kesäkuuta 17, 2019

Tankki täyteen 2 - Maallamuuttajat on kesäteatteria parhaimmillaan

Yhteistyössä Keski-Uudenmaan Teatteri KUT

Täydelliseen kesään kuuluu ehdottomasti kesäteatteri! Tänä kesänä hulvaton komedia Tankki täyteen 2 - Maallamuuttajat ottaa haltuunsa Krapin kesäteatterin kuin pyörremyrsky. Koko kaksituntinen pitää katsojat tiukasti otteessaan kutkutellen kivasti vatsanpohjassa ja laittaen naurulihakset myös koetukselle.

Näyttämöllä nimittäin sekä sattuu että tapahtuu aivan koko ajan. Rooliasut vaihtuvat lennossa ja näyttelijät putkahtelevat esille milloin mistäkin sisääntulosta. Keski-Uudenmaan Teatterin
kesäkomedia svengaa kuin hirvi vaikka estradilla hääriikin kolme lammasta johdatellen näytelmää eteenpäin.

Tutut hahmot Sulo, Emmi, aikaismiespoika Juhana, apulainen Ulla ja konstaapeli Reinikainen vievät tarinaa eteenpäin energialla. Näytelmä on jatkoa Krapissa pari vuotta sitten esitetylle Tankki täyteen komedialle. Ei haittaa vaikka ykkösosa olisi jäänyt väliin kuten myös minulle kävi. Kakkonen osuu ja uppoo ilman sitäkin!


Pakko tunnustaa, että olen ollut koukussa tähän 70-80 -lukujen taitteessa esitettyyn tv-sarjaan jo nuoresta pitäen. Uusi ohikulkutie on jättänyt julmasti Vilénien huoltoaseman mottiin. Sulo haalii tarpeetonta tavaraa mottonaan "kun sai niin halvalla" nurkkiin. Emilia tai kotoisammin Emmi muistaa aina muistuttaa, että "sukunimessä on heittomerkki iin päällä". Etäisesti Emmi tuo mieleen toisen komediamaailman kuningattaren Hyacint Bucketin vähän "hienompaa elämää tavoittelevana".


Mutta nyt on asiat sillä mallilla, että S. Vilenin huoltoasema jää TVH:n vai oliko se sittenkin HTV:n puskutraktorien alle? Emmi, Sanna Saarijärvi haikailee jo muutosta kaupunkiin ja oman ompelimonkin avaamisesta. Mutta Sulo, Jarkko Pajunen "kun saa taas niin halvalla" ostaakin maatilan ja niin päätyy koko kokkaronkka maatilalle asumaan. Tai Mallorcalta kesärusketuksen hankkinut sanavalmis Ulla, Inka Kallén siirtyy kauppa-autoon töihin kun baaria ei enää ole.

Juhana Kalle Tahkolahti yrittää irtautua holhoavista vanhemmistaan lähtiessään etsimään asuntoa Tampereelta. Maalaispoika päätyy kuitenkin puhelinkoppiin ja siitähän soppa sitten syntyykin. Nuoremmille lukijoille tiedoksi, että ennen kännyköitä käytiin soittamassa yleisissä puhelinkopeissa jos oli asiaa! Jari Vainiokukan esittämä saksanpaimenkoira niittipannassa sai minut ulvomaan naurusta. Jarissa oli voimaa ja asennetta kuin pienessä kylässä!

Totta kai myös konstaapeli Reinikainen, Seppo Halttunen on tiukasti mukana Vilenien arjessa päivittäin. Reinikaisen kehotuksesta Sulo lähtee harjoittamaan biodynaamista viljelyä tilalla "niin maan perusteellisesti". Reinikaiselta löytyy ohjeita ja hän myös jakaa niitä auliisti.


Ai, niin ne lampaat, joista tuolla alussa jo mainitsin ovat mainioita kertojia tarinassa. Lampaina näyttämöllä filosovoivat Anna-Leena Sipilä, Elina Varjomäki ja Jari Vainionkukka, joilla kaikilla on näytelmässä monia muitakin huikeita rooleja. Varjomäki ja Vainionkukka tekevät upeat roolisuoritukset myös Ullan vanhempiena siis rouva ja herra Korpelan roolissa. Ilmeet, eleet ja kehonkieli ovat ihan nappisuorituksia molemmilta. Sipilä puolestaan emoaan kaipaavana Isapella lampaana on hellyttävä huutaessaan "kaljoo".


Näyttelijöiden roolivalinnat ovat osuneet ihan napakymppiin! Tankki täyteen näyttelijät ovat harvinaisen samankaltaisia kuin alkuperäisen sarjan näyttelijät. Jopa Sulo Vilenin villapipo on autenttinen. Saatan kuulostaa vähän tylsältä mutta jos tv-sarjasta olisi poikettu liikaa en olisi ehkä lämmennyt komedialle näin paljon. Nyt kaikki meni maaliin ja kirkkaasti.

