omasta pihasta ja viherloistosta, jonka sinne loihtisin. Edelleen sitä lottovoittoa ja taloa pihoineen odotellessa...


Pääsin viime keskiviikkona kurkistamaan jo Gargenliving puutarhamyymälän tarjontaan Espoon Mankkaalla. Virallisesti myymälä avasi porttinsa kiirastorstaina. Huvila & Huussi -ohjelmasta tuttu maisemasuunnittelija Eva Wuite oli kutsunut meidät ihastelemaan mitä kaikkea ihanaa puutarhamyymälässä olisi. Samalla saimme kurkistaa tv-ohjelman kulissien taakse teemalla "Behind the scenes" kun Eva kertoi työstään tv-ohjelmassa.

Tilaisuudessa olivat mukana myös Huvila & Huussi -ohjelmasta tutut Evan luottorakentajat Teemu Luostarinen ja Jani Kärkkäinen Suomen Kivipiha Oy:stä. Myös Olotar -piharakennus yrityksestä Anne ja Jukka Laasonen kertoivat enemmän heidän moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen soveltuvista Olotar -rakennuksista.


Kevään ja pääsiäisen kunniaksi kuohuvaa ja sekä mansikoita ja pieniä suklaisia pääsiäismunia.


Orvokit ovat aina olleet ihania kevään ja alkukesän kukkia. Jossain vaiheessa kyllästyin niihin mutta nyt mietin, että voisin laittaa jonkun pienen istutuksen niistä parvekkeelle jo nyt. Orvokit kestävät hyvin kylmää ja mahdollisia hallaöitäkin. Orvokkeja näytti olevan monissa eri väreissä ja yhdistämällä niitä vaikka ryhmään saisi nyt jo eloa parvekkeelle. En uskalla vielä laittaa omia talvehtineita pelargonioitani ulos kuin päiväsaikaan.


Gardenliving tarjoaa myös paljon yksilöllisiä isoja ja pieniä design ruukkuja. Yhdessä puutarhamyymälän ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa voi myös suunnitella kukka-asetelmia ruukkuihin. Huomasin, että talven jäljiltä muutama oma ruukkuni on haljennut joten uusiakin pitää taas hankkia parvekkeelle. Olen muutamina vuosina miettinyt ostaa korejakin mutta luopunut siitä ajatuksesta koska parvekkeeni on lasittamatonta ja ruukut kestävät säänvaihteluita paremmin minun mielestäni.


Jos minulla joskus on se oma piha niin sinne haluaisin ehdottomasti tuollaisen muotoon leikatun havukasvin. Niistä tulee jännä hieman japanilaisen puutarhan vaikutelma. Katselin myös ihailen erilaisia heiniä, joita puutarhamyymälästä myös löytyi. Niillä voisi vielä lisätä sitä eksotiikkaa puutarhaan. Ja sitten totta kai haluaisin omalle pihalleni jonkun pienen vesilammikon... Haaveileminen on ihanaa!


Ihastuin tähän kirkkaanpunaiseen kääpiöpurppurahappomarjaan "Rubu Star" Berberis thunbergii. Siinä todella on punainen lehdistö, vaaleankeltaiset kukat ja punaiset marjat. Kasvi viihtyy kuivahkossa, hiekkapitoisessa keskiravinteissa maassa ja sopii mm. kivikko- ja havukasviryhmiin sekä reunakasviksi. Taas "tuleva puutarhuri minussa" oppi uutta!


Olotar -piharakennukset ovat todella monikäyttöisiä. Näitä ihailin jo Kevätmessuilla 2019 sekä nyt Huvila & Huussi -ohjelmassa. Piharakennukset toimivat kesäkeittiöinä, oleskelutiloina, kesähuoneita vieraille ja niistä voi helposti muokata myös yksilöllisen oman näköisiä rakennuksia. Olotar -tuoteperheellä on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu ja Design from Filand -merkit.Monia hyviä ideoita jäi muhimaan minun päähäni ja visioita siitä millaiselta oma parvekkeeni tulisi näyttämään tänä vuonna. Kannattaa myös kurkistaa Gardenliving viheralan lifestyle-liikkeeseen sisälle. Täältä löytää persoonallisen valikoiman viherkasveja, leikkokukkia ja leikkovihreitä sekä trendikkäitä ruukkuja ja sisustuselementtejä. Liikkeessä voi rauhassa nauttia vaikka kupin kahvia ja istuskella nojatuolinurkkauksessa miettimässä rauhassa valintojaan.

Kiitos mukavasta ja inspiroivasta illasta Gardenliving!6 kommenttia:

 1. Ihanat orvokit! Niitä minäkin jo olen istuttanut sekä kukkamaahan että ruukkuihin. Nyt hankintalistalla on pienehkö puu kodin etupihalle. Mutta mikähän se olisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit ovat Kristiina minustakin ihania! Sinä olet melkoinen viherpeukalo mutta teillä taitaa olla kevät/kesä aina vähän etuajassa siellä Ahvenanmaalla. Olisiko kirsikkapuu mitään vai joko teillä on sellainen? Tai sitten vaahtera, joka on niin kaunis vielä syksylläkin.
   Kivaa viikonloppua <3

   Poista
 2. Innostun yleensä keväisin parvekkeen laittamisesta ja hankin vähän liikaakin kukkia, yrttejä ja muita kasveja. Nyt täytyy vähän hillitä itseään, sillä loppukevääksi ja kesäksi on tiedossa parikin reissua, joiden ajaksi täytyy löytää hoitaja kasveille. Viikonloppuna taidan kuitenkin laittaa ainakin perinteisen minttulaatikon ulos. Kolme-neljä ruokakaupan minttua yleensä leviää koko laatikkoon nopeasti, antaa ihanaa tuoksua parvekkeelle ja niistä voi napsia ruokiin maustetta. Ja vaikka tulisi viileämpääkin, minttu kestää senkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse vähän samanlainen eli minun on vaikea pitää parvekettani "less is more" -linjalla. Tuo on muuten ihan totta, että jos kesällä on pidempään poissa kotoa pitää kukat vielä joko hoitoon tai jonkun on käytävä hoitamassa niitä. Minttu taitaa olla aika kestävä vaikka tulisi vähän kylmempääkin.

   Poista
 3. Ihanalta näyttää tuolla, niin paljon ideoita varmasti tuolta saa mukaansa napattua. Innostuin vähän noista havukasveista, koska nehän ovat ainoita, joiden kanssa onnistun puutarhassa (lue minipihalla)
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle iskee puutarhaliikkeissä on välillä sellainen "vauhtisokeus", että sitä melkein ylimitoittaa oman parvekkeensa koon ja neliöt :D Havukasvit olivat minustakin kauniita ja juuri nuo "muotoonleikatut". Parveke ei taida niille olla oikea paikka mutta mitä jos sinä laittaisit teidän "minipihalle".

   Kivaa Karkkilaa ja viikonloppua Outi <3

   Poista