joulukuuta 10, 2021

♥ Joulun this or that - blogihaaste ♥

 




Minua onnisti kun sain vähän jo toivomani jouluhaasteen tänäkin vuonna tänne blogiin! Valokuvaajan silmin -blogin Jasu lähetti minulle viestin postaukseeni Mimmin joulukalenteri. Jasu kirjoitti seuraavasti:

Huomenta!
Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

Iloista jouluarkea!🎄

https://jasukuvaa.blogspot.com/

Totta kai minä vastaanotan ilomielin näin mukavan ja jouluisen haasteen. Joulukuu on pyhitetty täällä blogissa hyvin pitkälle juurikin näille joulujutuille joten nyt niitä sitten tulee. Minähän olen aloittanut aikoinaan bloggaamisen juurikin joulupäivänä 2012. Olin kypsytellyt asiaa jo tovin ja joulu oli hyvä aika aloittaa. Arvelin jo ennen kuin aloitin vastaamaan Jasun haasteeseen, että varmasti tulee kinkkisiä kysymyksiä jos kahdesta lempparista pitää tai siis saa valita vain toisen. No, minä yritin ja tässä ovat vastaukseni. Pystyinkö valitsemaan vain toisen selviää vastauksistani. Ota mukava asento joulukiireiden keskellä ja vaikka kuppi kuumaa niin lukeminen antaa pienen lepohetken!



Missä vietät joulun?

Vietän joulun perheen ja läheisten kanssa pääkaupunkiseudulla.



Mitä puuhastelet joulun välipäivinä?

Pidän viikon ennen joulu "kesälomaa" koska haluan rauhassa laittaa joulua. Yksi päivä säästyy sinne joulun välipäiville mutta muut päivät ennen uutta vuotta olen etätöissä kotoa käsin.



Joulupukin kuuma linja vai Samu Sirkan joulutervehdys?

Joulupukin kuuma linja oli aiemmin ihan must katsoa. Totta kai pidin myös Samu Sirkan joulutervehdyksestä. Olen ratkaissut asian nyt niin, että televisio on auki kun Joulupukin kuuma linja tulee joten samalla voi puuhailla vielä jotain juttuja, jotka ovat kesken. 



Joulusauna aamulla, päivällä vai illalla?

En sauno koskaan sillä sauna ei sovi minulle joten myös joulusauna jää väliin. 




Joulukinkku vai graavilohi?

Nyt joudun jo fuskaamaan tässä haasteessa eli minä vastaan näin. Alkupalaksi graavilohta ja pääruokien kera joulukinkkua muuten ei tule joulufiilistä. 



Perinteiset jouluruoat vain erilainen joulumenu joka vuosi?

Ehdottomasti ne perinteiset jouluruoat, oista tulee mieleen ne lapsuuden joulut. Joskus olen kokeillut makealla puolella jotain uusia jouluherkkuja vaihtelun vuoksi. 



Mitä kuuluu joulupöytääsi?

Alkupalapöytään kuuluu erilaisia kalaherkkuja, katkarapuja, mätejä smetanan ja sipulin kanssa, sillikaviaaria, maksapateeta, italiansalaattia, rosollia, uusia perunoita (jos olen muistanut kesällä niitä pakastaa), sienisalaattia. Seuraavaksi sitten joulukinkku, porkkana-, peruna- ja lanttulaatikot, herneitä, joululimppua ja rosollia on myös tarjolla tässäkin kattauksessa. Kaipaan jouluna aina isoäitini tekemään imelletty perunalaatikkoa.




Jouluruokia vain aattona vai tapaninpäivään asti?

Ehdottomasti jouluruokia kaikkina joulupäivinä eli tapaninpäivään saakka. Joskus niitä syömään vielä joulun välipäivinäkin 



Vaalea vai tumma glögi?

Vaalea glögi maistuu minulle ehkä enemmän mutta tummakin käy.