Tankki täyteen 2 - Maallamuuttajat komedian on sovittanut ja ohjannut  Milko Lehto kuten pari kesää aiemmin esitetyn ykkösen. Krapin kesäteatterin nerokas lavastus on Mikko Rantasen käsialaa. Näyttelijöiden on mahdollista tupsahtaa lavalle monista paikoista ja se tekee oman jännityksen komedian kulkuun. Sinikka Zannonin puvustus on autenttisen värikästä ja ajanhenkeen sopivaa. Musiikista vastaa Altti Uhlenius.


Komedialla on onnellinen loppu ja Juhana "pojusta" kasvaa illan edetessä mies saappaisiin! Kaikkea hauskaa ja romanttistakin tapahtuu mutta eipäs nyt paljasteta liikaa. Lippuja voit hankkia Krapin kesäteatteriin tästä. Osa esityksistä on jo loppuunmyytyjä joten kannattaa toimia nopeasti päästäkseen mukaan Tankki Täyteen 2 - Maallamuuttajat ilotteluun mukaan. Viimeinen esitys on 4.8.

Olin Keski-Uudenmaan Teatterin vieraana kutsuvierasnäytännössä. Krapin kesäteatteri tarjoaa hyvät puitteet ja katetun katsomon. Väliaikatarjoilut ovat omaa luokkaansa ja itse Krapin ympäristö on kaunista. Lisätietoja www.kut.fi. Suurin osa postauksen kuvista Kapina Oy.

Kiitos viihdyttävästä kesäteatterielämyksestä! 16 kommenttia:

 1. Mulle tuo tv-sarja ei ainakaan äkkiseltään ole tuttu, mutta kesäteatteriesitys kuullostaa kyllä ehdottomasti näkemisen arvoiselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin nuori Mira ettet voi muistaa tuota tv-sarjaa :) Siinä oli vain yksitoista osaa mutta aivan legendaarinen ja taisi myöhemmin ilmestyä myös dvd:llä.
   Kesäteatterissa tämä toimii valtavan hyvin ja vähän harmittaa, että itse missasin tuon ykkösosan pari vuotta sitten

   Poista
 2. En tunne itse sarjaa ollenkaan mutta sen tiedän että teatterit on parhautta. Alkuun epäilin että tylsää huutamista se on mutta kuinka väärässä olinkaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet niin nuori ettei tv-sarja voi ollakaan tuttu :) Teatteri voi olla "myös huutamista" mutta Tankki täyteen ei sitä ole. Täällä todella saa nauraa.

   Poista
 3. Ihana päästä katsomoon omankielisen teatteri näytökseen. Rakastan teatteria, mutta kielen takia tuntuu, että jokaisesta näytöksestä jään jostain paitsi. Toivottavasti tänä kesänä pääsen nauttimaan Bosnian kielisen näytöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mukavaa lomaa sinulle Sanja :) Toivottavasti ehditte Bosnian matkalla käydä myös teatterissa kaiken muun lisäksi. Nauti!

   Poista
 4. Tankki täyteen 2 oli minustakin todella onnistunut ja niin hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun lähdit mukaan katsomaan tätä iloittelua!
   Oli hauska ja nauraa sai riittävästi :)

   Poista
 5. TV-sarja ei ole tuttu, mutta vaikuttaa todella hupaisalta esitykseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäteatterit ovat ihan parhautta :) Olen käynyt lapsesta saakka katsomassa jotain
   kesänäytelmää. Erityisesti on jäänyt mieleen Tampereen Pyynikin kesäteatterin
   pyörivä katsomo, joka lapsesta tuntui myös tosi jännältä.

   Poista
 6. Oi kiitos esittelystä! Katsoin ohjelmaa aikoinaan. Kesäteatteri on kyllä ihan kesän must juttu. Aurinkoista ja ihanaa juhannusviikkoa☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä Kristiina :) Kyllä kesään täytyy aina saada mahdutettua yksi kesäteatteri. Minulta meni pari kesää ilman kesäteatteria ja oli ihan orpo olo. Aurinkoista juhannusta ja leppoisia hetkiä.

   Poista
 7. Tv-sarjana niin tuttu Tankki täyteen. Edelleen kun saan jotain halvalla, vaikka en niin sitä tarvitsisi niin sanon aina, että ostin kun halvalla sain, just niin kuin Sulo Vilen :) Sanna Saarijärvestä olen muuten aina näyttelijänä tykännyt.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tankki täyteen oli ihan suosikki aikoinaan! En kestä - oot Sulo Vilen :D mutta kun "halvalla saat" - ymmärrän. Sinä tuunaajavelhona myös teet ostoksiisi upeita muutoksia ja ne alkavat elää ihan uutta elämää.
   Ihanaa juhannuksen odotusta Outi <3

   Poista
 8. Tämä taatusti oli kiva, sillä sarjakin oli niin hauska.

  Ihanaa iltaa Marjo🌞🌿🍓🌿🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli hauska :D poskina kipeäksi naurettiin ja nauratti vielä autossakin se
   saksanpaimenkoira mm. Meille osui vielä ihan hurjan ihana kesäilta.
   Mukavaa juhannuksen odotusta Tiia <3

   Poista