huhtikuuta 05, 2019

Kevätmessut 2019 - värikäs ideapuutarha alue ja erilaisia parveke ideoita


Huhtikuuni on jo useana vuonna alkanut Messukeskuksen perinteisillä Kevätmessuilla. Olen nyt neljättä kertaa messubloggaajanakin mukana. Kun lumet ovat sulaneet, pensaat alkavat puskea pieniä vihreitä silmujaan ja mustarastaan huilumaisesta lurittelusta voi nauttia iltaisin on ehdottomasti virkistävän inspiroivaa käydä vähän haistelemassa uusia trendejä messuilla.

Kevätmessut ovat vuodesta toiseen tapahtuma, joka virkistää kauneudellaan, kekseliäisyydellään sekä ihanilla kohtaamisilla messuhalleissa. Olen saanut monia uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia aikaan messuosastoilla ja muutamien kanssa ollaan ihan ystävystytty.

Ja mikä parasta yhdellä lipulla pääsee näkemään useita erilaisia tapahtumia: Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu & Remontoi, Sisusta sekä Lähiruoka & Luomu. Messutarjontaa on siis laidasta laitaan ja mukana satoja kiinnostavia yrityksiä. Totta kai messuilta voi tehdä myös hankintoja niin halutessaan koska hyviä messutarjouksia löytyy paljon.

Minulla kertyi eiliseltä messuvierailultani reilut 700 valokuvaa. Ajattelin nyt ensimmäiseksi esitellä miltä Ideapuutarha alueella näyttää. Koska itse en omista omaa pihaa minua kiinnostaa aina myös tutkia mitä uusia ideoita on parvekkeita varten loihdittu. Aloitetaan näistä ja jatketaan sitten muilla aiheilla myöhemmin.

Kevätmessut ovat avoinna 4.-7.4.2019 joten jos viikonloppuna ei ole ohjelmaa ota suunnaksi Messukeskus Pasilassa.

IDEAPUUTARHA ALUE

Viime vuonna Ideapuutarha alue oli Liisa Ihmemaassa -henkinen. Tänä vuonna samalta alueelta löytyy peräti neljä erilaista teemapuutarhaa: city-eko, joka pihan kotiapteekki, rakkausretriitti ja pihat lapsi- ja koiraperheille. Ideapuutarha alueen päällä on "vihreä iso kattokruunu", joten alue on helposti löydettävissä hallista 6. Yritin ottaa kuvaa tästä ihanuudesta mutta yksikään niistä ei ollut riittävän hyvä päätyäkseen tänne blogiin.

Minusta tässä alueessa on parasta se, että sieltä pystyy suoraan poimimaan ideoita helposti omalle pihalleen. Tuotteista löytyy sekä saatavuus että hintatiedot heti paikan päältä. Aloitin tänäkin vuonna Ideapuutarha alueelta koska siitä on tullut minulle vähän tapa. Kiva startti messuilulle!


Ideapuutarha alueelta löytyy todella paljon keväisiä kukkia: tulppaaneita eri väreissä, perunanarsisseja ja keltaisia torvinarsisseja. Mietin muuten aina miksi ihmeessä kutsumme valkoista narsissia perunanarsissiksi? Perunanarsissin tuoksu on todella ihana ja siitä tulee mieleen vähän hyasintti. Emmekö voisi kutsua sitä morsiuskruunuksi kuten kukan englanninkielinen nimi on? Jotenkin tuo nimi olisi paljon kauniimpi.

