huhtikuuta 10, 2019

Aarrekartta -työpajassa Sjökullan kartanon Lugnet LIfe & Living shopissa


Olen aivan armoton unelmoitsija. Haaveilen pienistä ja suuristakin asioita. Unelmat ovat hyvin tärkeä osa omaa elämääni. Jos minulla ei olisi unelmiani en varmaan saavuttaisi yhtään mitään. Unelmat tekevät minun elämästäni innostavaa. Elämälläni on tietty haluttu suunta ja merkitys kun pyrin kohden haaveitani. Missään tapauksessa en koe olevani haihattelija tai pilvilinnojen tavoittelija. Minä kuuntelen herkällä korvalla itseäni ja haaveet sitten putkahtavat esiin kun niille on oikea hetki. Unelmointi on minusta kykyä rohkeasti kuvitella millaista elämä on parhaimmillaan! 

Linnan Marengin juuri valmistuneita suussa sulavia suklaamarenkeja.

Helmikuun 25.päivänä ihana lifestyle putiikki Lugnet Life & Living vietti 2-vuotissynttäreitään Sjökullan kartanossa. Olen täällä blogissa kirjoitellut jo kahteenkin otteeseen hurmaavasta Kirkkonummen peltomaisemassa sijaitsevasta liikkeestä. Puoti vaihtoi omistajaa 2017 kevättalvella kun Johanna otti ohjat käsiinsä ja tästä pääset kurkistamaan siihen postaukseen. Olin kyllä ehtinyt  vierailla siellä entisen omistajan aikaankin ja menettänyt jo silloin sydämeni tälle kartanopuodille.

Synttäreiden kunniaksi oli Lugnet Life & Living julkistanut kilpailun Facebook-sivullaan. Synttärikuvaa kommentoivien kesken tultaisiin arpomaan 2 paikkaa Aarrekartta - Luo unelmasi todeksi -valmennukseen Lugnetissa 6.4.2019. Tägasin Outi's life bloggaajan Outin mukaan ja hän puolestaan merkitsi minut kuvaan. Ehdin jo unohtaa koko kilpailun kun sain Outilta kuvaviestin, että hän oli voittanut ja ottaisi sitten minut mukaan Aarrekartta valmennukseen! Joten kyllä mielenkiintoisiin kilpailuihin kannattaa osallistua kun niistä voi ihan "aikuisten oikeasti" voittaakin :)


Suuntasimme Outin kanssa hyvissä ajoin Sjökullaan jotta ehtisimme myös katsastaa mitä kaikkea kivaa uutta oli Lugnet Life & Living puotiin tullut nyt keväällä. Vaikka olen käynyt täällä aiemminkin onnistuin jotenkin innoissani tulevasta ajamaan Siuntio -risteyksen ohi. Perille päästiin toki turvallisesti tätä toistakin kautta mutta talven jälkeen kovin kelirikkoinen ja kurainen hiekkatie teki auton aika rapaiseksi. Onneksi auton saa pesukadulla taas hohtavan puhtaaksi.


Liike olikin kokenut pienen muodonmuutoksen edellisen käyntini jälkeen. Vintage-tuotteet oli siirretty kaikki yhteen huoneeseen. Vapautuneeseen huonetilaan oli tehty sympaattinen kahvio, jossa on tarjolla Linnan Marengin tuotteita. Uniikit kakut, leivokset, marengit ja myös suolaiset syötävät on valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista suosien lähituotantoa. Tärkeässä roolissa Linnan Marengilla ovat maku, ulkonäkö sekä perinteet. Pakkohan meidän oli ottaa juuri valmistuneita suklaamarenkeja kahvin kera ja vähän herkutella Aarrekartta -voiton kunniaksi.Sisustustuotteissa oli esillä keväistä hentoa vaaleanpunaista niin samettityynyissä, torkkupeitoissa kuin kynttilöissäkin. Ihanan paljon esillä oli myös Buddhan päitä ja patsaitakin, joista itse pidän todella paljon sisustuksessa. Kotona taitaa olla kolme ellei neljä Buddhan päätä, jotka toimivat kivana sisustuselementtinä rauhoittaen tilaa. Ulkona paistoi niin kauniisti aurinko, joka myös valaisi Lugnet Life & Living huonetilan. Kun kurkisti ulos ikkunasta näki peltojen yli läheiselle järvellekin. Minusta on ihanaa, että vaikka liikkeessä on esillä paljon sisustusesineitä ja huonekalujakin siellä on ihanan väljää myös liikkua.


