maaliskuuta 22, 2016

Kahvihetki kanin kanssa kasvien keskellä...

Minulla oli Helsingissä muutamia sellaisia "salaisia" paikkoja, joihin mielelläni joskus pujahdan kiireisen työpäivän lomassa nauttimaan kupillisen kahvia ihan itsekseni. Paikkoja, joista saan voimaan ja joissa voin laittaa ajatuksia järjestykseen arjen kiireen ja kaaoksen keskellä. Tänään jäi puoli tuntia luppoaikaa ennen seuraavaa tapaamista, joten päätin pujahtaa oman kahvimukini kanssa Hammarskjöldin tien rautaportista sisälle lumoavaan Talvipuutarhaan.
Talvipuutarhassa käyn siis usein ja eri vuodenaikoina. Talvipuutarha ja sitä ympäröivä ulkopuutarha ovat vihreä keidas keskellä kaupunkia. Tästä paikasta olen monta kertaa postannut tänne kuvia enkä voinut pitää näppejäni tänäänkään irti kamerasta. Näpsin siinä kahvittelun lomassa muutamia kuvia Talvipuutarhan pääsiäisestä. Kanat ja puput - näkyi siellä pääsiäisnoitiakin - olivat jo levittäytyneet kasvien joukkoon ja pääsiäiskukat hehkuivat keltaisina, punaisina, valkoisina... Puutarhan kahvio on auki vain kesäaikana mutta omien eväiden tuominen tilaan on täysin sallittua enkä todellakaan ollut ainoa, joka hörppi kaffetta siellä omasta mukistaan. 
Talvipuutarhaan pääsee katselemaan ja kuljeskelemaan ihan veloituksetta kaikkina vuodenaikoina. Tämä yli 120 vuotta vanha virkistys- ja kohtauspaikka täytyy itse kokea. Vehreys, vihreys ja luonnonläheisyys ovat itselleni niitä tärkeitä elementtejä miksi palaan tänne aina uudelleen. Silloin kun tarvitsen itselleni "sen pienen palan rauhaa" puutarhaan on oivallista tulla. Paikalla on aina myös muita ihmisiä ja varsinkin nyt pääsiäisen aikaan melko paljonkin mutta silti tämä tila ja vihreys auttavat minua keskittymään. Helsingissä on yksi toinenkin viherkeidas, jossa piipahdan säännöllisin väliajoin ihailemassa isoja lumpeita mutta siitä joskus toisella kertaa enemmän :)
Hörppäsin viimeisen kulauksen kahvimukistani. Pakkasin kameran laukkuun ja vedin pipon päähän. Olin valmis seuraavaan tapaamiseen ja energiavarastoni oli taas täynnä virtaa. Tarkemmin Talvipuutarhan pääsiäisestä ja aukioloajoista voitte lukea tästä. Pääsiäisenä täällä on kahvio avoinna.

Onko teillä "salaisia" tai suosikkipaikkoja, joissa käytte mielelläni lataamassa akkuja?
Hyvää pääsiäisviikon jatkoa kaikille. Tikkutiistaissa jo mennään...6 kommenttia:

 1. Talvipuutarha on kyllä maagisen kaunis paikka.
  Itse lataan akkuja meren rannalla tai kallioilla joista näkee meren. Joillain lailla olen aina kokenut veden hyvin rauhoittavana elementtina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, että kesäisin menen aina Helsingissä yhdelle tietylle paikalla meren ääreen. Sitä paikkaan en halua paljastaa mutta vielä nyt sinne on liian kylmä mennä edes kahvemukin kanssa. Olen samaa mieltä kanssasi, että horisontti, meren näkeminen ja aistiminen rauhoittaa. :) Ollaa samiksia!

   Poista
 2. Onpa kaunista ja ihan mahtava tuo kani ja tuollainen kranssikin olisi kiva. Aurinkoista keskiviikkoa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kani on tuolla aina pääsiäisenä. Samoin kanat, kukot ja ne pääsiäisnoidat....ihan perinteistä kun samat hahmot aina pääsiäisenä esillä. Kransseja on myös paljon erilaisia. Arvaa olenko minä vuosia kuolannut yhtä pääsiäismunakranssia.

   Hyvää keskiviikkoa Tiia ja Oskulle parantavia silityksiä <3

   Poista
 3. Voi veljet, ihania kuvia. Ymmärrän hyvin, miksi viihdyt Talvipuutarhassa.

  Aikanaan Helsingissä asuessani kävin itsekin usein siellä, mutta sittemmin käynnit ovat jääneet. Huomaan, että pitäisi ottaa ihan asiaksi poiketa tunnelmoimassa siellä, ihan jo vain vanhojen muistojen vuoksi.

  Omia suosikkipaikkojani ovat Outin tapaan vesistöt: järvi tai meri, vesistöllä ei ole väliä. Olen meren äärellä kasvanut, ja sittemmin järvien äärelle kotiutunut, joten kaikki käy. Suosikkipaikkoja oman kotijärven läheisyydessä on monta ja onneksi ne ovat myös helposti saavutettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Sana <3

   Eilinen päivä oli jotenkin täysin absurbi maailmalta tulleiden ikävien uutisten tulviessa aurinkoiseen tiistai päivään. Retki puutarhaan sai kokoamaan hyvin ajatukset... Sinun on tultava fiilistelemään joskus Talvipuutarhaan.

   Veden äärellä rauhoittuu kyllä hyvin kuten minäkin komppasin Outia. Sinun kotijärvesi on äärimmäisen kaunis katsoo sitä miltä rannalta tahansa.

   Valoa ja aurinkoa Tuusulajärven rannalle :)

   Poista