huhtikuuta 06, 2019

Kevätmessut 2019 - "must to see" osastoja ja kivoja uusia tuttavuuksia


Kevätmessuille 2019 ehtii vielä huomenna sunnuntaita. Messukeskuksen ovet avautuvat klo 10 ja sulkeutuvat klo 17. Ideapuutarhan ohjelmalavalla on mahdollista päästä kuulemaan kuinka floristimestari ja Kukkakirjan kirjoittaja Saija Sitolahti Järvenpään Kukkatalosta kertoo kukkatrendeistä tänä vuonna klo 12. Seuraavaksi lavalle nousee vihreään hurahtanut puutarhatoimittaja, tietokirjailija ja yrittäjä Johanna Vireaho valottamaan kuluvan vuoden viherkasvitrendejä.

Keräsin tähän toiseen Kevätmessut postaukseen sellaisia "must to see" osastoja, joissa itse viihdyin ja sain myös hyviä ideoita ja inspiraatiota. Lisäksi joka kerta messuilta löytää myös kivoja uusia tuttavuuksia kun vain kävelee ja katselee uteliaana ympärilleen.

MÖKKIPIHA


Mökkipiha alueelle on tänä vuonna kerätty jänniä "mallinukkehahmoja" touhuilemaan. Nämä punaiset kastelukannut muodostivat hauskan "virtaavan veden suihkulähteen". Tästä vaan nikkaroimaan omalle mökille vastaavaan.


Ihanat penkkiryhmät "järven rannalla" kutsuvat lepuuttamaan jalkoja hetkeksi messuilun lomassa. Tuo puun poikkileikkauksilla koristettu kangas oli minusta todella hauska. Unohdin vain katsoa kenen se mahtoi olla...


Saunasta löytyi uusitun Rentosaunan tuttuja tuotteita, joista enemmän tietoa löydät tästä.


Jännä uusi tuttavuus oli tämä kelosaunamökki. Valmistaja Huliswood Karstulassa.


Minä rakastan puupinoja koska ne ovat niin valokuvauksellisia. Pakko napsaista tästä kuva!


Tämä virolainen mökki toi minulle mieleen Harry Potterin tai Hannu ja Kerttu sadun Noidan-talon. En kurkannut sisälle mutta tässä talossa oli jotain hassua kun sen mittasuhteet olivat ihan vinksinvonksin. Valmistaja Puukujurid.

KUKKAINEN SELFIESEINÄ


Kaunein selfien ottoseinä on tässä ja se löytyy K-Raudan osastolta. Sitten vaan cheese tai muikku! 

SISUSTA


TaitoShop/Kenkävero oli täynnä kauniita Ebba Masalinin vanhoista opetustauluista tuttuja pikkutarkkoja kasveja, sieniä ja maatilan elämiäkin. Pyyheliinoja, kaitaliinoja, julisteita, kangaskasseja ja mekkojakin. Todella ihania!


EcoFurnin osastolla löytyy luonnollisia vain puusta ja narusta valmistettuja aurinkotuoleja. Lisäksi iskin silmäni näihin puisiin ottimiin, pannun- ja lasinalusiin. Kannattaa käydä katsomassa.


Annansilmä-Aitta on suosikkini vuodesta toiseen. Yritys on toiminut Helgingissä jo 100-vuotta ja rottinkikalusteet tehdään Suomessa näkövammaisten käsityönä. Materiaali on kovapintaista huonekalu- ja piiskarottinkia.


Sisustuskauppa Piironki löytyy myös Kevätmessuilta. Iskin silmäni tuohon meriruoko amppeliin.


Uusi tuttavuus oli Elegant Home, joka on romanttisten kodintekstiilien verkkokauppa. Pyyheliinoja kauniilla pitseillä varustettuina ja niitä voi huoletta pestä 60C asteessa ja pitsit pysyvät suorina. Myös hamam pyyheliinat olivat kauniin värikkäitä.


NaturalHarmony oli uusi tuttavuus ja yritys taitaa olla juuri vasta perustettu. Yrityksen nettisivuja en löytänyt mutta Instagramin @naturalharmonytoy on muutamia tuotekuvia. Hauskoja kierrätyslasista valmistettuja meduusaa esittäviä kirjapainoja. Minä rakastuin "kirjavaloon", joka lähti sitten messuilta Marjon matkassa kotia kohti. Kirjavalot ovat omaperäisiä ja ne voidaan laittaa esille monella eritavalla. Kun kirjan kannet ovat kiinni valo ei pala. Tätä valoa ladataan pari tuntia USB-kaapelilla ja se valaisee 7-8 tuntia sen jälkeen. Kun ehdin otan kuvia omasta "kirjavalostani" täällä kotona ja postaan blogiin siitä tarkemmin. Jänniä tuotteita!



Seuraavalta osastolta löysimme sisustusmaalarin uutuustuotteen Frenchic Clalk Paint. Briteissä ja Yhdysvalloissa ilmiöksi noussutta kalkkimaalia Frenchic Paint saa nyt siis myös Suomesta. Tuote on ympäristöystävällisesti valmistettu, turvallinen ja tutkittu kalkki- ja mineraalimaali, joka on valmistettu nimenomaan huonekalumaalaukseen. Tästä voit lukea maalista lisää. Saimme samalla PauMau blogin Pauliinan kanssa taidenäyttelyn avajaisiin kutsut toukokuussa mutta siihen palataan myöhemmin. 



Mosa Interiors kannattaa myös katsastaa. Verkkokaupasta voi tilata tuotteitta tai sitten piipahtaa myös myymälässä Helsingin Tapanilassa. Nuo kukalliset mukit olivat suloisia!



