huhtikuuta 18, 2022

Pääsiäisloma meni herkullisen sukkelasti

 


Toisen pääsiäispäivän ilta joten pieni ja tervetullut irtiotto pääsiäisloman merkeissä on kohta päättymässä. Mukavan leppoisasti ja todella rauhallisissa merkeissä nämä pääsiäispäivät menivät. Muuten vietimme aikaa ihan pääkaupunkiseudulla mutta lankalauantaina matkattiin Loviisan Skinnarbyn Villi Kanala -nimiseen hurmaavaan "uutta & vintagea" puotiin peltojen keskelle. Tästä antoisasta ja hauskasta reissusta on tulossa ihan omaa postausta tässä lähipäivinä joten kannattaa pysyä kuulolla. Taisipa tuolta matkalta tarttua myös muutamia melko mielenkiintoisia juttuja Marjon matkaan. Mutta nyt keskitytään siihen miten meidän pääsiäinen meni. Annan täyden kympin sille, että pääsiäisenä sää todellakin muuttui keväisen lämpimäksi kuten ennusteet lupasivat. Ei se Pekka Pouta siis ihan puppua puhunut teeveessä pääsiäisen säätä kertoessaan. Minä jopa uskaltauduin ottamaan välikausitakin esille. Tosin toissa aamuna kun hipsimme Mimmin kanssa aamulenkille olin vielä talvitakissa kun pakkasta oli pari astetta mittarissa. Lintujen konsertto oli aamuauringon noustessa ihan valtaisa joten kevättä on nyt kaikilla rinnassa. Saa nähdä miten käy mustarastaiden mahdollisen parvekkeellamme pesinnän kanssa. Tehdäänkö taas pesä vai ollaanko muuten vaan vanhasta muistista käytyä katselemassa paikkoja tutulla parvekkeella. Ainakin uroslinnut minusta jo kosiskelevat naaraita tuossa pihalla. 


Pääsiäispöytämme oli perinteinen ja aika värikäs kuten aikaisempinakin vuosina. Kaloja, mätiä, kananmunanpuolikkaita, salaattia, kasviksia, possua uunissa lisukkeineen. Löysin Lidlistä murotaikinasta tehtyjä pupuja, jotka oli tarkoitus täyttää joko suolaisella tai makealla. En voinut olla käyttämättä noita pupuja koristeena pääsiäiskattauksessa ennen kuin ne täytettiin rahkalla. Ehkä noita suloisia pupuja on ollut siellä aiemminkin myynnissä mutta itse löysin niitä nyt ensimmäistä kertaa. Totta kai sitten itse leivottua rahkapiirakkaa kuten aina pääsiäisenä. Ja suklaata ei muodoissa - runsaasti! Eihän kukaan voi vastustaa Mignon -munia vai voiko... 😀

Mimmistä yritettiin ottaa myös pääsiäiskuva mutta pakko myöntää, että lukemattomien epäonnistuneiden otosten myötä oli pakko luovuttaa. Vuoden ikäisen jackrussellin pennun mielenkiinto ei vain yksinkertaisesti taida olla vielä valmis poseeraamaan nätisti pääsiäiskoristeiden ja -munien kera sohvalla. Facebookin jackrussell-ryhmässä olikin varoittava esimerkki siitä mitä pentukoira tekee kun se löytää kotoa pieniä pääsiäistipu koristeita, jotka vain odottavat sitä, että niitä vähän riepotellaan ja pureskellaan. Auts! Onneksi tuo energinen russeli ei ollut tuhonnut kuin parikymmentä koristetta eikä onneksi syönyt niistä yhtään. Ehkä ensi vuonna me saamme jo vähän onnistuneempia valokuvia! 

Pääsiäisenä on liikuttu myös ulkona ahkerasti ja löydetty jo ensimmäiset sinivuokot sekä tulevia valkovuokkojen alkujakin. Auton ikkunasta nähtiin myös jo leskenlehtiäkin Kehä Ykkösen varressa. Myös ensimmäinen västäräkki tai itse asiassa kaksi bongattiin tänään kun tehtiin pikapyrähdys Kahvila Kampelaan. Sen jälkeen oli tarkoitus vielä käydä Haltialan tilalla kurkistamassa pääsiäistä siellä mutta Vantaanjoen tulvimisen vuoksi tie olikin poikki Laamannintien alikulun kohdalta. Olisimme toki päässeet sinne Tammiston tai Torpparinmäen kautta mutta jätimme seuraaviin viikonloppuihin vierailun koska sitten myös lampolaan pääsee. Nyt lampaita ei olisi päässyt katselemaan. 

Miten teidän pääsiäinen on sujunut? Tuliko perinteisesti syötyä mämmiä tai pääsiäismunia? Nauttiko kukaan ruudun toisella puolella pashaa tai kulitsaa? Meillä pääsiäismunia riittää vielä monelle viikolle naposteltavaksi. Hyvää uutta huhtikuista viikkoa kaikille!


4 kommenttia:

 1. Upeat tarjoilut teillä. Täällä ollaan Kaliforniassa pääsiäisenä, joten valmiit ruoat hain eilen kaupasta, jossa asiakas saa valita omat annoksensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pahoittelut, että vastaaminen on viivästynyt työkiireiden takia. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

   Poista
 2. Voitko kuvitella, että koko pääsiäisen aikana olen syönyt vain yhden pääsiäismunan. Pakko kyllä ostaa mignon muna jos vielä sellaisen löydän kaupasta. Pashaa olen syönyt pari kertaa ja aina se on vaan yhtä hyvää. Aivan ihana kattaus teillä ollut ja ihanat nuo puput :)
  Mukavaa viikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en voi kuvitella - minä söin sitten sinunkin puolesta. Ihmekös leuassa oli punainen näpppylä... :D Rahkaa korvasi meillä pashan. Kiitos - pääsiäisenä pitää aina olla väriä pöydässä ♥

   Poista