Uutta olivat myös espoolaisen taidemaalari Sanni Olasvuon abstraktit öljyvärimaalaukset, jotka kuvaavat sielunmaisemia. Näiden kahvion seinillä roikkuvien "maalausten kautta pääsee hetkeksi levähtämään maailmaan, jossa kauneus ei ole turhuutta, vaan tärkeä ilmaisukeino ja tapa kertoa tarinoita elämästä." Oli ihan pakko lainata tuo em. lause Lugnetin Facebook-sivuilta koska se oli niin hienosti kiteytetty. Maalaukset ovat siis esillä kahviossa mutta kaikki teokset ovat myös myynnissä.


Sitten olikin jo aika siirtyä Lugnetin liikkeestä rakennuksen toiseen huonetilaan, jossa Aarrekartta - yksilövalmennus olisi käynnistymässä pikapuoliin. Valmennuksen meille vetäisi Kati Lanu, joka olisi Aarrekartta -valmentajamme seuraavien tuntien aikana. Aarrekartta -yksilövalmennuksessa olen ollut elämäni aika jo kolme kertaa aiemmin. Koska meidän elämäntilanteemme muuttuvat olin varma, että tulisin tekemään tällä kertaa ihan erilaisen Aarrekartan kuin syksyllä 2016 ollessani edellisessä valmennuksessa. Ja tässä osuin ihan oikeaan...


Ohjeeksi oli annettu ottaa mukaan aikakausilehtiä ja omat sakset. Lehtiä onneksi oli tarjolla myös Aarrekartta -työpajassa sillä oli juuri vienyt kaikki vanhat lehteni paperinkeräykseen. Me tulisimme tekemään kolme erilaista vaihetta tässä yksilövalmennuksessa. Visuaalisen aarrekartan avulla "tekisimme näkyväksi unelmamme visuaalisin keinon". Toisessa osassa kirjoittaisimme itsellemme kirjemuotoon unelmamme. Ja kolmas osio sisältäisi "unelmien ankkuroinnin" omaan kehoon, johonkin tärkeään kohtaan.

Tiesin jo aloittaessani visuaalisen aarrekarttani tekemistä, että tulisin käyttämään kaiken aikana tähän osioon. En haluaisi kirjoittaa kirjettä koska kaikki tulisi olemaan jo kuvina edessäni. Kirjeen kirjoittaminen tuntui minusta tarpeettomalta. Valmentajamme Kati sanoi ettei työpajassa tarvitse tehdä mitään mitä ei itse halua joten kirje minulta jäi tekemättä. Jollekin toiselle voi unelmien pukeminen sanoiksi olla luontaisempi keino pyrkiä niitä omia unelmiaan kohti kuin minulle.


Ennen aloittamista söimme kevyttä välipalaa ja sitten aloitettiin. Yksilötyöskentelyssä jokainen voi etsiä itselleen sopivan paikan tehdä Aarrekarttaansa ja istua vaikka lattialla niin halutessaan. Kannattaa keskittyä vain omiin unelmiinsa hiljaa itsekseen. Jäin istumaan pöydän ääreen koska se oli minusta hyvä paikka. Jännä juttu miten aikakauslehtiä selatessa sitä vain löytää "juuri niitä oikeita kuvia tai sanoja". Ihan kuin kutsuisit niitä luoksesi! Niks-naks ja sakset leikkasivat pinollisen minun unelmieni kannalta tärkeitä asioita. Saimme ohjeeksi laittaa Aarrekarttaa 1-5 unelmaa.


Tehdessämme Aarrekarttaa saimme ohjeeksi myös miettiä "millaista on minun hyvä elämä". Unelmieni kohde olen minä itse! Yritimme keskittyä "nyt-aikaa": minä olen, minulla on, minä teen. Unelmille pitäisi osata laittaa myös tarkistuspiste johon tulevaisuuteen. Kati kehotti meitä olemaan avoimia unelmien viesteille, toimia niiden vahvistamina ja opastamina. Aarrekartta aukeaa vain sen tehneelle eikä omaa karttaansa tarvitse selittää kenellekään toiselle. Siksi minäkään ei halua laittaa blogiin ihan selkeää kuvaa minkälainen oma Aarrekarttani oli kun se valmistui. Ymmärrätte varmasti...


"Unelmat ovat elintärkeitä ihmiselle. Ne kertovat syvimmistä tarpeistamme, elämän odotuksistamme. Unelmat viitoittavat arkisiakin valintoja, varsinkin jos osaamme hahmottaa ne siten, että niistä tulee luonnollinen osa toimintaamme. Unelmien merkitys perustuu paljolti siihen, annammeko niille arvoa - sallimmeko asioiden tapahtua itsellemme. Me voimme vaikutta siihen, miten elämämme sujuu."