HUONEetRUM on ihana pikkuinen sisustus ja viherkasvi liike Kirkkonummen vanhassa asemarakennuksessa. Blogista löytyy useitakin postauksia kun olen vieraillut Eeva ja Johannan luona heidän liikkeessään. Viime keväänä osallistun pääsiäiskoristeiden askartelukurssille. Messuosastolla ihania viherkasveja, tillandsioita sekä uusi Taimi kirja. Ehdottomasti kannattaa poiketa!




Yksi Kevätmessujen 2019 kauneimmista osastoista on Maalla -lehden ja Järvenpään Kukkatalon yhteisosasto. Maalla -lehti on minusta mielenkiintoinen sisustuslehti ja ostan sen usein. Järvenpään Kukkatalon osastolla oli torstaina ainakin kukkasidontaa. Saija Sitolahti järjestää myös huhti-touko-kesä-elokuussa kukkasidontakursseja, joista saa lisätietoa kun piipahtaa täällä.




Hyviä messuilua kaikille, jotka suuntaatte huomenna Messukeskuksen. Kannattaa myös ostaa 50:n tulppaanin nippu 20 eurolla. Ostin itse torstaina ja nyt minulla on kaksi isoa maljakkoa täynnä vaaleanpunaisia tulppaaneita. Kukkia ei koskaan voi olla liikaa kotona :)

14 kommenttia:

  1. Ihanat messut! Nuo rottinkivalaisimet olisivat ihanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätmessut ovat aina todella onnistuneet ja hyvä startti omaankin parvekkeen suunnitteluun!
      Minulla on ollut kaksi rottinkivarjostinta. Mietin juuri olenko säästänyt ne koska olisi kivat vaihtaa ne kahteen pöytävalaisimeen kesäksi.

      Poista
  2. Se vinksin vonksin talo oli kyllä aika erikoinen. Minun piti mennä vielå lauantaina tai tänään sunnuntaina, kun en ollut oikein ottanut kunnon kuvia, mutta sainkin kamalan räkätaudin joka vei kaikki voimat pois. Kiva messukooste Marjo💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin talot valmistaneen virolaisen Puukujurid yrityksen nettisivuilta "our unique crooked camping houses" eli talojen on tarkoitus olla juuri vääntyneitä/vinossa olevia. Ihan hauska idea ja nettisivuilta löytyi sisäkuvia, jossa seinät ovat vaaleat eivät vinoutta huomaa enää kuin ikkunoista.

      Voi miten kurja, että sinulle iski flunssa päälle. Lepoa ja toivottavasti menee pian ohi ettei Suomessa ole mene sairastaessa. 💗

      Poista
  3. Ihanaa kun tässä jutussa oli muutakin kuin kukkia, vaikka kukkia on ilo katsella ja oi mitä kukkailoittelua, mutta antaa kuvaa, kun en kevätmessuilla käy, että siellähän on vaikka mitä tarjolla, wow.

    Oikein ihanaa sunnuntaita Marjo. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkia on kyllä Kevätmessuilla runsain mitoin mutta Sisusta-osassa on paljon kesämökki-, parveke-ja terassisisustamiseen liittyvää sekä kalustetta että sisustustuotteita. Totta kai myös saunoja, kuivakäymälöitä, remontointti juttuja jne. Erittäin monipuolinen tarjonta ja kaikille haluaville löytyy kyllä jotain.

      Mukavaa sunnuntai iltaa Tiia 💗

      Poista
  4. Kaikkea ihanaa tuolla on kyllä taas ollut. Itsekin olisin ostanut tulppaaneja kotiin, ne on nyt aivan ihania <3
    Mukavaa sunnuntaita sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alun perin olin miettinyt, että menisin vielä piipahtamaan tänään mutta sitten suunnitelmat muuttuivat ja mentiinkin pizzalle. Olisin ehkä halunnut vielä katsella SPR:n Konttiosaston secondhand tuotteita. Jotain lähti mukaan jo torstaina mutta yksi juttu jäi kaivelemaan :)

      Mukavaa sunnuntai iltaa Outi 💗

      Poista
  5. Kävimme eilen Kevätmessuille. Uutta grilliä käytiin katselemassa. Vielä ei ostettu mutta pari hyvää nähtiin. Mies haluaa juuri tietynlaisen grilli. Pionin juurakoita talon eteen pari kappaletta oli tuliaisena Helsingistä. Sinikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kävitte Kevätmessuilla. Grillejä itsekin katselin ja niitä oli paljon. Mustagin osastolla oli muuten grilli, joka toimitetaan valmiiksi koottuna. Ainoastaan sivutasot kiinnitetään grilliin ennen käyttöä. Tällä pääsee siis heti grillailemaan.
      Pionit ovat kauniita. Kivaa uutta viikkoa Sinikka!

      Poista
  6. Kauniita esineitä ja asetelmia oletkin ikuistanut messuilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari :) Menen aina vähän sekaisin kukkia kuvatessani...

      Poista
  7. Opetustaulujen kuosit ovat todella kauniita!

    Saija Sitolahden pikakursseilla olen ollut pari kertaa, olen sitonut vieheen ja rennon kimpun. Kukkien sidonta on kivaa puuhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opetustalua ja mielellään vanhaa olen etsinyt kotiin pitkään mutta juuri sitä oikeaa ei ole vielä löytynyt. Sain Saijan tulevat kurssit ja taidan olla menossa sinne itsekin... :)

      Poista