huhtikuuta 11, 2019

Rempallaan on hulvaton komedia keskellä kämmentä

 Yhteistyössä KUT Keski-Uudenmaan Teatteri 

Rempallaan on poskettoman hulvaton komedia, joka saa nauramaan ihan vedet silmissä! Alussa on umpirakastunut uusiopariskunta, joka papin aamenen ja Mendelssohnin häämarssin jälkeen laittaa nimet rohkeasti paperiin. Oma rintamamiestalo siinä sitten tulee ostettua ja uusi vaaleanpunainen elämä talollisena alkaa. No, ehkä ostos kaipaa pientä pintaremonttia mutta ei hätää.

Vaikka on vasara ja nauloja tahtoo tuoreelta aviomies Timolta (Jari Vainionkukka) mennä sormi suuhun. Aviovaimo Hanna (Elina Varjomäki) kun jo visioi talosta funkkistyylistä kaunotarta, jossa seinällä on leopardikuosia, tasainen katto ja yläkertakin alakerrassa. Tilannetta eivät todellakaan helpota Timon teini-ikäinen pelaamiseen koukuttunut Jesse (Anna-Leena Sipilä) puhumattakaan taukomatta selfie-tikun kanssa häärivästä tytär Alinasta (Elina Varjomäki).

Ja kuinkas sitten kävikään kun tuoreen aviovaimon raskaustestikin näyttää kahta viivaa! Tilanne on nyt selkeästi päällä ja kaiken lisäksi talossa myös elelee Hiiri (Anna-Leena Sipilä). Eikä ihan mikä tahansa viiksekäs kotihiiri vaan filosofisia ajatuksia ilmoille suoltava tyyppi, joka syö juustoa ja jakaa auliisti neuvojaan. "Syö enemmän ja murehdi vähemmän ja käytä hyvä ihminen vatupassia!"

Pysyttekö vielä kärryillä vai putositteko jo? Kaksituntinen komedia on täynnä yllätyksiä, vauhtia, vaarallisiakin tilanteita ja asbestia, pylvääseen juuttunut saha,  ulkomaalaisia remppamiehiä, jotka tulevat jos jaksavat ja "jos piikatessa ei vaan tule hiki". Huh huh - onneksi on väliaika, jolloin voi käydä nauttimassa Festa Zannonin herkuista - vahva suositus!


Rempallaan on kolmen vahvan Keski-Uudenmaan Teatterin näyttelijän ilta mutta silti lavalla nähdään 25 erilaista hahmoa. Anna-Leena Sipilä näyttelee peräti 19 erilaista roolia vaihtamalla peruukkeja, irtoviiksiä ja rooliasuja lennossa.

Sipilä on hupparissaan angstaava, pleikkaria tauottava hakkaava pikkupoika Jesse, josta seuraavaksi kuoriutuu "seksiä verkkosukissa tihkuva" rakennustarkastaja kypärässä ja pitsillä somistetuissa huomioliiveissä.

Sipilän arkkitehti-rooli on myös osuva "suuria linjoja maalavasta visionääristä". Mustat paksut viikset, peruukki ja "hieman hoono soomi" niin remonttireiska Alexandru Romaniasta on valmis. Vai oliko se peräti Transilvaniasta? Sipilän roolisuoritukset ovat huikeita vaikka välillä omankin pokan pitäminen on vähän vaikeaa.


Elina Varjomäki pääsee vähän vähemmällä esittämällä vain aviovaimo Hannaa, tytär Alinaa, Rautakauppiasta ja Anoppia. Komedian rautakauppa kohtaus on käännetty hauskasti ihan toisinpäin kuin oikeassa elämässä. Yleensähän rautakaupassa ei palvella - kun myyjätkin ovelasti ovat jossain piilossa - mutta Rempallaan komediassa Timo poistuu mukanaan upouusi peräkärry, aivan tuhottomasti tavaraa sekä ihan käsittämättömiä vehkeitä ja vempaimia. "Tässä on hieno ääni! Ja kova. Tosi kova."

Jari Vainionpää on vain aviomies Timon ja rakennusmies Aantsin roolissa. Timon valtaa epätoivo kun se saha juuttuu pilariin, jonka rakas vaimo pyysi ehdottomasti poistamaan. "Mutta sehän on kuin sisustuselementti siinä" tokaisee tässä vaiheessa vielä innokas remontoija leikkisästi. Oma usko alkaa loppua kun valmista ei hänen käsistään synny millään ilveellä "No, ehkä tää tästä hyvällä suunnittelulla ja hyvillä tekijöillä..."

Eikä tilannetta paranna yhtään raskaana oleva vaimo Hanna, jonka hormonit ja mielialat ovat melkoista vuoristorataa. "Muistelen ensimmäistä miestäni. Hän kuoli pientyökaluonnettomuudessa." niisk niisk. Lusikkansa soppaan laittaa myös "mustanpuhuva" anoppi, joka pölähtää vierailulle kaiken keskelle ja sättii tyttärensä saamatonta "peukalo keskellä kämmentä olevaa" aviomiestä.

