maaliskuuta 25, 2013

On rannassa pienoinen kahvila....Cafe Regatta

joka on auki vuoden jokaisena päivänä. Kahvila, josta saa kolikon takaisin ottaessaan satsikupin ja kahvila, jossa voi juoda kupposen kuumaa velaksi ja maksaa seuraavan kerran kahvilaan tullessaan. Kaiken lisäksi tämä kahvila on punainen, pieni 115 vuotta vanha mökki Helsingin Töölössä merenrannalla. Pihalla on kyltti "Punainen tupa ja perunamaa....tämä on se perunamaa" :)


Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Totta tämä kuitenkin on ja kahvilan nimi on Cafè Regatta, josta puhutaan kaupungilla "Hei, oletsä käynyt siellä...." ja turistejakin ympäri maailmaa kahvilassa näkee sankoin joukoin nauttimassa erikoisesta elämyksestä.


Tämä kahvila on todellinen hyvän tuulen paikka! Palvelu pelaa aina kiireestä huolimatta vaikka melko usein jono ulottuu ulos saakka kahville haluavista ulkoilijoista jopa talvellakin. Ystävällinen henkilökunta kirjoittaa turistipariskunnalle lappuseen velkasumman kahveista ja korvapuusteista sekä toivottaa heidät lämpimästi tervetulleiksi uudelleen. Jossain toisessa paikalla näytettäisiin ovea kun ei käteistä ole ja kortit eivät käy mutta ei Café Regatassa.


Talon ihanaa mustikkapiirakkaa kermavaahdon kera. Myös korvapuustit ja karjalanpiirakat munavoin kanssa on ihan älyttömän hyviä!


Useimmiten tulee istuttua ulkona, jossa on myös nuotio ja makkaranpaisto mahdollisuus.


Tämä kuva otettu aamulla kahvilan avattua ovensa eli vielä ei makkaranpaistajia näy!


Saniteettitilat löytyvät pihan perältä!


Koiraystävällinen kahvila eli omat vesikipot valmiiksi koiruuksille ja koirat saa myös viedä sisälle kahvilaan. Minsukin tykkää käydä Café Regatassa talvella ja kesällä.


Kahvila toimii itsepalveluperiaatteella eli kaffet sisältä ulos ja likaiset astiat siististi koriin. Kahvila tarjoaa Ikean punaisia huopia lämmittämään ulkonaistujia.


Kahvia jonottaessa kannattaa katsella ympärilleen tässä pikkuruisessa kahvilamökissä, jossa on hyvin tiivis tunnelma.


Vanhoja esineitä, hokkari katossa ja Lenin-sedän ja Marskin yläpuolella on jonkun korkkari - liekö unohtunut joskus terassille :)Katiska täynnä Koskenkorva pulloja tosin korkattuja!


Seinällä vartioi saksanpaimenkoirataulu...


...ulkona puolestaan on kerrottu kyltissä ettei kahvilaan kannata murtautua koska siellä ei ole rahaa, tupakkaa eikä olutta öiseen aikaan.


Vuoden 2012 töölöläiseksi yrittäjäksi valittu kahvilanpitäjä Raine Korpela viljelee humoristisen informatiivisia kylttejä sekä kahvilan sisällä että ulkona.


Paikassa on kivaa camp-henkisyyttä ja vähän kitch meininkiä.


Vai mitä mieltä olette Ladan nokkaa kiinnitetystä kuparisesta kaffepannusta :)


Kahvittelun jälkeen Café Regatta tarjoaa ilmaiset kierrokset napakelkalla jäällä ja kypäränkin saa talon puolesta.


Eikä ihan missä tahansa kelkassa vaan aidossa suksille nostetussa vaarin keinutuolissa :)


Makoisia kahvihetkiä - ai, niin ja Café Regatan osoite on Merikannontie 10 lähellä Merimelojien majaa. Nähdään siellä!
6 kommenttia:

 1. Oltiin kerran jonotettu aika kauan kun tajuttiin, etteivät kortit käykään ja käteistä ei ollut. Meitä vaadittiin ottamaan kahvia sekä pullaa ja sanottiin, että voidaan tulla maksamaan joku toinen päivä. Tultiin maksamaan kyllä samana päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on vain kerran käynyt noin ja kävin kyllä samana päivänä maksamassa velkani! Tuli sellainen hassu fiilis "hei luottaako noi todella, että tulen tänne" .... ihanaa et jossain vielä on tällaista "kyläyhteisöllisyyttä ja luottoa".

   Poista
 2. Tänään oli maanatai-vapaa niin kuin yleensäkin,lähdin lenkille kiertämään Töölönlahtea, ja sitten Pohjoista Hesperiankatua pitkin Merikannontielle ja sieltä Cafe-Regattaan kahville kera lohileivän, hyvää oli, aurinko lämmitti mukavasti lenkkeilijää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla sinunkin lempipaikkani....lohileipiä en olekaan kokeillut.

   Poista
 3. wau! upean näköinen kahvila!!! toi pitää kokeilla. Matinkylän uimarannalla on myös kiva kahvila, auki talviviikonloppuisin...ei tosin noin kauniisti laitettu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olet taas Suomessa niin tehdään tänne kaffetreffit - jookos?

   Poista