Messukeskuksessa myös kirsikkapuut ovat jo kukassa samoin magnolia. Tunsin taas kaipuuta keväiseen Hollantiin ja Keukonhofin upeaan kukkaloistoon. Lissen kukkapuisto on aivan huikea joten ehdottomasti kokemisen arvoinen. Kotona on tänä keväänä ollut tulppaaneita tammikuun lopusta saakka viikottain. Rakastan tulppaaneita!City-eko -puutarha on joka pihan kotiapteekki, joka antaa ideoita siihen miten omaa terveyttä voi edistää kasvattamalla ja hoitamalla pihallaan erilaisia syötäviä kasveja ja yrttejä. Ihan herahti vesi kielelle kun katselin punaisia ja keltaisia tomaatteja. Lähiruoka omalta pihalta tai puutarhasta on ekologista ja ympäristöteko. Toki kasvattamista voi harrastaa myös omalla parvekkeellakin.Rakkausretriittipuutarha on puolestaan rauhallisen meditatiivinen metsä-spa, jossa voi pulahtaa välillä paljussa ja nauttimassa vaikka lasin kuohuvaa samalla. Täällä voi ihanasti rentoutua ja aistia ympärillä olevaa kukkaloistoa. Kauniit kukkivat orkideat saivat tänne myös vähän eksoottisenkin tunnelman. Nuo valaistut flamingot olivat myös hauskoja.
Lapsiperheen pihalla oli otettu huomioon lasten tarpeet. Helppoa tekemistä ja puuhailua vaikka hiekkalaatikolla tai uittamalla keltaisia ankkoja vedessä. Pienellä omalla kastelukannulla taapero oppii antamaan vettä janoisille kukille. Tällä pihalla huomioitiin myös vanhempien ruuhkavuodet sillä piha ei ole hoidollisesti liian aikaa vievä ja haastava.


Koiraperheen pihalla oli esitetty käytännössä miten lemmikit ja isännät sekä emännät saadaan viihtymään pienessä pihassa sulassa sovussa. Elämillä on omat vaistonsa ja tapansa kuten taas meillä ihmisillä omamme. Oikein suunniteltu piha antaa rentouttavan ympäristön sekä karvakaverille että meille kaksijalkaisille.


PARVEKE IDEOITA

Hallista kuusi Ideapuutarha alueen takaa löytyi sitten seuraava vierailukohteeni eli kuusi erilaisilla teemoilla sisustettua parveketta. Parvekkeen sisustusta miettiessään kannattaa aina pitää mielessä oman parvekkeen realistinen koko. Usein kalustekaupoissa kaikki näyttää niin mukavan sopivalta mutta jos kalusteet ovat liian suuria omalle pikku parvekkeelle on tehty vähän huonot kaupat. 

Toinen tärkeä kriteeri on tunnelma, jonka omaan "kesähuoneeseensa" haluaa luoda. Meillä parveketta käytetään todella paljon ja silloin myös toiminnallisuus on hyvä pitää mielessä. Onko parveke enemmän auringonottoa varten vai tuleeko sinne mahdollisesti hyötypuutarha? Kannattaa myös tarkkaan miettiä parvekkeelle sijoitettavat kasvit etteivät ne ole liian suuria? 

URBAANI PARVEKEPUUTARHA


Näin ensimmäisenä tämän parvekkeen ja pakko myöntää, että Urbaani parvekepuutarha vei sydämeni heti. Ihastuin kelta-sinisiin tekstiileihin, jotka saivat sen näyttämään todella pirteältä. Parveke oli hyvin vihreä eli varsinainen salainen keidas keskellä kaupunkia. Tällä parvekkeella olivat sulassa sovussa hyöty- ja viherkasvit. Itse nostan usein kesällä omalle parvekkeelle huonekasveja kesäajaksi "lomailemaan".

Parvekkeen lattialle levitetty sisalmatto toi värikkyyteen levollisuutta ja kalusteiden tumma puu taas hieman eksotiikkaa. Ihana mosaiikkipöytä ja metalliset terassituoli antoivat vähän värimerellisen tunnelman kokonaisuuden. Erittäin onnistuneen kokonaisuuden oli toteuttanut Versoileva: Kati Jukarainen, Maria Kesänen ja Sanna Rasku. Parvekkeen tuotteet K-Rauta.NUOREN FIILISVIHREÄN DIY -PARVEKE OLESKELUUN JA TUUNAILUUN

Tällä parvekkeella toteutui äärimmäisen hyvin kierrätys, diy-teema, vastuullisuus ja tuunailu! 
Parvekkeen oli suunnitellut Näprä & Plan B -tiimit, Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksesta. 
Parvekkeen matot oli solmittu puuvillakuteista (alkaen 3€/kg). Hauska idea ja muistan, että olen joskus koulussa solminut tällaisen maton. Sisustuksessa käytetyt langat (alkaen 1€/kpl) ja kankaat (alkaen 3€/kg) olivat myös Näprä kierrätysaskartelutuotteita. Aivan huikea oli myös metalliaarteista (alkaen 10€/kg) tehty roikkuva mobilekoriste. Siihen oli käytetty ainakin lusikoita ja pieniä metallivuokia. 

