kesäkuuta 07, 2019

"Mitä teit viime viikon aikana" lukijahaaste


Päätin pitkästä aikaa taas tarttua "Mitä teit viime viikon aikana" lukijahaasteeseen. Olen kerran aiemmin täällä blogissa niputtanut yhden viikkoni menot yhteen postaukseen. Kun eräs vakilukijani taas laittoi sähköpostilla toiveen niin ajattelin alkaneen kesäkuun kunniaksi tähän ryhtyä. Rikkonainen työviikko, johon mahtui siis yksi vapaapäivä helatorstai ja paljon kivoja muitakin juttuja. Jos seuraat marjonmatkassa IG-tiliä ne ovatkin jo siellä kuvina vilahdelleet menneinä päivinä. Koska kaikki lukijani eivät ole Instassa tässä vielä kooste täällä bloginkin puolella.

Jokaiseen päivääni toki kuului myös töissäkäymistä, Minnien lenkittämistä, laskujen maksamista, siivoamista, pyykinpesua jne. eli niitä tuiki tavallisia arjenpuuhia, joita ilman ei elämä rullaa eteenpäin.

Tiistai 28.5.

Pääsin kurkistelemaan upeaa näköalaa Helsingin kattojen ylle Pernod Ricardin kattoterassille. Lisäksi sain maistella uusia, mielenkiintoisia makusuoloja sekä nauttia grilliherkuista hyvien juomien kera.


Ranskalaiset makusuolat ovat syntyneet ihan sattumalta yli sata vuotta sitten. Lounais-Ranskassa merisuolaa ja punaviiniä kuljettanut laiva joutui myrskyisään merenkäyntiin. Lastina olleet punaviinitynnyrit rikkoutuivat myrskyssä ja värjäsivät merisuolalastin. Merimiehet lahjoittivat myyntikelvottoman lastin Valentine Cornierille, joka oli paikallisen arvostetun viinitilan emäntä. Viinisuolaa on sittemmin kehitelty edelleen Cornierin viinitilan keittiössä Bordeauxin lähellä.


Nykyään makusuolaa valmistaa Cornierin lapsenlapsi, viinitilallinen Pascal Delbeck käsityönä. Korkeatasoinen gourmet-suola kerätään käsin puuharavalla. Suola on puhdistamatonta, lisäaineetonta ja se sisältää mineraaleja sekä hivenaineita luonnollisessa suhteessa. Maultaan suola on pehmeää.


Mielenkiintoinen uusi tuttavuus oli myös espanjalaisen Liquid Salt -suolasarjan nestemäisen tuotteet ja Salt Flakes -makusuolat. Olen jo päässyt testailemaan nestemäistä Citrus suolaa ja pidän. "Mausta ja sen tuntee mausta!" Culinaristit kotisivuilta löytyy lisävinkkejä ruoan maustamiseen ja enemmän myös tietoja makusuoloista.


Ensimmäistä kertaa sain myös kokeilla graffitin tekemistä Mimmit Peinttaa ry:n vetäjän, katutaiteilija Rosa Hultmanin johdolla. Tätä haluan tehdä lisää jatkossa ja ehkäpä minut tullaan näkemään jossain vaiheessa peinttaamassa jossain...

Uusi makoisa valmis kesäjuomakin löytyi eli Lola Mola Sangria 5,5%. Voit sujauttaa appelsiinilohkot koristeeksi suoraan pullon suusta. Pullo toimii tyhjennyttyään juomakannuna pöydälle muillekin juomille. Kätevää kun pulloa voi jatkokäyttää!


Keskiviikko 29.5. 

Kävin Hiusmuotoilu Inochissa Kaisun käsittelyssä poikkeuksellisesti keskellä viikkoa. Kirkastettiin vähän latvaa ja laitettiin "harmaat piiloon". Annoin Kaisun myös leikata hiuksiani 3cm "Vai oliko se sittenkin 5cm?" ajattelin katsellessani lattialla olevia hiustupsuja. Hyvä niitä oli vähän pätkäistäkin näin kesän kynnyksellä. Kuumilla keleillä hiuksia tulee harvemmin pidettyä auki muutenkaan!

