toukokuuta 05, 2016

Ooo, kesän lapsi mä oon #ekvk

Nyt ei voi valittaa suomalainen säästä! Toukokuun alkupäivät menossa ja lämpömittarissa huikeat parikymmentä astetta lämmintä :) Mii laik alot!!!! Ihmiset ovat heittäneet kertarysäyksellä talvipompat sekä pitkät housut nurkkaan ja kaduilla näkee shortseissa ja hihattomissa topeissa liikkuvia iloisia naamoja. En muista vuotta jolloin olisi näin aikaisin ollut tällaista lämpöaaltoa mutta varmasti Ilmatieteen laitoksen viisaat sedät tai Pekka Pouta löytävät tilaston, jossa on vastaavia lukemia vaikka sadan vuoden takaa. Joka tapauksessa nyt on sellainen sää, että ulos ja aurinkoon! 

Tätä kesäilmaa pitää vetää keuhkoihin antaumuksella ja antaa myös auringon helliä itseään. Ja ei muuten sitten kannata unohtaa niitä aurinkorasvoja tai muuten se punainen rapunaama voi aamulla katsella peilistä vastaan... Vaalea talvi-iho ei ole valmis tällaiseen paahteeseen ilman UV-suojausta. Ystäväni punainen vappunenä on vaalennut jo mutta luo nahkaansa kuin käärme konsanaan. 

Kävin viime viikolla tutustumassa Lidlin kesän 2016 uutuustuotteisiin ja samalla bongaamassa Hans Välimäen luomat kesäherkut. Lidlin ihan huikeat kesämainokset ovat alkaneet jo pyöriä telkkarissa ja minusta ne ovat ihan hulvattomia teemalla "Elä kuin viimeistä kesäpäivää". Ehtiihän sitä synkistellä 9 kuukautta joten nyt näistäkin toukokuun lämpimistä keleistä kannattaa nauttia ihan kympillä ja aloittaa grillauskausi heti! Ai, miten niin me suomalaiset ollaan pessimistejä... :D

Ainahan ei ole pakko grillata lihaa vaan myös kala, kasvikset ja jopa hedelmät sopivat hyvin grillattavaksi. Salaattia grillatusta ananaksesta, melonista ja vesikrassista maistui taivaalliselle. 



Lohi Japonese ja porkkana-fenkolisalaatti olivat niin hyviä, että olisi tehnyt mieli ottaa santsikierros. Pähkinäallergisena jouduin jättämään paahdetun parsakaali-chashew pähkinä salaatin väliin.
Joskus kiroan tämän koivusiitepölyn ristiallergiani mutta sen kanssa on vain elettävä.



Hans Välimäki kertoi, että jälkimarinadit ovat ehdottomasti kesän 2016 juttu. Niitä voi käyttää sekä ennen että jälkeen grillauksen tai vaikka dippikastikkeena. Jälkimarinadien avulla ruokiin saa helposti erilaisia kansainvälisiä makuja. Ja hei mikä parasta marinadin lisääminen jälkikäteen pitää myös grillin puhtaampana. Mikä onkaan sen inhottavampaan kuin grillin siivoaminen...


Kanan kyytipoikana maistelin Grillimaisterin BBQ-kastiketta. Picanha-paisti (tai pitäisikö sitä kutsua grillipaistiksi) sai pikantin lisän Lousianan aprikoosikastikkeesta. Aasialaisen possun kylkeen Thai-basilika-kurkku-jugurttikastiketta.  Ja pakkohan näitä Lidl uutuusmakkaroita oli myös maistella. Uutuusmaut Tulinen Mancheri (sisältää aitoa manchego-juustoa ja sriracha chilikastiketta), sinappisen ihana Dijoni ja aidolla leppäsavulla savustettu Smouki. Grillimaisterin makkarat ovat 100% kotimaisesta lihasta ja niiden lihapitoisuus 72-82%.


Lidlin makuvalikoima on muuttunut entistä kansainvälisemmäksi ja uusia makuja on tullut mukaan USA:n syvästä etelästä, Etelä-Amerikasta, Meksikosta, Välimereltä ja Aasiasta Koreaa myöden. Koko Grillimaisteri valikoimaan kuuluu yli 150 tuotetta. Itselläni on nyt kokeilussa Garamelized Onion Chutney ja Finishing Glaze Lousian Apricot & Black Pepper purkit joten eiköhän tästä kesästä tule grillauksen suhteen oikein oivallinen kun aloittaa näillä ja siirtyy sitten kokeilemaan muita Grillimaisterin tuotteita.



