huhtikuuta 12, 2022

Talvipuutarhassa on jo pääsiäistunnelmaa 🐣🐤🐥






Hyvää tikkutiistaita sinne ruutujen toiselle puolelle! Vietämme nyt pääsiäisviikkoa, jota kutsutaan myös hiljaiseksi viikoksi ja piinaviikoksi. Viikon jokaiselle päivälle on annettu omat ehkä vähän eriskummallisetkin nimet. Eilen vietimme malkamaanantaita ja tänään on taas vuorossa tikkutiistaina. Huomenna puolestaan koittaa kellokeskiviikko. Kirjoitin blogiin 2017 pääsiäisen aikaan tarkemmin pääsiäisviikon päivistä ja niiden nimistä joten jos haluat tietää enemmän niin klikkaa tästä





Pääsiäisviikko tarkoittaa minulle myös sitä, että iki-ihana Talvipuutarha avaa ovensa pääsiäiseensä. Tapahtuma on itseltäni muutamana viime vuonna jäänyt harmittavasti väliin koronapandemian takia. Tänään päätin viettää lounastaukoni kulkemalla talvipuutarhan lumoavassa miljöössä hetken eli minä korvasin aterian tällä kertaa visuaalisilla nautinnoilla. Yhtenä pääsiäisenä karkasin "kanin kanssa kahville" kesken työpäivän muutamaksi kymmeneksi minuutiksi. Kummasti sitä taas jaksaa kun on hetken ihan irti muusta todellisuudesta. 





Talvipuutarhan pääsiäinen virittää minusta myös kivasti pääsiäistunnelmaan. Hammarskjöldintiellä kanat, tiput, puput ja kiltit noidat ovat taas vallanneet yli sata vuotta vanhat lasiset kasvihuoneet tästä päivästä 12.4. alkaen. Pääsiäinen jatkuu eksoottisten kasvien keskellä aina toisen pääsiäispäivän iltaan eli 18.4. saakka. Talvipuutarhaan on vapaa pääsy! 



Pääsiäinen pitkäperjantai klo 12-16
Pääsiäinen lankalauantai klo 12-16
Pääsiäinen 1. pääsiäispäivä klo 12-16
Pääsiäinen 2. pääsiäispäivä klo 12-16




Tänään ihailin jo kauniita pääsiäisen kukka-asetelmia, joissa hehkuivat keltainen, punainen ja oranssi. Kanat, kukot ja tiput olivat myös levittäytyneet eri huoneisiin joten tarkkasilmäisimmät kyllä löytävät heidätkin. Noidat ovat tällä kertaa minusta kaikki luutineen pääsisäänkäynnin yhteydessä pitämässä varmasti jotain hyvin tärkeää "noitien pääsiäiskokousta ennen lähtöään Kyöpelivuorelle". 





Lapsille tai muuten lapsenmielisille Nukketeatteri Sytkyt esittä myös pääsiäistapahtuman aikana Pääsiäissadun. Tästä voit kurkistaa enemmän esityksistä. 


Minä luulin myös löytäneeni itselleni aivan uuden sekä eksoottisen kasvin vai pitäisikö sanoa kukkasen. Kun tarkemmin aloin muistella kotona tuota kasvia niin ensimmäisen kerran näin tämän Korallimedinillan kyllä jo pari vuotta sitten Gardenliving puutarhamyymälä ja lifestyle liikkeen kevään avajaisissa. En heti osannut yhdistää kasvia samaksi mutta kun aloin tutkia kukkaa kotona tarkemmin netistä muistui se mieleen. Valokuvaa en itseltäni vuoden 2019 visiitiltä löytänyt mutta ihastuin kasviin jo silloin. Korallimedinilla on näyttävästi kukkiva huonekasvi. Sen yksittäiset kukat ovat pieniä mutta nämä vaaleanpunaiset kukat kasvavat pitkissä, jännän nuokkuvissa tertuissa. 





Minä myös kiinnitin ensimmäistä kertaa Talvipuutarhassa huomioni siellä kasvaviin sitruunoihin ja mandariineihin. En muista nähneeni niitä aiemmin koska olisin kyllä ehdottomasti bongannut hedelmät puun oksilta roikkuen. Kasvihuoneissa pitäisi todellakin malttaa pitää myös sormensa erossa sekä kukista, puista ja hedelmiä. Katsoa saa mutta ei koskea! Edes taaperoikäiset pikkulapset eivät voi kosketella mandariineja tai kukkien terälehtiä. Vastuu on vanhemmilla, mietti "tiukkapipoinen kukkahattutäti sisälläni" mutta purin vain huultani enkä kommentoinut. 







Lopuksi kävin vielä pikaisesti moikkaamassa karppeja. Nämä veijarit ovat selvästi tottuneita ihmisiin ja ne melkein tulivat poseeraamaan kameralle nähdessään minut. Tuntui, että tuo kellertävä, joka oli karpeista suurin katsoi minua suoraan silmiin. Karpit tai itse asiassa koikarpit eli koristekarpit ovat aika veijareita. Muistan kun muutamia vuosia sitten olin Saarenmaalla pressimatkalla ja näimme melkoisen spektaakkelin kun Pädasten kartanonherra syötti karppejaan keväällä ulkoaltaassaa, jonne ne oli juuri siirretty. Ne melkein söivät isäntänsä kädestä. Täytyypä kaivella kalojen ja kartanonkin valokuvat esille sekä kirjoitella siitäkin joku päivä. Nyt tuo kartanovisiitti on jäänyt ihan koronan jalkoihin kun matka oli ollut vähän ennen kun tämä pandemia alkoi.






Ehdottomasti suosittelen piipahtamaan Talvipuutarhan pääsiäistä katsomassa. Paikka löytyy osoitteesta Hammarskjöldintie 1 A eli ihan siitä Olympiastadion kupeesta Töölönlahden pohjukasta. Kun täällä käy kerran sinne kyllä palaan toisen ja kolmannenkin kerran... 








4 kommenttia:

  1. Talvipuutarha on ihana paikka, etenkin joulun ja pääsiäisen aikaan. Kiva kun pääsin mukanasi kurkkamaan talvipuutarhaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvipuutarha on läpi vuoden kaunis ja varsinkin kun ruusutarha kukkii kesällä - suosittelen myös sitä!

      Poista
  2. Tuo paikka on kyllä kuin suoraan sadusta. Ihan harmittaa kun ei tullut Lidl:stä haettua sitruunapuuta kun niitä siellä oli pari viikkoa sitten tarjolla suht edukkaasti. Ihanaa loppuviikkoa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä mietin ihan samaa, että olisin voinut ostaa sitruunapuun kotiin! Talvipuutarha on kyllä kaunis paikka ;)

      Poista