Ennen kampaajalle menoa kävin muuten pitkästä aikaan Kotileipomo Eromangassa Pohjoisella Makasiinikadulla syömässä heidän legendaarisen lihapiirakan. Ja totta kai sinapilla ja ketsupilla. Pakko myöntää, että ei ehkä ihan terveellisintä välipalaa mutta äärimmäisen hyvää!

Torstai 30.5. 


Helatorstaina vietettiin laatuaikaa kummityttöni kanssa. Annoin kummitytölle vapaat kädet tehdä "pikakampaus" kummitädille. Otin käyttöön jo talvella Elloksen alesta ostetun keltaisen kesämekon. Höpsöteltiin yhdessä tyttöjen juttuja, joista ei kerrota täällä yhtään enempää :)

Perjantai 31.5. 

Töissä oli normaali työpäivä vaikka tuntuikin siltä, että moni muu taisi viettää vapaapäivää perjantain kunniaksi. Minnie oli mukana konttorilla toimistokoirana ja kävimme työpäivän jälkeen kävelemässä Kaivopuistossa. Olisi tehnyt mieli mennä Cafe Birgittaan hampurilaiselle mutta paikka oli aivan liian täynnä. Olen käynyt Birgitassa jo keväällä mutta tämän vuoden ensimmäinen burger on vielä nauttimatta!


Lauantai 1.6.

Siirryttiin kesäkuun puolelle ja säät jatkuivat niin kesäisinä. Tänä vuonna ei ollut yhtään ylioppilasnuorukaista lähipiirissä joten ylioppilasjuhliin ei tullut kutsuja. Lauantaina käytiin piipahtamassa Haagan Alppiruusupuistosta, josta tänne blogiin on jo tullutkin postausta. Oli tarkoitus myös laittaa parveketta kesäkuntoon mutta pakko myöntää, että laiskuus voitti. Vielä ehtii hyvin puistoon ihailemaan rodojen, atsaleoiden, hortensioiden ja myös suopursujen kukintaa.  


Sunnuntai 2.6.

Käännettiin auto kohden E6-tietä ja huristeltiin Arjen helmiä Krissen valmistujaisiin Kouvolaan. Virallinen juhlapäivä oli jo helatorstaina mutta itse en silloin valitettavasti päässyt osallistumaan. Äkkiähän sitä Espoosta huristeli onnittelemaan lähihoitajaksi valmistunutta ystävää ja blogisiskoa myös. Onnea vielä tätäkin kautta huikeasta rutistuksesta ja uudelle uralle lähtemisestä. Upea suoritus!

Krisse oli tehnyt aivan ihanan mansikkajuustokakun ja voileipäkakun. Onneksi en ollut nauttinut kuin kevyen aamiaisen kotosalla. Voileipäkakku maistui taivaalliselta ja samoin mansikkakakkukin. Krisse on varsinainen "kakkutaikuri"!

Teimme vielä kierroksen talon ihanassa puutarhassa, jossa kukki jo kauniisti. Puita tontilla on peräti 29 erilaista lajia. Kesähuoneeseen piti toki myös kurkistaa sisälle. Olen kerran aiemmin käynyt Krissen kotona mutta silloin oli helmikuu joten kaikki näytti ihan erilaiselta. Kaunis koti ja ihana puutarha!





Maanantai 3.6.

