kesäkuuta 15, 2019

Kat Maconien kengissä on väriä ja asennetta


Olipa kerran lontoolainen pikkutyttö nimeltään Kat Maconie. Hänen äidillään oli salaperäinen vaatekaappi, joka oli pullollaan 70-80 lukujen upeita kenkiä ja vaatteita. Kuten kaikki pikkutytöt myös Kat vietti aikaa pukeutuen äitinsä kenkiin ja vaatteisiin leikeissään. Kenkien rusetit, hohtavat helmet ja lukemattomat muut yksityiskohdat olivat niin kauniita pienen tytön silmissä. Tytöstä kasvoi vuosien mittaan aikuinen ja mutta kiinnostus väreihin, 80-luvun yksityiskohtiin ja muotoihin säilyi hänen mieleensä. Äidin vaatekaapin aarteet säilyivät hänen mielessään.


Kat Maconie asui edelleen Lontoossa ja opiskeli kuuluisassa London Collage of Fashion oppilaitoksessa. Hän teki myös töitä Lucille ja Richard Lewinin vuonna 1976 perustamassa Whistles vaateketjussa. Hän oli osana ostotiimiä Whistlesillä ja pääsi sisäänostamaan asusteita, kenkiä ja myös vaatteita. Kat pääsi myös osallistumaan tuotekehitykseen. Katin omien sanojen mukaan kahden vuoden työskentely Whistles ketjussa opetti hänelle muotialan todelliset salaisuudet. 

Kat Maconie halusi kuitenkin omaa ja uniikkia joten hän perusti vuonna 2009 nimeään kantavan brändin. Katin kengät olivat alusta lähtien hyvin omaperäisiä ja niiden värimaailma, muodot ja koristeet pohjautuivat sinne oman äidin salaperäisen vaatekaapin kätköihin. Pieni West London Studio tarjosi kenkiä, joiden värit olivat poikkeuksellisen kirkkaita. Kengät olivat myös arkkitehtonisia, printeiltään räväköitä ja koko mallisto oli "pilke silmäkulmassa tehtyä" sisältäen myös huumoria. 

Katin määrätietoinen työskentely tuotti tulosta ja hän pääsi tekemään yhteistyötä myös lontoolaisen Dune brändin kanssa. Muotisuunnittelijat Felder Felder ja Fyodor Golan ottivat myös Katin kenkiä mukaan London Fashion Weekin näytöksiinsä. Vuonna 2013 Kat Maconie voitti Drapers Shoe Designer of the Year palkinnon.  Kat Maconien on sanonut "I think you have to wear the shoes, the shoes can't wear you." Vaikka mallistossa on huikean korkeilla koroilla varustettuja kenkiä niillä pystyy myös kävelemään. En itse ole vielä koskaan kokeillut Katin kenkiä mutta uskon hänen onnistuneen luomaan korkkareita, joilla pystyy myös liikkumaan. Totta kai mallistossa on myös maltillisia koroilla varustettuja malleja ja täysin korottomiakin versioita.

Kaikki postaukseen keräämäni kuvat ovat SS2019 mallistosta. Itse pidän Katien ennakkoluulottomasta värien käytöstä ja hauskoista yksityiskohdista. Kengät ovat supernaisellisia mutta niissä on mukana myös sitä huumoria ja "kieli poskella menoa". Pink Panther mallisto on minusta hauska ja myös "lintukuosi tupsuilla" puhuttelee. Kat Maconien kenkiä voi tilata myös Zalandon kautta. Siellä näyttää olevan alessakin kivoja malleja.

Hyvää lauantaita kaikille - nauttikaa kesästä ja kengistä!Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä. 

6 kommenttia:

 1. Kat Maconien kengät ovat todellakin värikkäitä eikä samanlaisia varmasti löydy ihan joka kenkäkaupan hyllyiltä. Keikkimielisyys ja hassuttelu kengissä antavat oman säväyksensä näille muodikkaille kengille. Olisipa kiva omistaa yhdet Katien kengät 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta hänen kenkänsä ovat todella hauskoja ja juurikin leikkimielisiä. Elämän ei tarvitse aina olla niin turhan vakaa. Nämä kengät jalassa voisi synkkäkin päivä piristyä kummasti. Hyvä katseenvangitsija kun astuu sisään huoneeseen :)

   Poista
  2. Kommenttini lähti liian aikaisin...piti vielä lisätä, että minusta on myös mukava juttu, että korkeiden korkojen lisäksi on matalampi ja jopa korottomia kenkiä. Jokaiselle jotain!

   Poista
 2. Aika jänniä yksityiskohtia. Ei kuitenkaan ihan mun tyyliin sopivia, mutta tykkään👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että moni vierastaa Kat Maconien kenkiä niiden värikkyyden ja ehkä myös näyttävyyden takia. Kengät ovat hintaluokaltaan Minna Parikan kenkien tasoa joten myös ehkä hinta voisi estää tilaamasta kovin "erikoisia" kenkiä jos miettii niiden monikäyttöisyyttä. Toisaalta joskus täytyy uskaltaa rikkoa rajojaan.
   Kivaa sunnuntai iltaa Kristiina :)

   Poista