maaliskuuta 10, 2013

Lauantaibrunssilla Punavuoressa

Viikonloppuna hyvä vaihtoehto kotiaamiaiselle on mennä nauttimaan valmiin pöydän antimista eli suuntana siis brunssi ja tällä kertaa Moko Market & Cafe Pursimiehenkadulla Punavuoressa.


Brunssipöytä tarjoillaan Mokossa 10.00-13.30 välillä lauantaisin ja aina siellä on tupa täynnä kuten eilenkin.


Kauden ruokainen salaatti vaihtelee aina vähän sesongin mukaan ja siihen saa kyytipojaksi Mokon omia salaattikastikkeita. Juustolautasella oli eilen sinihomejuustoa ja brieta sekä tummia rypäleitä.


Kirpeä verigreippi ei ole makuuni mutta tuoretta vesimelonia rakastan.


Kanniston leipomon käsinleivottu leipä ja luomuvoi maistuivat tosi hyviltä. Lisäksi oli luomusämpylöitä ja minicroisantteja.


Pieni miinus minicroisanttien osalta eli vähän kuivia ja tummia. Niiden kanssa oli tarjolla Mokon omaa jännänmakuista appelsiini-inkiväärimarmeladia. Olisi kiva saada tuon resepti....

Toki sitten normaalit aamiaispöydän lisukkeet juusto, kinkku, kurkku ja tomaatti.



Brunssi kahvilla tai teellä maksaa 15,90€. Kun itse valitsin mukaan talon mansikka-raparperi smoothien hinta oli 17,90€. Smoothie oli todella maistuvaa ja raparperi toi siihen kivan kesänmaun.


Mokossa on aina leppeä tunnelma ja pidän pöytien ääreen kerätyistä erilaisista tuoleista ihan älyttömän paljon. Meidänkin pöydässä oli Artekia, vanhoja talonpoikaistuoleja ja metallijakkara suloisesti yhdessä. Mokon boheemin rento miljöö viehättää! 


Herkkujugurttiannoksia löytyi kahta erilaista sorttia ja ne molemmat on tehty turkkilaiseen jugurttipohjaan. Vaihtoehtoina olivat kardemumma-sekamarjahillo tai mysli-hunaja-pähkinä lisäkkeiksi.  Jugurttiannos oli raikas.


Belgialaiset vohvelit tarjoiltiin kermavaahdon ja hillon kera - nams! Mokon homemade pullavanukas oli ehkä aavistuksen raaka. Vanukkaan kanssa tarjoiltiin vaniljakastiketta.

Juomina kahvia tai teetä ja tuorepuristettua omenamehua. Harmi ettei pöydässä ollut appelsiinimehua kun olen tosi allerginen omenoille. Toisaalta smoothie korvasi mehun puutteen hyvin.

Vatsa tuli täyteen takuuvarmasti eli jaksoi hyvin tarpoa jäällä tämän jälkeen Rajasaaren edustalla.
Suosittelen kokeilemaan vaikka ensi lauantaina!

4 kommenttia:

  1. Käyn Mokossa silloin tällöin kahvilla, mutta brunssia en ole vielä kokeillut. Eilen piti mennä Korjaamon brunssille, mutta se täytyi jättää väliin, kun en edelleenkään ole ihan toipunut.

    VastaaPoista
  2. Itse en taas ole vielä kokenut Korjaamon brunssia....
    Voi sua....toivotaan, että kohta olet taas kunnossa!

    VastaaPoista
  3. brunssi varmaan ok, mutta lounasta ei voi suositella....monta lounasta heitetty roskiin ....;(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurja juttu jos olet lounaan joutunut roskiin heittämään. Itselläni on ollut aina makoisat annokset Mokossa mutta brunssi siellä oli ensimmänen minullekin.

      Poista