Suklaakonvehdit vai vihreät kuulat?

Molemmista pidän todella paljon mutta vastaan ehkä silti suklaakonvehdit koska niitä voi syödä useamman. Vihreät kuulat ovat melkoisia "sokeripommeja" eli jo kahdesta tulee ähkyolo. 



Piparit vai joulutortut?

Tämä on taas kinkkinen kysymys. Molempia leivon itse mutta valitsen nyt kuitenkin joulutortut. 



Parasta joulussa?

Joulussa on parassa yhdessäolo perheen ja läheisten kanssa, perinteet, joulupäivien kiireettömyys, jouluateria herkkuineen, kutkuttava tunne siitä "tuleeko joulupukki", hetken hiljentyminen joulun kunniaksi ja tradition jatkaminen vuodesta toiseen.



Joululahjojen saaminen vai antaminen?

Kyllä minä taidan pitää molemmista. Mutta toki sen antamisen iloa kun voi muistaa toista lahjalla, jonka ei tarvitse suinkaan olla mikään huippukallista ja superhieno vaan ele toista kohtaa antaa myös itselle paljon joulutunnelmaa. 



Pehmeät vai kovat paketit?

Molemmat ovat mieluisia minulla joten näistä en osaa valita vain toista. 



Avaatko lahjat jouluaattona vai joulupäivänä?

Perinteisesti jouluaattona jouluaterian jälkeen. 



Aito vai tekokuusi?

Aito joulukuusi kuuluu minusta jouluun ja sen tuoksu myös. Tosin koirataloudessa meillä ei tänäkään vuonna ole 8kk ikäisen Mimmi koiran kanssa aitoa joulukuusta. 

Suomenkieliset vai kansainväliset joululaulut?

Kuuntelen molempia mutta kyllä jouluaattoon varmasti kuuluvat enemmän omalla äidinkielellä esitetyt joululaulut. Poikkeuksen tekee aattopäivän Lumikon Walking in the air -kappale, joka menee ihan luihin ja ytimiin. 



Jouluna juhlavaatteet vai rento oloasu?

En sanoisi, että juhla-asua mutta juhlava. Jouluaattona tulee touhuttua niin paljon ettei juhlavaatteessa viitsi hikoilla koko aikaa.



Joulutähti, hyasintti vai amaryllis?

Kaikista mainituista joulukukista pidän kyllä paljon mutta jos saan vain yhden valita niin sitten se on ehdottomasti amaryllis. 

Jouluaattona leffoja vai lautapelejä?

Jouluaattona leffoja lautapelejä sitten muina joulupäivinä. 



Kuvaile perinteistä jouluaattoasi?

Pientä puuhailua vielä aattoaamuna ja taustalla todella televisiosta Joulupukin kuuma linja. Sitten Turun joulurauhan julistus, jonka jälkeen lähdemme syttymään kynttilät hautausmaalle poisnukkuneille. Sitten aloitetaan valmistautumaan jouluateriaan nauttimiseen. Usein aterian jälkeen jaetaan lahjat ja sitten siirrytään jouluherkkujen pariin. Yhdessäoloa jatkuu usein pitkälle iltaan. 



Joulupäivänä jotain ohjelmaa vai yökkärissä rennosti kotosalla?

Yökkärissä ehtii olla aamupäivällä mutta sitten kyllä ryhdytään jo kattamaan joulupäivän ruokapöytään ja valmistautumaan seuraavaan jouluherkkujen nauttimishetkeen. Tapani usein toistuu sama kaava tai sitten voidaan myös tehdä pieni tapaninajelu eli mennään katsomaan jouluvaloja vaikka Helsingin keskustaan autolla ennen ruokailua. 


Joulukoristeet heti pois joulun pyhien jälkeen vai vasta loppiaisena?