Kotiin lähti joukko inspiroituneita osallistujia oman Aarrekarttansa kanssa. 
Kiitos Outi seurastasi, Johanna mahdollisuudesta päästä mukaan tähän tilaisuuteen
 ja Kati inspiroivasta Aarrekartta -valmennuksesta. 

26 kommenttia:

 1. Ihania kauniita kuvia ja kauniita ajatuksia! Unelmat kantavat eteenpäin ��.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit ♥ olen täsmälleen samaa mieltä. Pitää muistaa aina rohkeasti haaveilla.

   Poista
 2. Itse en ole tainnut koskaan aarrekarttaa tehdä vaikka siitä olen paljon kuullutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Mira ♥ Tämä taisi todella olla minulla jo neljäs aarrekartta mutta jokainen niistä on ollut erilainen. Olen säästänyt entisetkin kartat ja aina silloin tällöin silmäillyt niitä. Haaveet myös muuttuvat elämän aikana ja jalostuvat.

   Poista
 3. Unelmilla on todella suuri merkitys hyvinvointiin. Kun on tavoitteita niin elämä ei mene puuroiseksi. Suunnittelukin on aina yhtä hauskaa hommaa. Jokaisen olisi hyvä rakentaa oma aarrekartta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti kiteytetty ♥ Elämä oli myös aika tylsää ilman unelmia. Unelmat antavat meille ikään kuin siivet, jotka kantavat silloin kun tuntuu muuten "puuroiselta". Kiitos Sorakukka hyvästä kommentistasi!

   Poista
 4. Joskus hoitajaopiskelujeni parissa teimme aarrekartan, mutta se ei oikein koskaan auennut minulle. En tiedä olenko niin täysi realisti että se ei toimi minulla. Ja nyt alkaa tietysti ikäkin jo tehdä tehtävänsä ja unelmat ovat suurimmaksi osaksi toteutuneet, tai sitten osoittautuneet mahdottomiksi toteuttaa.
  Oikein ihanaa keväistä päivää sinulle Marjo ja toivottavasti unelmasi toteutuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kristiina ♥

   Muistan lukeneeni joskus artikkelin, joka käsitteli unelmointia ja sitä onko unelmat mahdollista edes toteuttaa. Artikkelin mukaan "aina ei voi onnistua mutta vääränlainen asenne, selittely ja valitus voivat myös estää unelmia toteutumasta". Kukaan ei voi onnistua joka kerta, mutta oleellista on se, miten pettymykset ottaa vastaan ja kuinka määrätietoisesti niiden jälkeen nousee takaisin pystyyn ja jatkaa yrittämistä. Olen itse huomannut, että olenkin tavoitellut ihan "vääriä unelmia, joka eivät ole olleet minulla oikeasti tärkeitä elämässäni".

   Ihana kuulla, että sinun unelmasti ovat suurimmaksi osaksi jo toteutuneet ♥
   Kivaa ja aurikoista päivää Ahvenanmaalle...kohta lämpiää!

   Poista
 5. Aivan superihana päivä ollut teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku ♥ Ihanaa päivää sinulle ja unelmointia!

   Poista
 6. Ihana paikka ja kiva päivä muutenkin. Satuin myös itse tänään kirjoittamaan samasta aiheesta blogiini Kivaa torstaita sinulle Marjo ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin sinun blogipostauksen kun olin painanut SEND-nappia! Minun piti itse asiassa julkaista omani jo eilen mutta jäi sitten kuitenkin tälle päivälle. Meillä oli kiva päivä :)
   Kivaa torstaita ♥

   Poista
 7. Voi miten ihana päivä sinulla ja Outilla on ollut omien unelmien ja tuon aarrekartta -kurssin parissa.
  Unelmat ja unelmointi on ihan parasta ja kun oikein niihin tähtää, voi joku joskus osua kohdallesi ja oikeasti toteutua.
  Aurinkoista ja toivottavasti lämpimämpää loppuviikkoa <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuuria Outin kanssa kun pääsimme mukaan tuonne Aarrekartta -päivää. Ihana Lugnet on jo ympäristönä unelmia herättävä ja aika kului omaa Aarrekarttaa tehdessä ihan siivillä.
   Uskon, että unelmat voivat toteutua jos ne ovat "oikeita sinulle kuuluvia unelmia" ja teet myös työtä niiden eteen. Unelmat eivät minusta ainoastaan ole materiaa ja tavaroita vaan ne voivat olla myös aineettomia ja henkisiäkin juttuja.
   Kivaa viikonloppua Sari ♥

