maaliskuuta 20, 2013

Love 'em or hate 'em - that is the question?

Ne teistä rakkaat lukijani, jotka seurasitte jo blogiani Kenkälaatikon nettisivuilla kesäkuusta marraskuuhun 2012 tiedätte kenkähulluudestani. Puoli vuotta Kenkälaatikon virallisena Kenkätestaajana hurahti kuin siivillä ja sain kuusi paria ihania, vegaaneja kenkiä sekä jakaa käyttökokemuksia ja ajatuksiani liittyen harrastukseeni tai heikkouteeni - miten sen nyt haluaa ottaa. Kuten silloin totesin totean nytkin "jotkut meistä keräävät postimerkkejä jotkut kenkiä".

Kenkäharrastukseni jatkuu ja monet parit on hankittu jo tuonkin ajan jälkeen sillä eihän pantteri pääse niin vain pilkuistaan enkä minä kenkien ihailustani! Olen nettisurffaillut kevään 2013 Milanon, Pariisin, ja New Yorkin muotiviikkojen kenkätarjontaa ja tässä muutamia kohokohtia.


Pradan erikoisia kahdella platformilla varustettuja hopea-punaisia avaruuskenkiä, joissa sukkamaisia geishan asusta tuttuja piirteitä yhdistettyinä Mary Quantin 60-luvun kukkasiin.


Osa Pradan kengistä on ikäänkuin pelkkiä geishasukkia ilman minkäänlaista korkoa tai pohjaa!


Osa geishasukka Pradoista oli nostettu hyvin korkean tolppakoron päälle.


Näillä Pradan platformeilla saisi helposti itselleen 10cm pituutta lisää ilman kipeää päkiää sillä koko jalka on nostettu korkeuksiin! Hauska kurkistusreikä platformissa :)


Vahvoja 70-luvun vaikutteita ja flowerpoweria Pradalta.

Italialainen Ermanno Scervino nostaa naisen myös 10cm platformin päälle ja koron osalta vieläkin korkeammalle. Nämä kengät jalassa ei käyttäjää saa huimata koska tässähän "seistään ihan tyhjän päällä" :)


Kevään mustavalkoisuutta tai korallinsävyä mutta tällä kertaa platformissa sillä muuten kengissä vain ohuen ohuet remmit nilkan ympäri.


Voihan sen pohjan puustakin tehdä!

Muutama vuosi sitten totuttelimme gladiaattorisandaaleihin useilla remmeillä ja tänä keväänä Versace on nostanut remmit polveen saakka ja gladiaatorisaappaat ovat tässä!
Slitettikorko ja pieni platform erottaa nämä parin vuoden takaisista gladiaattoreista. 


Hapsuja lisäkkeenä ja terävät kärjet. Näissä on pakko olla etuosassa läpinäkyvät akryyliosat koska mallien varpaankynnet paistavat tuolta läpi ja ilman lisätukea suipolla, pikkukärjellä varustettuna nämä eivät voi pysyä jalassa....


Dolce & Gabbanan upeaa väri-iloittelua huikealla platformilla, jossa kiinalaisvaikutteisia maalauksia....


....tai haarniskaan pukeutunut keskiaikainen ritari! Tarinaa korossa :)


Tainomaista tarinankerrontaa Dolce & Gabbanan kevät 2013 kengissä. 


Emilio Puccin sandaalin platformissa asustaa itämainen lohikäärme.
Fendin moniväriset kengät on varustettu "legopalikkakoroilla". Lisää arkkitehtoonista muotoilua Rodarten kengissä.


Amerikkalainen Tom Ford vie omat gladiaattorisaappaansa vielä korkeammalle eli näillä päästään jo yli polven. 


Fordin sandaaleissa puolestaan on kultaisia "nauloja" kantapäässä.
Walter Steigerin korot jatkavat edelleen kaartumista taaksepäin. Näiden kevätkenkien nimi on Unicorn Thayss!
Edmundo Castillo on kengissään yhdistänyt puuta, musta-valkoisuutta ja käärmekuvioita. Kaikki kevättrendit siis yksissä kengissä!

Bottega Veneta nostaa jalan korkealle sekä platformin että tolppakoron avulla.
Mielenkiintoisia yksityiskohtia ja erikoisuuksia myös. Näistähän siis pitää tai vihaa!
Kevään ja kesän 2013 kenkätrendit ovat selkeästi musta-valkoisuus, terävät kärjet, läpinäkyvät yksityiskohdat, arkkitehtooniset muodot, nilkkaremmit, metallihohto, paksut korot, platformit usealla kerroksella, paljon remmejä, värikkäitä yksityiskohtia eli melko paljon erilaisia asioita on muodissa.
Toivottavasti kaikille löytyy jotain mielestä kevät- ja kesäjaloille!

6 kommenttia:

 1. Näistä kolahtaa vain nuo Fendit. Gladiaattorit ovat tosielämässä catwalkien ulkopuolella aika koomisen näköisiä. Nuo Tom Fordin remmigladiaattorit näyttävät enemmänkin jalkatuilta, tosin piikkikorolla...

  Helpottuneena olen huomannut, että ihan korkeimmat korot (joilla en osaa naisellisesti kävellä) antavat tilaa tänä kevään myös matalammille koroille. Näin eilen Calvin Kleinin kivat nudet kitten heel-korkkarit, jotka olivat sopuhintaisetkin. Taitavat mennä ostoslistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista Tom Fordin gladiaattoreista tuli itsellenikin mieleen ensimmäisen jalkatuet :) Olin melko yllättynyt myös Pradan linjasta eli yhdistelmä geishaa-avaruusaikaa-Mary Quantia lähinnä nauratti minua....
   DG on ihan omilla linjoillaan myös ensi syksyn ja talven kengissä eli vielä koristeellisempaa tulossa!

   Poista
 2. Huh, melkoisia kenkiä :) Kesällä on kiva irrotella erikoisemmilla kengilläkin! ...sitä odotellessa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan Leena :) Tosin näistä kovin monia ei tule edes rantautumaan Suomeen koska merkkejä ei myydä täällä - toki voihan niitä ostaa netin kautta.

   Poista
 3. Aika hurjiin saavutuksiin kenkien tekijät ovat yltäneeet, saa nähdä millainen on katukuva kesällä, odotellaan mielenkiinnolla.
  Olin jo aiemmin tehnyt näitä samoja havaintoja esim PINTEREStissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotellaan kesää ja paljaita varpaita.....ja katsellaan minkälaisilla koroilla tai geishasukilla edellä menevä daami kävelee :) Veikkaan ettei näistä kovin montaa mallia Aleksilla nähdä :D

   Poista