Joulukoristeet tulevat meille vasta jouluviikolla Tuomaan päivän aikoihin. Aiemmin joulukuussa esillä on vain kynttilöitä, joulukalenteri ja hopeinen valokartio. Sitten kun koti on koristeltu jouluun se puretaan vasta Nuutin päivänä eli loppiaisen jälkeen. Meillä toteutuu tämä isoäidiltä opittu "hyvä Tuomas joulun tuopi paha Nuutti pois sen viepi".



Kumpi mieluummin

Skippaisit joulun - Skippaisit uudenvuoden

Luopuisit suklaasta - Luopuisit juustoista

Joulutee - Joulukahvi

Tekstiviesti - Joulukortti 

Paljon lahjoja - Lahjaton joulu 

Joulu ilman musiikkia - Joulu ilman leffoja

Joulu kotona - Joulu muualla (esim. mummolla, Rukalla, yms.)

Voisit syödä vain jälkkäreitä - Voisit syödä vain suolaista

Valokuvaisit kaiken - Et voisi käyttää kameraa ollenkaan

Kiitos Jasu tästä todella kivasta haasteesta  ♥ Minä en haasta ketään nyt mukaan mutta jokainen joka kokee haasteen omakseen voi ilomielin tarttua tähän. Joulujuttuja on omasta mielestäni aina kiva lukea ja kuulla myös muiden mielipiteitä joulunvietosta.









8 kommenttia:

  1. Aivan ihana kirjoitus, kiitos! Tuli jouluinen fiilis tännekin kaukaiseen Uzbekistaniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nadine ♥ Sinähän voisit napata tämän haasteen itsellesi koska olisi mielenkiintoista kuulla vastauksiasi. Toivottavasti pääset perheen pariin jouluna käymään.

      Poista
  2. Hienosti olit nähnyt vaivaa ottaa mukaan noin paljon valokuvia. Minäkin vastasin tähän haasteeseen, mutta vaan pari kuvaa laitoin mukaan. Uudessa tietokoneessani ei ollut montaa joulukuvaa, enkä laiskuuttani ruvennut muistitikulta niitä etsimään.
    Ihanaa joulun odotusta sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina ♥ Täytyy kaydä katsomassa sinun vastaukset samaan haasteeseen. Minä visuaalisena ihmisenä koin, että kuvat kertovat myös paljon joulunvietostamme joten siksi otin niitä paljon mukaan. Minulla kuvia on ulkoisella kovalevyllä kuukausittain sinne tallennettuna joten melko nopeasti niitä löysin.
      Ihanaa sunnuntaita ja joulun odotusta myös sinulle sinne Ahvenanmaalle ♥

      Poista
  3. Meidän pyhäpäiviin kuuluu hyvä ruoka, aatona sauna, leffoja ja suklaata. Suklaata tulee syötyä ja juotua myös. Glögiä olen nyt lipitellyt jo koko joulukuun ajan :)
    Ihania jouluperinteitä sinullakin on. Kaunista viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, miten ihananalta teidän joulu kuulostaa ♥ Leffa ja suklaat on aina hyvä yhdistelmä. Minä join eilen illalla kaakaota pitkästä aikaa ja voi, että se maistui taivaalliselta. Glögi en ole ehtinyt vielä juoda yhtään mukillista. Täytyypä ehkä korjata asia täään.
      Mukavaa sunnuntaita Outi ♥ enää ei ole kovin montaa yötä jouluun...

      Poista
  4. Ihanaa että lähdit mukaan tähän haasteeseen! Paljon kauniita joulukuviakin löytyi!

    Ihan pian on joulu ♥ Mutta siihen asti ihanaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jasmin, että sinä heitit minulle tämän jouluhaasteen ♥
      Minulla on onneksi kuvat ulkoisella kovalevyllä kuukausittain järjestyksessä
      joten niitä on aika helppo napsia sieltä.
      Ihanaa joulun odotusta sinulle ja perheellesi sekä ikimuistoista Leviä ♥

      Poista