   Poista
 8. Haaveilen paljon, mutta paperille en ole aarrekarttoja tehnyt. Pinterestiin kerään muutamaan kansioon erilaisia haaveasioita ja osa niistä on joskus vähän erikoisenkin mutkan kautta toteutunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sinun pitäisi joskus kokeilla Aarrekarttaa myös paperille :) Se on aika mielenkiintoista ja jännää puuhaa. Erikoistahan on myös se, että löydät lehdistä juuri sinulle tarkoitettuja "leikkeitä" eli niitä ei tarvitse edes hakea. Minulle ne aina tupsahtavat vain eteen. Tuo on muuten totta, että jotkut haaveet toteutuvat "aika erikoisella tavalla" ja silloin kun odotat niitä vähiten toteutuvan.

   Poista
 9. Aarrekartan tekeminen on hauskaa. Olen tehnyt jo monia erilaisia. Olen kiitollinen, että minulla on oma työtila, jossa voin kaikessa rauhassa keskittyä seuraamaan omia ajatuksen juoksujani. Viikonloppuna ehdin taas uusimman äärelle. Minäkin rakastan haaveilla ja unelmoida järkevän arjen vastapainoksi. Unelmakartta vei minut Samoksellekin kuvakisan voittomatkalle. Magiaa!
  Unelmoimisiin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Tuija, että sinäkin olet unelmoitsija. Pakko kyllä tunnustaa, että aavistin sen sinusta ennen kuin asia edes tuli puheeksi. Uskoin tässä taas intuitiooni. Arkeenkin kuuluvat unelmat ja ne auttavat myös jaksamaan.

   Vaikka Maiju Vilkkumaan kappaleessa Totuutta ja tehtävään lauletaankin
   "Vaalea tyttö naurahtaa
   sua ohimennen koskettaa
   kun sanon etten koskaan tahdo päivätyötä
   se sanoo: vuodet vähenee
   varo ettei kaikki ohi mee
   unelmat ei ketään joka päivä syötä"

   Unelmoida voi ja tehdä samalla sitä päivätyötä ♥

   Poista
 10. Itse tein tänä vuonna ensimmäistä kertaa unelmakartan, mutta tein sen digitaalisesti Canvalla. Siinä oli se hyvä juttu, että siihen voi käyttää myös omia valokuvia helposti. Mukavaa loppuviikkoa sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo digitaalinen Aarrekartta. Omia valokuviakin voisi olla kiva käyttää karttaansa. Ehkä pääsen kokeilemaan tätä jossain vaiheessa.
   Kivaa sunnuntaita ♥

   Poista
 11. Aivan ihania kuvia ja onpa muutoinkin suloinen ympäristö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa ♥ Olisit viihtynyt tuolla. Ympärillä peltoja silmänkantamattomiin. Kaukana näkyy itse kartanorakennukset ja järvikin. Kesällä täällä on ihanan vihreää.

   Poista
 12. Olisi mielenkiintoista työstää myös omaa aarrekarttaa...ja tuo ympäristö on ollut vallan oivallinen kurssipaikka. Oletko muuten huomannut aiemmista tehdyistä aarrekartoistasi, että haaveesi olisi toteutuneet eli onko niistä ollut ihan oikeasti sinulle hyötyä?
  Jaksetaan haaveilla ja unelmoida edelleen!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan Satu, että saat mahdollisuuden tehdä oman Aarrekarttasi ohjaajan kanssa.
   Osa haaveista on toteutunut kyllä. Jos joku haave ei ole toteutunut niin uskon niin ettei sen ole ollutkaan tarkoitus toteutua. Kyllä Aarrekartasta on hyötyä. Olen visuaalinen ihminen ja kun laitan asiat "kuvallisesti esille" voin aina "heikkona hetkenä" katsastaa karttaani ja saada taas suunnitelmasta ja matkasta haaveeseen kiinni. Toinen vaihtoehto on lukea itselleen kirjoittama kirje (tätähän minä en tehnyt). Kolmas vaihtoehto palata unelmaan on koskettaa sitä kohtaa omassa kehossasi, johon olet ankkuroinut haaveesi.
   Ehdottomasti Satu jatketaan haaveilua ♥

   Poista
 13. Me teimme miehen kanssa yhteisen aarrekartan, jonka avulla mm löysimme tupamme. Toivottavasti aarrekarttasi johdattaa sinut yhtä upeisiin kokemuksiin kuin meidät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Satu, että olet tehnyt miehesi kanssa Aarrekartan ♥
   Ja koska tupanne on löytynyt olette yhdessä kulkeneet tätä unelmaa kohti.
   Olen luonut itselleni tavoitteen - realistisen - ja aika näyttää miten käy.

   Poista