joulukuuta 13, 2021

Pikku Mimmin joulukalenteri - luukut 8 -13

 













8.12.2021

Järvi jäätyi pari päivää sitten joten Mimmi lähti Maisa ja Mikki hiirien kanssa katsomaan voisiko järven jäällä luistella. Kyllä se jää jo kantoi ja hiiret viilettivät jäällä luistimillaan. Mimmistä jää oli todella liukasta ja kylmää joten se tyytyi vain katselemaan rannalta muiden menoa. Mimmille kerrottiin, että kesällä voidaan tulla uimaan tähän samaan paikkaan kun jää on sulanut ja järvessä on taas vettä. "Maailmassa on paljon kummallisia asioita opittavana" huokasi Mimmi.



9.12.2021

Tänään Mimmillä on ollut vähän stressaava ja vaikea päivä. Kotiin on kannettu uusi kiinalainen kaappi ja entisen kaapin sisältö on hujan ja hajan kotona. Kaapin uumenista on paljastunut Mimmin niin rakastamia kenkiä, joita hän niin mielellään nappaa suuhunsa ja juoksee sitten piiloon aarteensa kanssa. Nyt pitäisi kuitenkin yrittää olla kiltisti kun nurkissa hiipii niitä joulutonttuja tarkkailemassa. Minnie päättää ettei se koske kenkiin vaikka mieli tekisi kovasti. "Olen kiltti tyttö, olen kiltti tyttö" Minnie hokee mielessään.



10.12.2021

Perjantain kunniaksi Mimmi pääsi käymään Tuomaan Markkinoilla Helsingissä. Mimmi sai kuulla, että aiemmin Senaatintorilla olleet markkinat oli nyt siirretty Kauppatorille. Tori kuin tori, tuumi Mimmi autossa. Markkinoilla näytti olevan paljon kojuja ja jostain kantautui nenään todella herkullinen makkaran tuoksu. Nuusk nuusk! Joulukuusiakin siellä oli ja kuulemma joulukoristeisiin ei saanut koskea. Ihmiset ostivat lahjaksi sukkia, kukkia, jouluherkkuja, kynttilöitä ja kaikkea muutakin jouluun liittyvää. Markkinat ovat auki 22.joulukuuta saakka. Joulupukkia Mimmi ei nähnyt!




11.12.2021

Mimmi pääsi tänään vierailulle Koiramäen Pajutalliin Tuusulassa. Nimestään huolimatta siellä ei näkynyt kuin yksi chichuhua poika. Mimmi sai kuulla, että paikan nimi johtuu siitä, että perustajilla on kaksi koiraa ja pajua kyllä kasvatetaan läheisillä pelloilla. Pihapiiristä löytyi kyllä pajusta tehtyjä kaiken maailman esineitä ja koiriakin, jotka eivät oikein lämmenneet Mimmin hännänheilutuksille. Kotiinkin sieltä ostettiin yksi pajukoira, johon Mimmi ei kuulemma saa koskea. Onneksi ystävälliset ihmiset rapsuttelivat Mimmiä tällä reissulla. 



12.12.2021

Mimmi on kutsunut ystävänsä Jalo-koiran avuksi. Koko koti on ihan täynnä joulukortteja, joita on siis askarreltu ja kirjoitettu koko päivä. Kortit pitää kuulemma saada valmiiksi ja punaiseen kirjekuoreen ihan tässä lähipäivinä. Pitää vielä tarkistaa osoitteita, postinumeroita ja liimata postimerkkejä. Joulukortteja on lattialla, sohvalla ja tuoleilla. "Onneksi Jalo tulit apuun! Nyt kaikki sujuu jo paljon paremmin." kiittelee Mimmi. "Kyllä me tästä selviämme" lohduttaa Jalo "ja tämä sama toistuu taas sitten ensi jouluna usko pois."



13.12.2021

Mimmi oppi, että tänään joulukuun 13.päivänä vietetään Lucian-päivää. Lucia tuo valoa talven pimeyteen ja hänen nimensä tarkoittaakin suomeksi Valotarta. Lucia-neito on pukeutunut valkoisiin vaatteisiin, punaiseen vyöhön, kynttiläkruunuun ja hän kantaa kädessään myös kynttilää. Tänä vuonna Lucia-neidoksi valittiin ahvenanmaalainen Tilde Polviander. Lucia-neito näyttää Mimmistä niin kauniilta.











2 kommenttia:

  1. Töissä juhlittiin Lucian päivää Lucian laulua kuunnelleen ja oli kiva kun keittiökin muisti meitä pullalla <3
    Ihanaa iltaa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, teillä on ollut Lucian päivän kunniaksi vähän ohjelmaa. Olen itse käynyt katsomassa Lucia kulkuetta muutamina vuosina mutta tänä vuonna jäi väliin.
      Ihanaa joulunodotusta Outi ♥

      Poista