toukokuuta 22, 2016

Laitumellelaskua, sambaa ja haudontaa

Sunnuntai ilta ja aivan superihana toukokuinen viikonloppu kääntymässä iltaa kohden. Helteistä ja aurinkoista säätä kaikkina päivinä ja menoa sekä meininkiä ihan yllinkyllin. Kohta voin istahtaa telkkarin ääreen jännittämään tuleeko Suomelle tänäkin vuonna kultamitali jääkiekosta ja tavataanko torilla mutta sitä ennen ajattelin kirjoittaa tänne blogiin vähän viikonloppuani pähkinänkuoressa. 

Lauantai aamulla yhdeksältä käännettiin auton nokka kohden Marttilaa ja Kylämäen hevostilaa. Siellä olisi perinteinen laitumellelasku päivä ja mahdollisuus nähdä innokkaita oriita kirmaamassa niitylle talven jälkeen. Tutustuin tähän tapahtumaan ensimmäistä kertaa vuosi sitten ystäväni Leenan vinkkauksesta ja tästä klik pääset kurkkimaan enemmän Kylämäestä ja Unki-ravintolasta. Tällä kertaa Leenan kanssa keskityimme vain katselmaan sitä riemua mitä hevosilla oli kun kesä alkaa ja jätimme suussasulavat hevospurilaiset väliin. 








Mukana Marjon matkassa totta kai yli-innokas russeliriiviö Minnie, joka olisi ihan välttämättä halunnut sännätä hevosten kanssa niityille. Tällä reissulla russelin vatsaan myös katosi salamavauhdilla hevosenlantaa koska se vaan on niin vastustamattoman hyvää. YÖKS! Kiva oli treffata myös ex-tempore entinen työkaveri Pekka vaimonsa kanssa ja munkkikahveiksihan se meni Unki-ravintolan terassilla. Kiitos Pekalle kun tarjosit meille :)


Seuraavaksi leivottiin kummitytön kanssa mansikkakakku tai oikeastaan kummitädin rooli oli vain vatkata kermavaahto ja levittää se kakun päälle. Muuten kakku on 8v kummitytön tekemä ja maistui niin kesäiselle ja hyvälle ♥ Teimme myös pitkän lenkin lähimetsässä ja totesimme, että kielotkin alkavat jo ihan kohta kukkia. Kesä on hiipinyt kuin varkain luontoon....


Lauantai ilta päättyi vähän ikävämmissä merkeissä kun tultuamme kotiin havaitsin, että russeliriiviöni muistutti enemmän bullterrieriä kuin jackrussellia joten kiireenvilkkaa Univet Tammistoon, joka olikin jossain välissä ehtinyt muuttaa nimensä Eläinsairaala Evidensiaksi. Onneksi lääkäri pystyi heti sulkemaan pois sekä kyyn- että ampiaisenpuremat koska pikku potilas ei aristanut kun sitä koski kuonoon. Diagnoosi oli äkillinen allerginen reaktio ehkä jostain siitepölystä tai kasvista. Lääkkeeksi annettiin kortisonipiikki ja ohjeet seurata koiruutta. Onneksi meni ohi ja aamulla oli enää aavistuksen turvonnut. Täytyy todella muistaa ostaa se kyypakkaus nyt kotiin!

Aamulla nukuin pitkään ja söin ihan rauhassa aamiaista Hesarin kanssa. Olin napannut edellisenä iltana yhden autiotalon pihalta pari omenapuun oksaa ja laittanut ne lasikannuun. Voi miten kauniita omenankukat ovat. En taida nyt itse ehtiä tänä vuonna Malminkartanon omenakukkatarhaan mutta tästä klik niin voit kurkkia miltä siellä näytti viime keväänä. Ihan huikea paikka. 



