maaliskuuta 29, 2013

Hiljentyminen pääsiäiseen

Töissä melkoinen hässäkkä ja sähläys viikko takana...huh huh! Työpäivää venytetty ja pääsiäisloma tulee kyllä nyt todella tarpeeseen. Minnie oli tehnyt keskiviikkona pienet protestipissat omalle Ludde-lampaantaljalleen eli vinkki emännälle liiasta yksinolosta. Kävimme saman päivän iltana ostamassa uuden taljan, joka olikin Ikeassa Family-korttilaisille tarjouksessa. En voinut torua koiruutta kun vahinko oli kyllä minun syytäni myös.

Kiirastortaina pidin etäpäivän ja saatuani viimeiset suunnitelmat matkaan tein perusteellisen siivouksen. Nyt on koti raikkaantuoksuinen ja kiiltävä - ainakin hetken. Pääsiäiskoristeet on kaivettu esille ja pääsiäisen vietto voi alkaa.


Ilta oli sitten pyhitetty hiljentymiselle ja pääsiäiseen laskeutumiselle eli Bachin Matteus-passio Johanneksen kirkossa.


Sain viime hetkellä ostettua lipun työkaveriltani Anne-Marialta, joka laulaa Suomen Laulun kuorossa.Hiljentymistä ja odottelua ennen Matteus-passion alkua.


Minulle ensikertalaisena oli yllätys, että ihmisillä oli mukana eväitä ja juomia sekä istuintyynyjä. No, olivathan kirkon puupenkit kovia mutta eipä tuo istumista haitannut. Kahdenkymmen minuutin väliajalla oli toki hyvä jalotella.


Kaunis kolme ja puolituntinen Matteus-passio oli elämys.


"Wir setzen uns mit Tränen nieder." huokasi kuoro lopuksi.  3 kommenttia:

 1. Oli ottanut hienoja kuvia Johanneksen kirkosta, niitä oli ilo katsella, minä kuuntelin Matteus passiota kotisohvalla ja tänään taustalla on Johannes Passio. Kohta ulos kuuntelemaan lintujen laulua, rauhallista Pääsiäistä ja terveisiä perheellesi lähettää Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis OLIT ottanut, kirjoituvirheitä joskus vaan tulee

   Poista
  2. Kiitos Tarja! Kirkossa kuvaaminen on vaikeaa kun kesken konsertin ei voi kuvailla ja häiritä muita. Lisäksi istuin vähän pilarin takana. Onneksi oli väliaika.
   Oikein mukavaa lenkkeilyä ja aurinkoista, iloista pääsiäistä sinnekinpäin :)

   Poista