toukokuuta 31, 2016

The Harbour Club ja kummallinen unisex toiletti

Viime viikkoisella Amsterdamiin suuntautuneella työmatkallani pääsin testailemaan aivan mieletöntä paikkaa nimeltään The Harbour Club Amsterdam. Olimme tehneet asiakkaiden kanssa arkkitehtonisen kanavakierroksen ihaillen huikeaa nykyarkkitehtuuria aurinkoisessa toukokuun lopun säässä. Edellisen päivän pilviverho ja pieni sade olivat onneksi väistyneet ja taivas oli upean sininen. Voiko täydellisempää säätä edes toivoa :) 

Päädyimme lopulta kahden tunnin seilailun jälkeen hieman nuhjuiseen laituriin lounastamaan. Ensivaikutelma tästä paikasta antoi ihan väärän käsityksen ja kohta oltiinkin jo istumassa huikean valkoisilla pöytäliinoilla katettujen pöytien ääressä ja Vitran Vegetal tuoleilla istumassa. Pakko sen verran purnata, että tuossa auringonpaisteessa liinat heijastivat valoa kuin peilit ja vaikka on moukkamaista jouduin syömään aurinkolasit silmillä osan aikaa. 


Kuva lainattu The Harbour Club Amsterdamin kotisivuilta.Vaikka me lounastimme terassilla olihan sitä pakko käydä vähän kurkkimassa myös ravintolan sisäpuolta ja sisustusta. Kuten sanottua rakennus on ulkoapäin kuin vanha teollisuustila tai ainakin se näyttää siltä mutta sisältäpäin kaikki on uutta. Jännä sekoitus Vitran klassikko huonekaluja, upeita muraaleja seinillä, tukevia puurakenteita, korkeita kynttilänjalkoja ja värikkäitä lyhtyjä. Rentoa mutta silti hyvin huolellisesti mietittyä ja viimeisteltyä. Vaikka joku näyttää puolihuolimattomalta se ei todellakaan ole sitä. 

Koska olimme lounaalla sisätilat olivat pari ihmistä lukuunottamatta ihan tyhjiä vielä. Tuon seinämuraalin on muuten tehnyt kuuluisa neo-pop-taiteilija Selwyn Senatori. Jännä puoliksi italialainen-puoliksi hollantilainen tyyppi, joka maalaa hyvästä ruuasta, viineistä, Italiasta, matkustamisesta, musiikista, elokuvista, naista ja designista eli kiteytettynä "la Dolce Vita" henkeen. Ihanaa väri-iloittelua, joka sopi tuohon ympäristöön äärimmäisen hyvin!The Harbour Clubin menu on ravintolan nettisivujensa mukaan sekoitus Miamin, Barcelonan ja Côte d'Azurin keittiöitä. Listalla on todella paljon toki kalaa ja äyriäisiä kun ollaan satamassa mutta löytyy sieltä myös liharuokia ja kasviksia. Ja hei se kalatiski sisällä ravintolassa! Sitä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Pituutta tällä ihanuudella on peräti kuusi metriä ja melkoisia vonkaleita siellä pötkötteli jäiden päällä odottamassa vuoroaan kokkien käsittelyyn. Oli myös maagista katsella kun edessä valmistettiin sushia ja sashimia! Kyllä huipputaitavat ammattilaiset ovat näppäriä työssään. Kateellinen amatööri siinä katsoi lumoutuneena sulavaa työskentelyä....

Kaikki ruuat alkupaloista pääruokiin olivat suussasulavia. Tuon sydämenmuotoisen "kakkusen" alle on piilotettu tartar-pihvi, joka suoraan suli suussa. Vieressäni syötiin vegesushia, joka puolestaan oli niin kauniisti aseteltu, että oli ihan sääli tarttua siihen kiinni syömäpuikoilla. Pääruuaksi tarjoiltu meriahven vei kieleni parsan ja perunamuusin kera. Ja taas olisi tehnyt mieli nuolla lautaselta viimeiset kalanliemen ja kasvisten nestepisarat....en silti tehnyt niin :)

Pieni varoituksen sana tähän lopuksi. Jos lähdet The Harbour Clubissa puuteroimaan nenääsi ja pesemään käsiäsi saatat todella yllättyä. Siinä, että toilettitila on unisex ei ole mitään kummallista mutta tilan väritys ja musiikki saattavat yllättää sinut. Kun tulee sisälle kirkkaasta auringonpaisteesta on ihan pakko ensimmäisenä kokeilla jäivätkö aurinkolasit ehkä nenälle kun et yksinkertaisesti näe tässä mustanpuhuvassa tilassa yhtään mitään. Toiseksi matalan kaapin päällä ovat dj:n soittovehkeet ja paikassa soi musiikki kuin olisit tullut tanssilattialle. 

Kestää todella tovin ennenkuin silmäsi tottuvat tähän hämärään ja ylipäätänsä hahmotat missä itse toilettitilat edes ovat. Pakko myöntää, että täällä on ihan meidän reissullakin yritetty mennä ovesta tuonne koppiin sisälle saranapuolelta. Itse eriössä on kyllä valot joten no worries :D Olen joutunut vähän ylivalottamaan noita kuvia enemmän kuin ne todellisuudessa olivatkaan jotta kuvista saa jotain selvää. Pakko myöntää, että tämä toilettitila ei jätä ketään kylmäksi! Kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa ja yllättyä :)


Jos kaipaat hieman erilaista miljöötä ja hyvää ruokaa kannattaa ehdottomasti poiketa The Harbour Club Amstrerdamissa. Täällä voi viettää myös iltaa pidemmän kaavan mukaan. Me jatkoimme kaupunkiin ja arkkitehtuuriin tutustumista mutta se onkin sitten jo ihan uuden postauksen aihe....

6 kommenttia:

 1. Upean näköinen paikka ja mahtavia nuo seinämaalaukset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli upea ja täällä olisi kiva viettää ruokailuhetki myös sisätiloissa. Viime viikon auringonpaisteessa oli mukava myös istua.
   Tuo seinämuraaali on huikean värinen kuten muutkin Selwyn Senatoren työt.

   Poista
 2. Pisti silmään nuo piktulaiset vietnamilaiset lyhdyt:) Dami on kiva paikka. Rento, tyylikäs, kansainvälinen. Kävin kerran ja pidin näkemästäni. Ja niin ne ihmiset! Niin pitkiä ja ystävällisiä:) like like!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, että hollantilaiset ihmiset ovat pitkiä, ystävällisiä ja äärimmäisen auttavaisia kaikin tavoin. Sinun on ehdottomasti tehdä uusi reissu Damiin :) Vihjaapas Patelle...

   Poista
 3. Mielenkiintoisen näköinen ravintola ja mitkä annokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käymisen arvoinen paikka ehdottomasti.....ja se ruoka - mums mums mums!!!

   Poista