Sunnuntain kohokohta oli Kallio kukkii -festarin päätöspäivän Imperio do Papagaion tanssikoulun sambakulkue Kalliossa. Kummityttö on aloittanut samban harrastuksen ja tässä harjoiteltiin jo kesäkuun perinteistä sambakulkuetta varten. Samba-kulkueet ovat aina iloisia ja kaikki hymyilevät. Musiikki, liikunta ja tanssinriemu yhdistettynä värikkäisiin ja näyttäviin asuihin saa melkoisen karnevaalitunnelman aikaan. Ja hyvin kummityttö oli oppinut sambakävelyn ja -askeleet. 
Hienosti meni ja kummitäti oli todella ylpeä!




Sambakulkueessa oli mukana myös yhden kulkueen nesteytyksestä huolehtivan Viuhti-koira -
ihana isovillakoira, joka käveli kulkueessa mukana kuin kotonaan.





Kaikki muut kupsuttelevat kukkapenkkejään ja laittavat parveketta mutta minä ryhdyn siihen vasta kuukauden kuluttua. Ai miksikö vasta silloin? Koska parvekkeellani on vuokralainen Rouva Mustarastas, joka rakensi sinne pesän ennen Hollannin matkaani ja on nyt pyöräyttänyt pesään viisi ihanaa sinivihreää, ruskeilla pilkuilla varustettua munaa. Rouva Mustarastas hautoo niitä 14 vuorokautta, joista on kulunut nyt vasta pari ennenkuin poikaset kuoriutuvat. Sen jälkeen Rouva ruokkii niitä vielä toiset 14 vuorokautta minkä jälkeen otan parvekkeen omaan haltuuni. Tiedän, että moni pitää minua aivan hulluna kun annoin Rouvan tehdä sinne pesään vielä munatkin mutta mustarastaan laulu on niin kaunista kuultavaa iltaisin. Lisäksi minulla on suora näköyhteys pesään ja harvoin sitä pääsee seuraamaan livenä tällaista luontolähetystä.




Tsemppiä Suomen leijonille illan peliin ja kultaahan me sieltä lähdetään tavoittelemaan eikös niin!!!

14 kommenttia:

  1. Mahtava ja vauhdikas viikonloppu. Mansikkakusta olen saanut tänään itsekin nauttia, aah se kesän tunne. <3 Hepat ovat kyllä eläimistä uljaimpia.

    Kiitos niin paljon Kelim matto vinkeistä, nyt selvisi se viikauskin, mutta miksi se muuten on niin? Täällä on silitysrauta ja kuumana, jolla oiotaan mutkat.

    Aurinkoa uuteen viikkoon Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että kelim-matot sen takia viikataan koska niitä ei pystytä rullana kuljettamaan kun ovat niin ohuita ja siksi "lepsuja". Kelim matothan ovat kuin kudottua kangasta eli niissä ei ole pohjausta. Räsymatonkin saa siististi rullalle mutta koitapas tehdä kelimille sama :D

      Aurinko ja lämpöä Tiia!

      Poista
  2. Aivan ihania kuvia <3 Voi tuota Minnieta, hänelle aina sattuu ja tapahtuu kaikkea!
    Ihanaa ja jännittävää sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Koirille sattuu ja tapahtuu vähän kuin lapsille mutta onneksi tästäkin selvittiin.
      Peli oli jännä ja hopea oli hyvä sijoitus!

      Poista
  3. Olet ihana, ihana ihminen <3 Kiitos että annat Rouvan pesiä rauhassa. Mikään tässä maailmassa ei ole niin kaunista kuin mustarastaan laulu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos serkkuseni ♥ Kyllä se on ihanaa nähdä Rouva Mustarastas päivittäin ja toivottavasti kohta viisi uuttakin rastasta ♥

      Poista
  4. Kevätlaitumelle pääsy on aina riemukasta. Sivullisista pikku välien selvittelyt voivat näyttää hurjilta, mutta kun arvojärjestys on selvitetty, on elo rauhaisaa.

    Onneksi Minnien vaiva ei ollut kyyn purema, pikaista toipumista!

