huhtikuuta 05, 2022

Mimmillä on 1-vuotissynttärit tänään ♥ ONNEA ♥

Tasan vuosi sitten 5.huhtikuuta syntyi kasvattaja Petra Hackmanin luona Evitskogissa suloisia russelinpentuja, joista yksi sai nimekseen Stablebuddys Linda. Silloin minä en vielä edes ollut tietoinen, että yksi näistä pikku palleroista muuttaisi meille asumaan. Surin edelleen Minnie russeliani, joka oli helmikuun 23.päivänä siirtynyt ajasta ikuisuuteen sateenkaarisillalle. Muistan, että kirjoitin onnittelut tuon alla olevan Ola-emän ja pentujen kuvan alle Petran Facebook-seinälle toivoen salaa mielessäni, että "jonain päivänä minulla vielä olisi oma valkomusta sileäkarvainen russelinarttu".

Hyviä asioita tapahtuu kun jaksaa uskoa sekä toivoa ja niin kävi tässäkin tapauksessa. Huhtikuun lopussa sain Petran yhteydenoton, että yksi narttupentu olisi vapaana ja 10.toukokuuta pääsin tapamaan Stablebuddys Lindaa alias Mimmiä. Tästä voit kurkistaa minun visiittini pentujen luona viime keväänä. Voin vakuuttaa, että jos sinulla ei ole pentukuumetta niin viimeistään kun näet pienet, pehmoiset, luoksesi kipittävät karvapallot olet jo ihan myyty!


Ola emä ja päivän vanhat pennut 6.huhtikuuta 2021, kuva Petra HackmannToukokuun lopussa pikku Mimmi muutti meille Espooseen asumaan. Mimmi sopeutui todella nopeasti uuteen ihan erilaiseen elinympäristöön ja eikä kahden ensimmäisen yön jälkeen edes heräillyt vikisemään. Toki moni asia pentuelämästä muistui vasta siinä vaiheessa mieleen kun pieni koiravauva oli talossa. Kun edellinen pentuvaihe oli Minnien kanssa koettu yli 15 vuotta sitten piti verestää muistiaan miten toimia pennun kanssa. Oli äärimmäisen tärkeää, että Petra kasvattaja auttoi Mimmin pystyyn pyrkiviä korvia teippaamalla ne ja nyt korvat ovat juuri sellaiset kolmiomaiset luppakorvat kuten rotumäärityksissä sanotaan. Edelleen jos Mimmi innostuu tai kiihtyy se saattaa nostaa hetkellisesti korvansa pystyyn mutta laskee ne alas lähes välittömästi. Oli myös äärimmäisen mukavaa, että Mimmi pääsi tapaamaan vanhempiaan ja sisartaan Evitskogiin. Tästä voit kurkistaa 16 viikkoisen Mimmin vierailuun vanhempiensa luona. We are family - perhe on paras ♥

Mimmi on terhakka ja energinen pakkaus eli juuri sellainen kun russelin pitääkin olla. Se tykkää liikkuu ja rakastaa myös autoilua omassa häkkissään matkustaen. Kun itse olen aika liikkuvaista sorttia niin koiran täytyy myös pitää liikkumisesta ja eri paikoissa käymisestä. On vaikea kuvitella, että minulla olisi "sohvaperunakoira" koska se ei kyllä menossani viihtyisi. Mimmi haluaa osallistua kotonakin kaikkeen ja on äärimmäisen kiinnostunut eri asioista. Joskus kiinnostusta täytyy rajoittaa eli kyllä meillä kotona vielä toisinaan käytetään sitä pentuaikaista "lehtikompostikehikkoa", jolla rajataan aluetta ei mene ihan ranttaliksi.
Tässä ollaan Roihuvuoren Kirsikkapuistossa syksyllä seikkailemassa. 
Lauttasaaren rantojakin on kierrelty monta kertaa. 


Ja iki-ihana Tullisaaren puistokin otettiin yhdessä syksyllä haltuun Minnien jalanjäljissä kulkien.

