huhtikuuta 24, 2022

Villi Kanala tarjoaa vintagea & lifestylea SkinnarbyssäJos et vielä ole vieraillut Skinnarbyn pikku kylässä nyt on korkea aika ottaa se haltuun ja matkata Loviisaan! Suomen pienimmän kauppamuseon ja Kauppamuseon puutarhan lisäksi on ovensa avannut nyt myös Villi Kanala niminen vintage & lifestyle puoti. Keskellä vehmasta maalaismaisemaan sijaitseekin nyt todella mielenkiintoinen kolmikko: pikkuriikkinen kauppamuseo, lumoavan kaunis puutarha sekä uusimpana jännä tavarataivas löytöjen tekemiseen. Täällä löytyy virikkeitä monille eri aisteille ja leppoisan kiireetöntä maalaistunnelmaa. 
Suomen pienin kauppamuseoKauppamuseon puutarha

Oma matkani suuntautui kesällä 2019 ensimmäisen kerran Skinnarbyhyn sen jälkeen kun Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman infotilaisuudessa olin tutustunut Minna Järviseen, joka miehensä Karin kanssa emännöi tätä jännää paikkaa. Helsingistä Loviisaan muuttanut pariskunta oli mukana myös kesän 2019 Avoimet puutarhat -tapahtumassa, jolloin minäkin kävin ihastelemassa heidän kaunista Kauppamuseon puutarhaansa

Samalla poikkesin totta kai myös Suomen pienimmässä kauppamuseossa, joka olikin melkoinen aikamatka 50-60 -luvuille. Kauppa on varsinainen runsaudensarvi sillä kyläkaupat ovat aikoinaan palvelleet asiakkaita melko laajalla valikoimalla. Yhdestä liikkeestä kun on saanut maidon, makkaran ja leivän lisäksi myös kenkäkiilloketta, sukkanauhoja, partakoneen teriä tai vaikkapa hiuspinnejä. Vanha kanalarakennus kesällä 2019.Villin Kanalan pihapiiristä löytyy myös "lehmä", jonka Minna ja Kari olivat hankkineet jostain lopettaneesta ravintolasta - nimeä en valitettavasti muista.Villi Kanala pääsiäislauantaina kun lunta oli vielä jonkin verran pihapiirissä. 

Villi Kanala on uusin ja viimeksi ovensa avannut kohde Järvisen kotitalon pihapiirissä. Minun edellisen käyntini jälkeen tämä alun perin siis ihan oikeana kanalana toiminut rakennus olikin kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Vanhasta kanojen ja kukon kotipaikasta on kuoriutunut oivallinen liiketila nimeltään Villi Kanala. Katselin vanhoja valokuviani parin vuoden takaiselta vierailultani ja mielestäni kanalarakennukseen on rakennettu myös lasi-ikkunoilla varustettu lisäosa. Silloin kanalan ovet olivat visusti kiinni joten ihan varmasti myös sisätiloissa on tehty muutoksia. 


Kun astuin sisälle Villiin Kanalaan katseeni osui ensimmäisenä kahteen vanhaan ompelukoneeseen, joiden keskellä ylväänä seisova kukko toivottaa tulijan tervetulleeksi. Ihanat Singerin ompelukoneet ovat kauniita kuin korut ja minulla on haaveissa vielä jonain päivänä omistaa oma "ompelukone" ihan vain koriste-esineeksi. Aikoinaan ihan tavalliset käyttöesineetkin ovat olleet paljon koristeellisempi kuin nykyään. Jatkan oman Singerini metsästystä kunnes se oikea yksilö löytyy. 
Villi Kanala on täynnä sekä vintagea että uutta lifestyle tavaraa. Minna ja Kari ovat keräilijöitä mutta tätä projektia varten on myös hankittu lisää vintage tavaraa myyntiin. Tuotteet on laitettu kauniisti esille ja vaikka tavaraa on melkoisesti kaikki on hyvin harkitusti esillä. Somistetut asetelmat olivat mieleeni kuten tämä vanhalla mustavalkoisella valokuvalla varustettu nurkkaus, jossa oli ihan omanlaisensa tunnelma. Vanhat valokuvat herättävät aina kysymyksiä siitä kuka kuvassa mahtaa olla ja mikä on hänen tarinansa? 

Olen itse yhdestä antiikkitapahtumasta ostanut aikoinaan pienen nipun vanhoja valokuvia, jotka ovat 1900-luvun alkupuolelta. Ensimmäisenä bloggaaja vuotenani pohdin vanhojen valokuvieni tarinoita ja siitä tuli aika luettu postaus aikoinaan. Minulle tulee myös vanhoja valokuvia katsoessani aina mieleen Olavi Uusivirran biisi "Kultaa hiuksissa" ja sen kertosäe "Valokuvia kellastuneita, Ei meistä tuu, Miten nollat ja ykköset haalistuu". Minun "nollat ja ykköset" ovat ulkoisilla kovalevyillä ja erilaisissa valokuvasovelluksissa tallessa. Ehkä jälkeläisemme katselevat niitä sitten sieltä...
Marjon matkaan lähti tuo pieni kilpikonna rasia turkooseilla.
Poltettua oranssia, joka hehkui kilpaa lankalauantain auringon kanssa. Hentoa sinistä, joista vasemmanpuoleinen maljakko oli ihan pakko kotiuttaa Espooseen. Myös oikeanpuoleinen kannu jäi kaivelemaan mieleen...
Ihana vanha Olympia kirjoitukone - minä myös haaveilen vanhasta "varsikirjoituskoneesta". Tuttuja Pyrex-vuokia lapsuudestani. Pyrex on kuumuutta kestävän lasin kauppanimi, jonka Corning Inc. toi markkinoille jo vuonna 1915. Ja Pyrex tuotteita myydään edelleen. 

