maaliskuuta 02, 2013

Lazy Saturday morning

Lauantai aamuissa on ihan parasta kiireettömyys! Ei jatkuvaa vilkuilua kelloon ja miettimistä ollaanko jo myöhässä aikataulusta. Koiran kanssa aamulenkillä ei tarvitse nykiä toista koko ajan eteenpäin "tuu nyt jo meillä on hoppu" -ajatuksella vaan voi antaa koiruuden haistella rauhassa tai kuten me kummityttöni 5v kanssa sanotaan "Minsu lukee postejaan!"


Kevään tultua auringonnousuun tuppaa heräämään kuin itsestään ilman mitään kännykän pirinöitä joten kyllä valon määrän lisäyksellä on valtaisa vaikutus ainakin minuun. Ulkona talitinttien kuoro jo virittää aamusointujaan ti-ti-tyy, ti-ti-tyy, ti-ti-tyy ja lähimetsiköstä myös kuuluu tikkojen koputtelua.


Näillä keleillä on vielä jonkin verran hankikantoa ainakin koiralle mutta sitä virhettä en itse enää tee, että poikkean polulta. Viime talvena humahdin tuossa lähimetsässä melkein puoleen reiteen saakka lumeen ja siitä sitten kyljelleni. Minsulla oli kyllä hauskaa kun emäntä makasi pitkin pituuttaan lumessa ja yritti räpiköidä ylös!


Lenkin jälkeen sitten rauhallinen aamiainen Hesarin kera. Olen niin vanhanaikainen, että haluan pidellä aamulla kädessäni Hesaria ja saada painomusteen tuoksun nenääni sekä mustat sormet myös! Tammikuusssa minun ja uuden tabloid lehden suhde eteni vähän takkuisesti mutta olemme nyt tottuneet toisiimme ja yhteiselomme tulee jatkumaan. Ne aamut jos Hesari ei jostain syystä ole kolahtanut postiluukusta ovat vaikeita ja melkein istuin eteisen nurkassa odottaen lehden tuloa.


Aamukahvia en jätä koskaan väliin. Usein viikonloppuna tulee käytettyä tätä Vintage Kelloggs jättikuppia niin ei tarvitse edes nousta välillä pöydästä kaatamaan lisää kaffetta kesken mielenkiintoisen uutisen. Toisinaan teen myös cafe lattea ja maitokahville tämä pikku kupponen on just riittävän suuri.


Tänä aamuna ei keitetty kaurapuuroa vaan sen sijaan kupillinen Pirkan viidakkomuroja ja pensasmustikoita. Hassu juttu miten maku voi muuttua. Lapsena istuin kuulemma aamiaispöydässä ja vain hämmentelin puurolautasta enkä millään syönyt sitä. Nykyään taas rakastan nimenomaan kaurapuuroa ja keitän sitä usein kun on niin hyvää myös vatsalle - nams!


Pyrin syömään aamulla riittävästi kuituja ja kokojyväleipää mutta sorrun kyllä croissantteihin ja patonkiin sekä juustopaahtoleipään myös. Emmental-juustoa, meetwurstia ja kasviksia - niistä oli tämän aamun leipä tehtyä.


Tänään olikin paljon luettavaa kun Kuukausiliite ilmestyi eli kahvia meni kaksi isoa kuppia.
Nyt DaySpahan ja sitten haistelemaan vähän kevätmuodin tuulahduksia! Aurinkoista päivää kaikille ulkoiluun keväthangilla!2 kommenttia:

 1. Kaurapuurosta ja minusta ei koskaan tullut kavereita, vaan arkisin syön aina maustamatonta jugurttia, marjoja ja itse tehtyä mysliä. Viikonloppuisin aamiaista syödään pitkän kaavan mukaan; smoothieta, karjalanpiirakoita ja lattea. Paperihesari kuuluu jokaiseen aamuun.

  Nautinnollista kaupunkipäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tehty mysli kuulostaa hyvältä. Onko sulla blogissa siihen reseptiä? Tosin mun myslissä ei voi olla allergian takia minkäänlaisia pähkinöitä tai omenaa.
   Huomasin just et kuvasta unohtui iso tuoremehu lasi. Olen ihan koukussa Tropicanan Mandarin Morning mehuun :)

   Mukavaa lauantaita sullekin!

   Poista