Parvekkeen kalusteet olivat puolestaan Plan B uusiotuotteita. Plan B on Kierrätyskeskuksen uniikkien uusiotuotteiden mallisto. Erilaisia ekologisesti ja eettisesti tuotettuja vaatteita, asusteita sekä sisustustuotteita ja huonekaluja. Värikästä ja kotimaista käsityötä. Vanhan tennismailan verkko oli korvattu liitutaululla ja tekstillä "Käytä luovuutta älä luonnonvaroja". Nyt niin kovin trendikkäitä rottinkikalusteita ja tällä parvekkeella oli linnunpönttökin koristeena.
ELÄKELÄISPARISKUNNAN DESIGN PARVEKE KESÄILLAN NAUTISKELUUN

Tällä design parvekkeella oli käytetty erittäin laadukkaita materiaaleja ja parvekkeen hintalapuksi olikin saatu peräti 2004€! Eläkkeellä oleva pariskunta voisi asua jossain pääkaupunkiseudulla vaikka merenrannalla siemaillen viiniä parvekkeellaan. Ehkä he matkustavat usein koska kasveja täällä ei juuri ollut hoidettavaksi. Väritys hempeän vaaleanpunasävyinen mustalla twistillä. Suunnittelijat Åsa Pihlström ja Jenni Härkönen, Vepsäläinen.


KOTOISA KEIDAS

Tämä parveke oli hyvin aurinkoinen keltaisen ja pirteän värityksestä ansiosta! Parvekkeen kuvailtiin olevan boheeminen rauhallinen ja kotoisa virkistystila, jossa yhdistyvät rentous ja luonnonläheisyys. Kasvit parvekkeella olivat Puutarhanikkareilta. TTS Työtehoseuran Minna Järvensivu ja Marika Johansson oli suunnitelleet parvekkeen. 


LENTÄVÄ HOLLANTILAINEN

Parvekkeen nimestä minulle tuli ensimmäiseksi mieleen Richard Wagner ooppera, jossa päähenkilö on hollantilainen merikapteeni, joka rangaistuksesi jumalanpilkasta on tuomittu ikuisesti harhailemaan maailman merillä. Kun katsoi sitten parveke esittelyn minulle selvisikin, että parveke olisi "Lentävä hollantilainen" -teemalla tehty merihenkinen kattoterassi. Aika hauskasti keksitty!

Istuinryhmän rajaamiseen oli käytetty paksuja laivaköysiä. Täällä oli myös merihenkisiä lyhtyjä. Parveke oli myös hauskan keltainen ja siellä oli myös ripaus kukallisuuttakin tyynyissä. Hauskat terassituolit, joiden valmistajan unohdin katsoa. Terassi Median toteuttama ja yhteistyössä olivat mukana olleet mm. Tampereen Markiisi, Metsola Piha ja Puu sekä Piippo.
Vinkkinä kun kiertelet Kevätmessuilla muista juoda riittävästi. Virkistystä saat ostamalla vaikka mansikoita ja mustikoita, joita on tarjolla hallissa 6. Myös mehuja ja smoothiet näyttivät hyviltä. Me kävimme PauMau -blogin Pauliinan kanssa nauttimassa kiertelyn lomassa pizzapalat Piazza Italiassa ja täytyy sanoa, että niistä tuli mieleen New Yorkissa nautit paksupohjaiset pizzapalat, joihin rakastuin. Vahva suositus!

Pysy kuulolla! Seuraavassa postauksessa kivoja vinkkejä mm. sisustuksen puolelta.