Villi Kanala tarjoaa myös Minnan todella taidokkaasti tehtyjä väriasetelmia vai mitä mieltä olette näistä ylläolevista valokuvista. Aika namuja minusta! Keräämällä yhteen melko erilaisiakin esineitä väreittäin saa mielenkiintoisia silmänvangitsijoita aikaan. Näin pienessä kauppatilassa kaikki ei voikaan olla "suloisesti sekaisin" kuten isommissa tavarataivaissa ja hyvällä esillepanolla on myös suuri merkitys henkilölle, joka on ensimmäistä kertaa vanhojen tavaroiden/vintagen ostossa. Villi Kanalan vanhat "vintage tuotteet" on myös merkitty niiden hintalappuihin. Kaikista tuotteita löytyy myös hinnat. Maksupäätekin löytyy! 

Villi Kanala on varustettu myös kassapisteellä ja sieltähän kurkistaa itse kauppias Minna. 

Villi Kanala on ihana hyvänmielen puoti, jossa voi myös nauttia kahvit niin halutessaan. Ulkona on pöytiä ja tuoleja, joissa voi istuskella auringossa bongaillen vaikka lähipelloille laskeutuvia muuttolintuja. Kari kertoi, että hanhia sekä kurkia oli jo pääsiäisviikolla nähty. Nyt varmasti jo viikossa ovat lumet sulaneet ja puutarhakin talon ympärillä alkaa heräillä talvihorroksestaan. Viimeistään siis Loviisan Avoimien puutarhojen aikaan 18.-19.6. minäkin taas ota suunnaksi Skinnarbyn. Muutamia asioita jäi kaivelemaan joten jos ne vaikka olisivat vielä kaupalla myymättä. Näitä CCCP leimoilla varustettuja tarjottimia omistan itsekin muutaman kappaleen kirppareilta ostettuina. Kun itänaapurissa käytiin neuvostovallan aikaan tuliaisia saattoi ostaa vain berjozka -kaupoista. Tästä voit kurkistaa minkälaisia kauppoja ne olivat. Kaupan olisivat olleet myös aivan ihanat Minni ja Mikki Hiiri -hahmot. En voinut vastustaa tuota sinivalkoista 50-luvun korilaukkua vaan sekin lähti Marjon matkaan. Tarjolla olisi ollut oma kakadu-patsas sellaista etsivälle tai tarvitsevalle! 
Kauniissa kannussa oli hauskoja eläinlyijykyniä, joista yksi kanikynä hyppäsi meille Espooseen. 

Pakko myöntää etteivät minun ostokseni jääneet noihin aiemmin jo mainitsemiini tavaroihin. Kaksi aivan ihanaa sinivalkoista esinettä lähti myös Marjon matkaan mutta ne haluan esitellä ihan erikseen koska niitä tai hyllyä, jossa ne olivat Villissä Kanalassa en edes kuvannut. Hinnat tuotteilla olivat todella maltilliset eli kaikki minun ostokseni maksoivat yhteensä 79,80€. Kaikki muut ostamani tuotteet olivat vintagea kanilyijykynää lukuun ottamatta. 

Villi Kanala, Suomen pienin kauppamuseo ja Kauppamuseon puutarha löytyvät osoitteesta Paavalinkyläntie 671, 07870 Skinnarby, Loviisa. Villi Kanala löytyy myös Facebookista, jonne päivitetään kuvia tavaroista. 

Villi Kanala on avoinna 16.4. - 26.6.2022 klo 11-16 la-su, 30.6. - 31.7.2022 klo 11-16 to-su, 6.8. - 25.9.2022 klo 11-16 la-su. Tarkemmin voit katsoa aukioloaikoja sekä muuta infoa tästä

Kiitos Minna ja Kari kivasta tapaamisesta ja näkemisiin kesäkuussa ♥7 kommenttia:

 1. Tuo pieni kauppamuseon on viehättävä. Heti tuli mieleen, että Tiian kotiin olisin ostanut Minnin ja Mikin :)
  Kaunista viikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia tuli minullekin Mikistä ja Minniestä mieleen :) Ehkä pitäisi vinkata hänelle...

   Poista
 2. Minä muistin heti, että olen lukenut blogistasi tuosta hurmaavasta pienestä kauppamuseosta. Siellä haluaisin ehdottomasti käydä! Nyt kun vinkkasit vielä tuosta Loviisan avoimista puutarhoista, niin lienee syytä minunkin ponnistaa Loviisaan saakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa Loviisaan, t: Minna / Villi Kanala ja Suomen pienin kauppamuseo

   Poista
  2. Ehdottomasti menet tulevana kesänä Loviisaan puutarhoihin plus museon sekä Villiin Kanalaan myös. Ihan Rva Kepposen paikkoja kaikki ♥

   Poista