    Omenapuiden kukkiminen on vuoden hienoimpia aikoja, nyt kotikadun puut ovat juuri puhkeamassa kukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauantaina mentiin aika säyseästi. Selkeästi yksi ori oli jo valmiiksi pomo joten pahimmilta kahinoilta vältyttiin.

      Vuotikkaiden laitumellelaskua johti aasi :) Kyllä siinä oli naurussa pitelemistä kun pieni aasi veti perässään 1-vuotiaita oriita. Aasi meni heti moikkaamaan tuttuja ihmisiä aidan luokse ja koko ryhmä perässä. Aasi ei välien selvittelyt kiinnostavat vaan se alkoi piehtaroimaan voikukkien keskellä :D

      Onni onnettomuudessa Minniellä <3

      Ajoin tänään teidän pihakatua aamulla ja hyvältä näytti.... <3

      Poista
  5. Hurjasti kaikkea touhua ja tapahtumaan ollut sinulla, mutta varmasti ihana viikonloppu.Minäkin pääsin eilen tytön mukana heppatallille. Hevonen on kyllä komea eläin ja jotenkin se käy niin hyvin tänne suomen luontoon.

    Hauska tuo mustarastaan pesä. Harvemmin tosiaan pääsee noin läheltä seuraamaan poikasten ensivaiheita.

    Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heppatallit ovat ihania ja ihana juttu, että tyttösi ratsastaa.

      Mustarastaan pesällä oli juuri pieni tilanne päällä. Rouva ei näkynyt missään ja varis istahti parvekkeeni laidalle. Sain sen häädettyä pois mutta nyt pitää kehitellä joku näkösuoa.

      Aurinkoista viikkoa Krisse ♥

      Poista
  6. Upeat heppakuvat! Sulla on ollut menevä viikonloppu :) Niin ihanaa, että sait tilaisuuden seurata aitiopaikalta mustarastaan kasvavan perheen touhua. Tuo pesä on munineen niin kauniskin! Minä en näe niiden pesiä, kun ovat korkealla pihapuissamme, mutta seuraan kyllä niiden ruuanhankintamatkoja, kun käyvät nokkimassa matoja tai mitä lie nurmikoltamme. Eilisaamuna sain jo seurata poikasten lentoharjoituksia ja siitä päättelin, että se pari päivää sitten unikoiden seasta löytämäni poikanen oli tippunut sinne epäonniselta harjoituslennolta. Oli kyllä kadonnut parin tunnin päästä eli siivet onneksi kantoivat :)

    Voi Minnietä! Mutta ainakin sai herkutella hevosenkakalla ;) Pyöriikö hän hevosenlannassa, kuten minun entinen koirani Paavo tykkäsi tehdä?

    Hienoa, että sambailijat saivat tanssia auringon lämmössä :) Aurinkoa sinunkin viikkoosi Marjo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustarastas kuulumisia lisää tuolla ylemmässä vastauksessani Krisselle mutta joo minun pitää yrittää kehittää pesään joku suojaa hyökkäyksiä varten. Tästä tulee vielä jännää.

      Minnie ei onneksi ole tykästynyt pyörimään hevosenlannassa :D uskon, että Paavoa oli oikein mukava pestä pyörinnän jälkeen...

      Aurinko viikkoosi Etanaelli♥

      Poista
  7. Voi, miten tarmokkaita heppoja kuvissasi <3!

    Jos tälle rouvalle olisi suotu samanlainen luontolähetys livenä kuin sinulle, en olisi minäkään epäillyt hetkeäkään: tervetuloa vain kaikki vuokralaiset, jos he tarjoavat vastineeksi tuollaisen liveshown. Aika ainutlaatuista <3. Ja ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se luonto ja sen ihmeet sellaisia etten voi vastustaa. Olen ihan aitiopaikalla ja saan seurata niitä koko ajan. Tuo varis vaan ilkeä uhka sekä munille että tuleville poikasille.

      Aurinkoa Rouva Sanalle ♥

      Poista