16 kommenttia:

 1. Kevätmessut on kyllä parhaat! Tänä vuonna harmi vain, että jää välistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten harmi! Aina ei vain kaikkialle itsekään ehdi vaikka kuinka haluaisi. Onneksi Kevätmessuista löytyy paljon kuvia ja juttuja somen kautta. Kivaa päivää!

   Poista
 2. Hei, sinä oletkin jo ehtinyt käymään messuilla! Itse olen menossa huomenna. Oli kiva päästä näkemään jo ensitunnelmia messutarjonnasta postauksesi kautta. Ideapuutarha ja nuo parvekkeet ovat minun suosikkeja olleet monena vuonna. Itsellä nyt kolmas kerta, kun olen messubloggaajana mukana.

  Mukavaa viikonloppua Sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps :) Heti torstaina kävin. Ehkä tulen vielä huomenna. Katsotaan nyt miten aikataulut menevät. Ideapuutarha ei ollut "niin sadunomainen" kuin viime vuonna mutta pidin paljon. Parvekkeista yksi nousi selkeästi ylitse muiden.

   Mukavaa messuilua huomenna Krisse ♥

   Poista
 3. Ihanat messut, uskoisin ! Hienoja parveke-ja terassi-ideoita joista poimia itselleen ne sopivimmat. Nyt tekee jo mieli laittaa kaikkea kaunista ulkotiloihin, mutta epävarmat sääennustukset hidastavat vielä toistaiseksi hiukan.
  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vain kuinka paljon minut omat sormet syyhyävät laittaa jo kaikkea parvekkeelle. Mutta vielä on liian aikaista koska ilmatkin taas kylmenevät alkuviikosta. Kevät keikkuen tulevi kuten sanotaan! Pitää malttaa eikä kiirehtiä.
   Aurinkoista viikonloppua Kristiina ♥

   Poista
 4. Oletpa reipas kun postauksen sait jo kasattua :) Kiitos seurasta, olipa oikein mukava messupäivä <3 ps. Ebba Masalin -probleema selvitetty; kuvien tekijänoikeussuoja on jo rauennut, joten ne ovat vapaata riistaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ajattelin laittaa vinkkejä kun tuli vinkkipyyntöjä sekä lukijoilta että parilta ystävältäkin "mitä katsoa Kevätmessuilla". Kiitos seurastasi! Paljon ehdittiin kyllä katsella ja höpöttää myös. Vai olet sinäkin ollut Sherlock Holmes :D

   Itse kanssa googlettelin tätä ja löysin, että taiteilijan tekijänoikeudet vapautuivat 2013. Ebba Masalin on ollut äärimmäisen hyvin perillä kasveista ja ne on maalattu kyllä todella taitavasti.

   Poista
 5. Ihanan värikästä. Meillä on niin pieni takapiha, että voin hyvin käyttää siihen näitä parvekeideoitakin :)
  Ihanaa viikonloppua Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Jotenkin tuntui, että keltaista näkyi paljon tai ehkä minä vain kuvasin sitä. Minä niin unelmoin omasta pihasta edes pienestä sellaisesta. Onneksi teimme tänään aarrekartat :) Nyt sitten vain unelmia kohden tarmokkaasti kun aika on oikea.

   Aurinkoista viikonvaihdetta ja tsemppiä piirakoihin ♥
   PS. kuvaa odotellen...

   Poista
 6. Kivoja messukuvia, melkein kuin olisin itsekin käynyt messuilla :)

  Joka kevät päätän, että nyt tämä on se vuosi, kun laitan pihani hyvään kuntoon, mutta aina projekti jää jos ei alkutekijöihinsä niin ainakin puoliväliin. Ehkä tänä keväänä otan realistisemman tavoitteen ja laitankin vai terassini kuntoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥ Messuilla oli paljon kaunista kuvattavaa.
   Hyvä idea laittaa terassi ensin kuntoon :)

   Poista
 7. Ihanan inspiroivia messukuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira ♥ sain paljon ideoita, joka jäivät nyt sitten hautumaan päähäni...

   Poista
 8. Ihanat messut! :) Niin kaunista ja ideoita täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen NIIN samaa mieltä Elina ♥ Kevätmessuilla tulee aina hyvä fiilis jo tästä kukkien kauneudesta.

   Poista