Viikko aloitettiin Meripaviljogin terassi avajaisilla iltapäivällä. Meripaviljonki rakennus valmistui Eläintarhanlahdelle jo vuonna 2015 ja tästä voi kurkistaa minun aiemmasta vierailusta tässä erilaisessa kelluvassa ravintolassa. Paikka on äärimmäisen mielenkiintoinen arkkitehtonisesti ja terassia olen jo odotellutkin sen kylkeen. Tällä terassilla on muuten ihan mielettömät näkymät ja vuosia käytöstä poissa ollut suihkulähdekin on taas toiminnassa. Meripaviljongin terassilta löytyy sateen sattuessa myös markiisit suojaksi. Maanantaina paistoi täydeltä terältä joten oli kiva istua markiisin alla nauttimassa tarjoiluista.

150-paikkainen terassi palvelee myös ruokailijoita ja voit halutessasi tilata Meripaviljongin listalta ruoka-annoksia. Saimmekin maistella tämän kesän herkkuja avajaisissa. Kaikki tilataan tiskiltä terassilla ja sinne ei oteta vastaan pöytävarauksia. Jos sattumalta osut paikalle omalla veneellä niin sillekin löytyy venepaikka ravintolan yhteydestä.

Uniikki ravintolakompleksi ja äärimmäisen hyvä ruoka näkymien lisäksi! Ja se panoraamanäkymä on mykistävä.





Miten sinun viikkosi on sujunut? Oletko jo aloittanut lomailun? 
Mitkä olivat oman viikkosi kohokohtia? Kivaa alkavaa viikonloppua kaikille!







8 kommenttia:

  1. Pernod Ricardin terassilta on upeat näköalat, olenkin menossa sinne grillailemaan ensi viikonloppuna. Meripaviljonginkin näkymät olivat upeat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo terassi tarjoaa kyllä aika hulppeat näkymät joka suuntaan. Katselin kaiholla myös vastapäistä taloa ja mietin kun sielläkin oli terassi mahtoiko olla jonkun asunnon oma. Hienoa olisi asua Helsingin kattojen yllä.

      Meripaviljonki on kiva paikka ja tuo terassi oli hyvä lisä ravintolalle. Muistan sen Eläintarhanlahden suihkulähteen jo lapsuudestasi. Kiva, että on saatu taas toimimaan koska minusta se kuuluu sinne. Omalle veneelle voisi olla myös aika jännää tulla tälle terassille.

      Poista
  2. Kiitos, Marjo, kauniista sanoistasi ja onnitteluista ♥ Oli mukava saada sinut vieraaksi ja pitkästä aikaa silmätysten vaihtaa kuulumisia kahvikupposen ääressä. Laipominen on yksi harrastuksistani. Jo lapsena leivoin äidin kanssa ja aikuisena olen sitten itse perehtynyt enemmän tuohon kakkujen ihmeelliseen maailmaan. Tosin viime aikoina aktiivisuus ja uuden opettelu on ollut vähäisempää, mutta perustaidot on vielä hallussa.

    Sinulla on ollut kiva viikko, joka on pitänyt sisällään paljon kaikenlaista mukavaa toimintaa ja tapahtumaa. Kiva myös tämä postaus.

    Mukavaa viikonloppua sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipominen on ihanan terapeuttista puuhaa minusta. Pidän itsekin siitä. Meillä kotona myös leivottiin usein äidin kanssa.

      Viime viikkoon mahtui paljon kivoja juttuja. Ilmat myös suosivat kuten nyt viikonloppunakin.

      Mukavaa sunnuntai iltaa❤️

      Poista
  3. Viime viikon kohokohdat olivat aina työpäivän jälkeiset tunnit kotona. Olin vaan töissä ja kotona ja töissä on nyt tosi rankkaa ennen lomia. Kolme viikkoa lomaan huoh!
    Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sinun päiviisi ennen kesälomaa. Kurjaa jos päivää saa venyttää näillä keleillä Toivotaan, että työtahtiin tulisi helpotusta.

      Mukavaa sunnuntai iltaa Outi❤️

      Poista
  4. Viikkosi on mahtunut paljon kaikkea kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä vähän poikkeuksellinen viikko. Aina ei satu ja tapahdu näin paljon.

      Poista