Vielä ei Mimmi ole oppinut poseeraamisen jaloa taitoa eli tänään kun yritettiin ottaa synttärikuvia täytyi vähän improvisoida. Synttärikakku kynttilän kera oli pakko kuvata erikseen ettei siinä olisi russelin viiksikarvat kärventyneet kun piti rynnätä herkkunsa kimppuun eikä millään maltettu odottaa vapautuskäskyä. Herkkukakku taisi olla liian herkullisen tuoksuinen. Meillä oli myös punainen rusetti kaulassa mutta se osoittautui "jotenkin väärän väriseksi tai malliseksi" koska se jouduttiin irrottamaan muutamassa minuutissa. Varmasti ei ollut neidin makuun ollenkaan siis sopiva. 

Kakkulautasen saa ja se pitääkin ehdottomasti nuolla, tuumi Mimmi. 


Äkkiä piti ottaa siis kynttilä pois ettei neidin viiksikarvat palaneet.

Mimmi sai synttärilahjaksi pari uutta pehmolelua - laaman ja hiiren joten nyt sitten vain odotellaan kauanko nämä kaksi säilyvät hengissä. Näissä molemmissa on vanua sekä vinkupillit sisällä joten jouduimme ehkä aavistuksen säästelemään etteivät nyt ihan heti hajoa. Ainoat ihan ehjät lelut meillä ovat Ikean Råttan rotat, joita kyllä kovasti heitellään ja "väännetään niskoja nurin" mutta muuten niihin ei kajota. Myös yksi lempilelu on Pesukarhu-raato, jossa ei vinkua eikä vanua joten sitä ei siis ole nyljetty. Verrattuna Minnien tapoihin ovat myös kaikki pedit pysyneet täysin ehjinä. Minsuhan söi suihinsa ainakin kolme petiään yön pitkinä pimeinä tunteina aikansa kuluksi.
Mimmi alias Stablebuddys Linda toivottaa oikein hyvää synttäripäivä myös sisaruksilleen Stablebuddys Naomi, Cindy, Claudia, Marcus ja Tyson ♥ Onnea meille kaikille kuudelle superihanalle russelille ♥ Toivottavasti nähdään vaikka Evitskogissa jossain pentutapaamisessa jossain vaiheessa. 
4 kommenttia:

 1. Onnea yksivuotiaalle! Olet suloinen. Tuo oli minulle uutta että korvat teipataan jotta niistä tulee tuollaiset "lurpahtaneet". Mukavia lenkkejä teille sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ♥ Kyllä hän on suloinen mutta kun "paha pää iskee" osaa olla kyllä melkoinen riiviö. Istuin viikolla Teams-palaverissa vähän pidempään niin kyllä sitä kaikkea ehdittiin keksiä sinä aikana. Onneksi meille on edelleen "lehtikehikko" vielä tallessa joten tarpeen vaatiessa Mimmi on "aidattuna kehikkoonsa".

   Jackrusselin korvat ovat normaalisti "täysin tai lähes pään myötäisesti taittuneet kolmionmalliset". Jos korvat alkavat jostain syystä "nousta" ne kannattaa teipata niin rustottuvat oikein. Pystykorvat eivät ole rodulle tyypilliset ja korvalehdet myös suojaavat korvia. Toimenpide ei ole koiralle mitenkään epämiellyttävä eikä kivulias ja teippausta pidetään sen ajan kun koira on vaihtanut hampaansa maitohampaista pysyviin eli muutamia kuukausia.

   Mukavaa palmusunnuntaita sinne Ahvenanmaalle ♥

   Poista
 2. Oikein paljon onnea ihanalle karvakamu Mimmille <3 Hän on kyllä ihanan puuhakkaan oloinen tapaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Mimmi ei ole pelkästään puuhakkaan oloinen vaan hän on 24/7 kyllä PUUHAKAS! Vieläkin asioita pitää maistella vaikka pahimmat pureskeluajat ovat jo takanapäin. Rodulle tyypillisesti kaikki kiinnostaa eli pitää osallistua siivoukseen, pyykin ripustamiseen, imurointiin jne. Aina "auttaminen ja osallistuminen" ei olisi niin suotavaa kun hommat ei oikein etene siinä tahdissa kun emäntä toivoo. Silloin Mimmi menee aina tuonne "kehikkoonsa" vähän jäähdyttelemään.

   Hyvää palmusunnuntaita Outi ♥

   Poista