Ja totta kai hyvän grilliruuan kaveriksi kannattaa napata Lidlin valikoimista hyvät juomat. Juomavalikoimaan oli tullut virkistäviä uutuuksia jo aiemmin hyväksi havaittujen makujen rinnalle.




Ehdottomasti kesään 2016 kuuluu myös Grillimaisterin kesäkiertue, jossa etsitään sitä grillauksen Suomen mestaria taas jälleen kerran Suomen toreilla huippukokkien kanssa. Kiertue starttaa kesäkuun alussa kiertäen yhdeksällä paikkakunnalla heinäkuun puoliväliin saakka. Tapahtuma huipentuu Kampin Narikkatorille Helsinkiin, jossa onnellinen voittaja valitaan ja hän kuittaa itselleen SM-tittelin lisäksi 10.000 euron palkinnon - ei paha! 

Pitäisiköhän tässä alkaa harjoitella ja osallistua tämän vuoden kisaan.... :D

Tästä on selkeästi tulossa hyvä grillaus- ja ruokakesä joten eiköhän eletä kuin kuin viimeistä kesäpäivää kun se Suomen kesä on kuitenkin niin lyhyt  #ekvk


Tilaisuus pidettiin Pohjoisella Rautatiekadulla melko huikeassa paikassa nimeltään Secretspot. Katutason surffishopin alakerrasta löytyy kerrassaan huikeat trooppisen elämykselliset tilat pitää vaikka kokousta tai tuote-esittelyä. Kurkkaa tästä lisää ja ylläty!

Bloggaus on tehty yhteistyössä Lidl Suomi Oy:n ja 
Viestintätoimisto Akvamariini Portell Novellin kanssa. 
Kiitos mukavasta tilaisuudesta!

12 kommenttia:

  1. Nam vaikuttaapa tosi kivalta tilaisuudelta, harmi etten päässyt. Makkara tosin ei maistu, kerran kesässä yksi pötkäle ja luultavasti tänä kesänä ei sitä yhtäkään. Viime kesänä söin meinaan ainakin kolme. ;=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi ettet päässyt tulemaan. Otin jokaista makkaraa pienet palat (kuten kuvasta näkyy) :D En santsannut niitäkään. Itse syön myös muutaman makkaran kesässä ja enemmän sitten muuta grillattavaa. Nämä makkarat olivat hyvin lihaisia ja niissä oli makua!

      Poista
  2. Oih, mitä herkkuja. Olen grilliruokahullu. Kesäisin grillillä tehdään ruokaa paljon ja usein. Aurinkoista viikkoa sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen grillihullu :) Ja odotan jo malttamattomana grilliherkkuja. Kerrostalossa kun ei oikein voi parvekkeella grillata mutta kyllä tässä vielä ehditään.
      Aurinkoa myös sinnepäin <3

      Poista
  3. Enpä ehtinyt minäkään tuonne Lidl:n tapahtumaan. On siellä ollut grilliherkut kohdillaan.
    Ihanaa torstai-iltaa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi...olisi ollut Outi kiva tavata sinut :)
      Kadulle saakka tuli ihana grillin tuoksu.
      Aurinkoa loppuviikkoon <3

      Poista
  4. Parikin grillaustilaisuutta meni sivu suun matkan aikana. No, eiköhän tässä ehdi vielä kotipihallakin grillailla kesän aikana, kunhan ei kesä jää vain tähän toukokuun alkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää muistaa, että kesä on asenne :) eli jos vaikka kelit tästä vähän muuttuu niin aina voi grillata.

      Poista
  5. Voi lurps, mitä herkkuja! Harmi kun jouduin jättämään tilaisuuden väliin :( Ja voi tuota sun otsikkoasi, mulla on ko. biisi soinut koko päivän päässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Katri-Helenan biisi on muuten aika hyvä kesäbiisi vai mitä mieltä olet Marika :D Siitä tulee Lidlin mainoksen nähtyä vähän korvamato mutta ei haittaa ainakaan itseäni - toivottavasti ei sinuakaan :D Olisi ollut kiva nähdä sinut tuolla mutta ensi kerralla sitten! Aurinkoa päivääsi.

      Poista
  6. Täällä hoilataan kesän lasta, kesäihminen olen niin henkeen ja vereen! Jälkimarinadit oli uusi juttu, tuo lousiana apricot maistui itsellenikin! Ihanaa kesän odotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, tarttuiko sinunkin korvaasi tuo korvamato :) Lousiana Apricot on ihanaa. Testasin sitä jo vähän makkaran kanssa. Kesän odotusta myös teille <3

      Poista