maaliskuuta 09, 2013

Piironkia penkomassa

Minulla oli viikolla pieni luppohetki kahden asiakastapaamisen välissä ja päätin vaihtaa lounaan Piirongin penkomiseen kun ihan Helsingin ytimessä olin.


Piironki pitää liikettä nykyään Senaatintorin läheisyydessä Aleksilla ihanassa Balderin talossa. Jotkut saattavat muistaa, että Piironki oli vuosia Pursimiehenkadulla nykyisissä Moko Marketin tiloissa. Lisäksi Piirongilla oli Outlet Suvilahdenkadulla eli siellä vasta penkojaisissa kävinkin.


Nykyään liike on ainoastaan Aleksilla ja lisäksi Piirongilla on verkkokauppa. Rekisteröitymällä uudistuneeseen verkkokauppaan maaliskuun 17. mennessä osallistuu 100 euron lahjakortin arvontaan joten kannattaa kurkata sivuja.


Piironki ei ole uusi tulokas sisustajana vaan toiminut jo vuodesta 1978 postimyynnissä mm. Kotilieden ja Eeva lehden kautta.


Piirongilla on oma mallisto ja lisäksi se toimii Hübsch Danish Home Interior & Designin agenttina Suomessa. Valikoimissa on valikoidusti muutamien muiden valmistajien tuotteita myös.


Piirongin valikoimissa on rajoitetusti myös huonekaluja. Itse on löytänyt täältä pari ihanaa tummaa pikkukaappeja kotiin ja aivan hurmaavan vihreän kiinalaisen kaapin.


Pakko myöntää, että nupit ovat yksi heikkouteni ja niitä ihailen aina Piirongissa. Aivan mainio on tuo tekstillä "Neiti Aika" varustettu nuppi tuolla takaosassa nuppilaatikkoa. Kurkatkaa nettikaupasta paremmin.


Kivoja piensisustustarvikkeita ja lyhtyjä löytyy myös Piirongista.


Olen myös löytänyt Piirongista pari ihanaa vanhanajan pitsiyöpaitaa eli siellä on myös asusteita satunnaisesti. Aivan hurmaavat kukkatohvelit!


Pistäytymisen arvoinen paikka kaiken kaikkiaan. Tällä kertaa itselleni tarttui mukaan lasinen koristepullo ja metallinen laatikko.


Aurinkoista lauantaita! Lähden laittamaan nyt kutrit kuosiin Inochiin!


4 kommenttia:

 1. Joulukuusen alusmaton olen hankkinut Piirongista.

  Olen vähän vältellyt sisustusliikkeitä viime aikoina, sillä nyt pitäisi enemmänkin karsia kuin hankkia uutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse myös karsimassa eli kirpparireissua tässä työkaverin kanssa taas suunnitellaan.

   Itse olen tehnyt Piirongista tosi hyviä löytöjä aikoinaan: makuuhuoneen sängypeiton (2kpl itse asiassa), tyynynpäällisiä, astioita, ateriamia jne. Olen hankkinut sieltä myös pikkulahjoja eli äkillisiä vierailuja varten kukkien sijaan.

   Poista
 2. niin ihana. toi oli ennen tehtaankadun kulmilla...ja arvaa osteltiinko ja tehtiinkö löytöjä - jokainen safkis meni Piirongin kautta...sitten siihen tuli se Moka eikun MOko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piironkiin tutustuin juurikin Perämiehenkadulla :) Sain jopa kerran sakot siitä kadulta kun meni penkominen vähän pitkäksi. Siinähän se viistosti Neronea vastapäätä oli ja Alepan nurkillta. Muistan, että porukka juoksi joskus siihen Otto-automaatille nostamaan lisää rahaa ja taas shoppailemaan... :D

   Poista