toukokuuta 09, 2016

Mankai parhaimmillaan

Livistin eilen illalla äitienpäivä juhlinnan jälkeen viettämään hanamia Roihuvuoren kirsikkapuistoon. Olin nähnyt niin  paljon kauniita valokuvia ystävieni Facebook sivuilla, että päättelin mankain olevan nyt parhaimmillaan. Toisaalta myös pelkäsi kestääkö tämä täysi kukinta ensi viikonlopun suureen hanami-juhlaan? Helteiset säät ovat nyt saaneet kirsikankukat puhkeamaan jo ja koko puisto oli ihanan vaaleanpunainen. Enkä minä todellakaan ollut ainoa hanamin ihailija vaikka ehdin puistoon vasta illalla. Picnic-koreja ja huopiakin näkyi vielä ruohikolla ja ihmisiä.... Ja miten lempeä toukokuinen ilta ja lämmin tuulenvire vain liikutteli kirsikankukkia.  


Hisakata no
Hikari nodokeki
  Haru no hi ni
Shizu kokoro, naku
Hana no chiruramu.

The spring has come, and once again
  The sun shines in the sky;
So gently smile the heavens, that
  It almost makes me cry,
  When blossoms droop and die.
Kino Tomonori
Roihuvuoren virallista hanami-juhlaa vietetään 15.toukokuuta 12-18. Puistossa on paljon erilaisia esityksiä: para-para- ja buto-tanssiesityksiä, origameja, ikebananaa ja paljon paljon muuta mielenkiintoista. Tarjolla myös japanilaisia herkkuja. Ohjelmaan tästä klik. 

10 kommenttia:

 1. Aivan upean näköistä. Kirsikkapuut täydessä kukassa ovat kyllä niin kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vain suinkin ehdit mene ihmeessä Outi käymään tuolla tai jossain muualla missä näet kirsikanpuiden kukintaa. Vaaleanpunaisuus on henkeä salpaavan kaunista!

   Poista
 2. Ai, että: tuo elämys on vielä tältä rouvalta kokematta. Ehtisiköhän sitä singahtaa sinne tällä viikolla jokin ilta...? Kiitos vinkistä <3!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä vaan Rouva Sana :) Tuolla lepää mieli ja sielu. Kauneutta joka puolella....vain hetken....

   Poista
 3. Kirsikkapuiden kukinta on ihanaa aikaa. Vielä odotetumpi minulle on omenapuiden kukinta, kotikadulla kasvaa pari sataa koristeomenapuuta. Yleensä ne kukkivat kesäkuun alussa, mutta tänä vuonna taitavat kukkia jo aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin odotan jo omenapuiden kukintaa ja sitä, että pääsen omaan "perinteiseen" omenapuutarhapaikkaani katsomaan niitä. Ajan muuten aina aamuisin teidän kotikatua töihin ja näky omenapuiden kukkiessa on kyllä todella kaunis!

   Poista
  2. Onko perinteinen omenatarhasi Malminkartanossa? Asuin lapsuuden ihan lähistöllä.

   Poista
  3. Siellähän se on :) En ole vielä löytänyt tämän vuoden aukioloaikoja netistä....

   Poista
 4. Niin upeaa ja sinä siellä kauneimpana kirsikkana kukkien joukossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Omat silmät olivat hieman punaiset koivunsiitepölyistä joten parempi oli pitää aurinkolasit vain tiukasti nenällä keikkumassa... :D

   Poista