Ennen komedian loppuhuipennusta ehditään käydä audienssilla "suuren ja mahtavan Kaavoituspäällikön" luona jota tavalliset kuolevaiset eivät edes saa tavata ennen vastaamistaan oikein kolmeen kinkkiseen kysymykseen. Tulee Maanmittaaja, puskutraktorit ja ehkä se nelikaistainen moottoritiekin vai tuleeko...

Vinkkinä totean vain, että Rempallaan komedian loppumusiikkina soi iki-ihana Johnny Nashin I can see clearly now :)


Rempallaan komedian teksti on Roope Lipastin ja ohjaus Kalle Tahkolahden. 

Lietolaiskirjailija Lipasti on pyhittänyt koko elämänsä remonteille. Hänellä on parinkymmen vuoden kokemus oman maatilan kunnostamisesta ja korjausrakentamisesta. Rempallaan kuvaa hyvin "unelmien ja todellisuuden kohtaamista" remontin keskellä unelma talossa, joka ei tunnu koskaan valmistuvan. Paineita joka suunnalta, lukemattomia epäonnistumisia ja pettymyksiä "joskus tahtoo mennä sormi suuhun vaikka yritys on armoton, läpi kiven perse edellä puuhun kun yötä myöten kiivetään" legendaarista Leeviä lainatakseni.

Ensi-iltansa näytelmä sai 19.3. ja vielä ehtii mukaan nauramaan.

la 13.4. klo 16
ke 24.4. klo 19
to 25.4. klo 19
la 27.4. klo 16
la 4.5. klo 16
su 5.5. klo 15

Lisätiedot ja varaukset
lippu.fi / 09 2735 4000
info@kut.fi / KUT.FI

Toimisto ja lipunmyynti palvelee osoitteessa Kultasepänkatu 4, Kerava.
HUOM! Lipunmyynti suljetaan 15 min ennen esityksen alkua.

Kuvat Kapina Oy.


12 kommenttia:

 1. Vaikuttaa tosi hauskalta esitykseltä. Harmi, että täältä Liedosta on vähän turhan pitkä matka sinne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska yhteensattuma, että komedian kirjoittaja Roope Lipasti on juuri Liedosta. Hän on vähän "teidän kylän poikia". Tätä komediaa on esitetty mm. Turussa jossain vaiheessa joten toivotaan, että tulee sinne sinun lähelle Varsinais-Suomeen jossain vaiheessa uudelleen. Keravalle taitaa olla vähän pitkä matka sieltä :)

   Poista
 2. Haha, kuulostaa ihan mahtavalta! :D Pitääpä harkita, jos täältä Orimattilasta ajelisi tuon katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hulvaton! Välillä tuntui siltä, että Anna-Leena Sipilän oman pokan pitäminen oli kovilla kun hänellä ne roolit vaihtuivat ihan lennossa. Vaatii kyllä aikamoista eläytymistä kun vaihtaa rooleja ihan lennossa. Se, että sujahtaa toisiin vaatteisiin, peruukkiin tai irtoviiksiin ei vielä tee hahmoa. Sipilän kehonkieli oli huikeaa ja vaihto angstisesta laahustavasta teinistä toiseen hahmoon vaikka juuri tähän seksiä tihkuvaan Rakennustarkastajaa meni ihan nappiin. Orimattilasta voi vielä Keravalle tullakin kun "on suunnalla".

   Poista
 3. Kuulostaa just sellaiselta komediapläjäykseltä, jonka minäkin haluaisin nähdä!
  Ihanaa viikonloppua sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että olisit viihtynyt Outi. Jos olisimme istuneet vierekkäin niin varmasti olisimme hirnuneet molemmat. Meidän juttu selkeästi! Kivaa sunnuntaita ♥

   Poista
 4. Kuulostaa tosi hauskalta! :D Harmi etten hoksannut aikanaan kun ilmeisesti täällä Turussakin ollut, jos oikein ymmärsin aiemmasta kommentista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rempallaan komedia on esitetty Turun Linnateatterissa vuonna 2013, jolloin se sai ensi-iltansa. Rooleissa olivat Anu Hälvä, Tom Petäjä ja Teemu Aromaa. Komedia kiersi sen jälkeen myös Tampereella, Lohjassa, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Myös Oulussa sitä on esitetty. Ja nyt sitten KUT Keravalla.

   Poista
 5. Tämä voisi olla hauska teatteriesitys. Täytyy yrittää innostaa mies mukaan katsomaan.
  Sinikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pääset nauramaan miehen kanssa Rempallaan komediaan. Mukavaa pääsiäisviikkoa!

   Poista
 6. Vaikuttaa siltä, että tämä on ehdottomasti päästävä katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että viihtyisit tässä Rempallaan -komediassa :) Onneksi vielä on näytöksiä jäljellä.

   Poista