maaliskuuta 30, 2013

Talvipuutarhan pääsiäinen

Talvipuutarha on vuosia kuulunut minun pääsiäisperinteeseen. Pikkutyttönä sinne oli jännää päästä katsomaan pienen pieniä, vastakuoriutuneita, vaaleankeltaisia kananpoikasia. Vuonna 2006 untuvikoista luovuttiin lintuinfluenssa pelon takia joten nykyään vain punakylkiset karpit uiskentelevat Talvipuutarhan altaassa.


Talvipuutarha on aina pääsiäisen aikaan koristeltu todella kauniisti lapsivieraita varten ja miksei vähän isompiakin tyttöjä :)
Kauniit kukkaistutukset ja huumaava tuoksu ovat lumoavia. Kävimme kummityttöni kanssa jo Palmusunnuntaita Talvipuutarhassa välttääksemme suurimman ruuhkan, jota pääsiäispäivinä puutarhassa usein on.


Lankalauantaina ja molempina pääsiäispäivinä on mm.nukketeatteria lapsille ja kahvilasta voi ostaa virvokkeita ja pientä makeaa. Kannattaa varata käteistä mukaan sillä ainakaan viime sunnuntaina ei pankkikortti käynyt.


Rakastan näitä pääsiäiskransseja, joita Talvipuutarhassa on useita. Mielikuvituksellisen kauniita ja ah, niin värikkäitä.


Talvipuutarhan takana häämöttää mäen korkeimmalla paikalla kaupungin ylipuutarhurin virka-asunto. Ei ollenkaan hassumpi paikka asua eli pitäisiköhän tässä alkaa miettiä alan vaihtoa :) Yleisöllä ei ole pääsyä puutarhan takana olevaan Helsingin Kaupunginpuutarhaan, jossa mm. kasvatetaan kesäkukat kaupungin puistoihin.
Palmusunnuntain haaveilua karppialtaan äärellä!


Siellä ne uiskentelevat alhaalla ja suihkulähteen solistessa.


Pääsiäisnoidatkin olivat taas esillä luutineen ja kahvipannuineen. Huomatkaa noidan trendikkään punaiset kynnet ja sävy sävyyn oleva huulipuna :)


Pääsiäispupu oli käynyt tuomassa munia Palmuhuoneeseen jo....


Suosikkipaikkani Talvipuutarhassa on Kaktushuoneen orkideaseinä ja tämä valkokukkainen lumikuningatar. Tarinan mukaan joku yksityishenkilö on 1960-luvulla lahjoittanut taimen ja tämä kaikki kauneus lähtöisin tuosta yhdestä taimesta. Mahtava on!


Talvipuutarhan ulkopuolella on vielä lunta joten hetken joudumme vielä odottamaan ennenkuin sipulikukat nousevat mullasta. Ja loppukesästä sitten se ihana ruusutarha.

Hyvää Lankalauantaita kaikille ja aurinkoa!

4 kommenttia:

 1. Enpä ole aikoihin käynyt tuolla. Täytyy ottaa kevätohjelmaan.

  ensimmäiset krookukset kukkivat kotitalon seinustalla, kevät tulee sittenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään tuloa voi aina aikaistaa hieman käÿmällä Talvipuutarhan ikivihreää ihailemassa.
   Näin itse eilen vanhempien talon nurkalla myös ensimmäiset lumen seasta esiin työntyvät vaaleanvihreät krookuksen alut - varma merkki, että Neiti Kevät on tullut kaupunkiin :)

   Poista
 2. Upeeta on!! niin kaunista. Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää pääsiäispäivää sinne maailman toiselle puolelle :)

   Poista